Ακρίβεια και καθημερινότητα οι βασικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ

Ακρίβεια και καθημερινότητα οι βασικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι φέτος θα είναι «το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό»

alexis-tsipras-86deth2022omilia13
Πασχαλινή εξόρμηση στην Σκεπαστή Αγορά της Καλλιθέας πραγματοποίησε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, αλλά και να αφουγκραστεί τον παλμό που του μετέφεραν καταναλωτές και καταστηματάρχες.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στους πάγκους ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι φέτος θα είναι «το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό», υποσχόμενος ότι στην περίπτωση της «πολιτικής αλλαγής» στις 21 Μαΐου, η εικόνα της ακρίβειας στη χώρα θα ανατραπεί άρδην. Επικαλούμενος, μάλιστα, την εμπειρία των περυσινών γιορτών, στη διάρκεια των οποίων ο κ. Τσίπρας είχε βρεθεί και τότε στην αγορά της Καλλιθέας, «η αίσθηση μου τότε ήταν ότι πιάσαμε ταβάνι στις τιμές και ζήτησα μέτρα Ανάστασης για τους καταναλωτές και όχι Σταύρωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «Γολγοθά» των καταναλωτών τους μήνες που προηγήθηκαν, ενώ υποστήριξε πως τη στιγμή που «έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη για τη μεσαία τάξη, για τους ευάλωτους συμπολίτες μας», την ίδια στιγμή το εισόδημα των καταναλωτών και ο ΦΠΑ παραμένουν σταθερά, όταν οι τιμές ανεβαίνουν. Στην κατηγορία αυτή πολιτών ανήκουν κατά τον κ. Τσίπρα οι περισσότεροι πολίτες, όταν ο «πληθωρισμός σήμερα είναι τριπλάσιος στις τιμές των προϊόντων διατροφής και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το αντέξει ο μέσος πολίτης», όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Με νωπή στην μνήμη την περυσινή τιμοληψία, κατά τον κ. Τσίπρα «το Πασχαλινό τραπέζι φέτος θα είναι το ακριβότερο όλων των προηγούμενων ετών» και κατέληξε πως «πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατηφόρα».

Κλείσιμο
Στην κατεύθυνση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα μπει στα τελευταία μέτρα της προεκλογικής κούρσας με «σημαία» την ακρίβεια και την καθημερινότητα των πολιτών, ως βασικές του πολιτικές προτεραιότητες. Τα όσα κατέγραψε, άλλωστε, ο κ. Τσίπρας από τις επαφές του με τους πολίτες τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να κωδικοποιηθούν στο κυβερνητικό «πρόγραμμα των 50 ημερών», το οποίο η Κουμουνδούρου σκοπεύει να δημοσιοποιήσει αμέσως μετά το Πάσχα, περιλαμβάνοντας έκτακτα μέτρα σε τρεις κατευθύνσεις:

· Αύξηση μισθών

· Μείωση τιμών

· Ρύθμιση οφειλών

Μπροστά στην αγοραστική πίεση που υφίστανται οι καταναλωτές, ο κ. Τσίπρας εξακόντισε τα βέλη του κατά κυβερνητικών στελεχών, επισημαίνοντας πως οι «ειρωνείες για “αρνί Porsche” και για πολιτικές που στην πραγματικότητα διευκολύνουν μονάχα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τις μεγάλες αλυσίδες, είναι μη αποδεκτές πια και από τους καταναλωτές αλλά και από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Πρέπει να μπει ένα τέλος». Υπό αυτό το πρίσμα, «έρχεται η Ανάσταση και ελπίζω να έρθει πολύ σύντομα και η Ανάσταση που αφορά τον μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, τον μισθωτό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αποτιμώντας ως εφικτή την προεκλογική πρότασή του, δηλαδή το «να συγκρατήσουμε τις τιμές, να αυξήσουμε τους μισθούς, να μειώσουμε τις τιμές όπου αυτό είναι εφικτό με τη μείωση του ΦΠΑ και ουσιαστικούς ελέγχους στις αγορές». «Μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη» εξήγησε, στον αντίποδα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εντείνοντας τις παρεμβάσεις του για το θέμα της ακρίβειας το επόμενο διάστημα.

Μια μικρή ανάπαυλα, ωστόσο, θα επιχειρήσει ο κ. Τσίπρας τις ημέρες των γιορτών, συνδυάζοντας το Πάσχα στην Κέρκυρα, με την έντονη προεκλογική του δραστηριότητα. Μολονότι η επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα Επτάνησα ξεκινά επίσημα σήμερα το πρωί, εντούτοις ένα χαλαρό ποτό όμως απήλαυσε χθες το βράδυ ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συναντώντας νέους της Κεφαλλονιάς, σε ένα μπαρ, στη Σάμη.

Απολαμβάνοντας την μπύρα του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, μεταξύ άλλων: «Δεν θέλουμε δεύτερη ευκαιρία, θέλουμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το πρόγραμμά μας». Σημειωτέον ότι ο κ. Τσίπρας θα περιοδεύσει σήμερα τόσο στο Ληξούρι, όσο και στο Αργοστόλι, για να καταλήξει στη συνέχεια στο «νησί των Φαιάκων».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της σημερινής περιοδείας:

- 10:30 π.μ. Περιοδεία στην κεντρική αγορά του Αργοστολίου (Λιθόστρωτο, Άγιος Σπυρίδωνας)

- 12:30 μ.μ. Επίσκεψη στο Ληξούρι (κεντρική Πλατεία).


Ειδήσεις σήμερα:

Η κυβέρνηση ξεκόβει «παζάρια» για τη ρύθμιση Κασιδιάρη και περνά στην αντεπίθεση


Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα κάνουν Ανάσταση και Πάσχα με ομπρέλες


Εσθονία: Η πρωθυπουργός λαμβάνει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης και από τη Βουλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης