ΠΑΣΟΚ: «Χυδαία η ρατσιστική επίθεση που δέχεται από ακροδεξιά στοιχεία ο Μάικ Άμπου Χάντμπα»

ΠΑΣΟΚ: «Χυδαία η ρατσιστική επίθεση που δέχεται από ακροδεξιά στοιχεία ο Μάικ Άμπου Χάντμπα»

«Να αποδοκιμαστεί η χυδαία ρατσιστική επίθεση από κάθε προοδευτικό πολίτη», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη

321250322_656342342839906_300538823935688033_n
Για «χυδαία ρατσιστική επίθεση» εις βάρος του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μάικ Άμπου Χάντμπα, μιλάει ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος. «Είναι τιμή για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής η συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά του υποψηφίων βουλευτών, όπως ο Μάικ Άμπου Χάντμπα», υπογραμμίζεται ακόμα στην ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Γεννημένος στην Ηλεία από πατέρα Παλαιστίνιο και μητέρα Ελληνίδα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι «ο Μάικ είναι ένας ενεργός πολίτης, μάχιμος δικηγόρος και αυτοδιοικητικός, που καθημερινά προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό για τον τόπο, την Ηλεία, και τους συμπολίτες του».

«Η ρατσιστική επίθεση που δέχεται από ακροδεξιά στοιχεία, εξαιτίας της καταγωγής και του όνοματός του, είναι χυδαία και πρέπει να αποδοκιμαστεί από κάθε προοδευτικό πολίτη», τονίζει ακόμη το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. «Στεκόμαστε δίπλα στον Μάικ Άμπου Χάντμπα, στην προσπάθειά του για μια δίκαιη και ανοιχτή κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους», καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.

Για την ρατσιστική επίθεση κατά του υποψηφίου βουλευτή, Μάικ Αμπού Χάντμπα, αναφέρθηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Βουλή μιλώντας για την μεταναστευτική πολιτική κατά την διάρκεια της συζήτησης για το σχετικό νομοσχέδιο

Ο πρώην πρωθυπουργός, επεσήμανε απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του, «σας καλώ να αναρωτηθείτε, αν περιποιεί τιμή στη χώρα μας και στον πολιτισμό μας, υποψήφιος Βουλευτής, να δέχεται ρατσιστικές επιθέσεις το 2023, λόγω της καταγωγής του πατέρα του, παρά το ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα, σπούδασε στην Ελλάδα και είναι μάχιμος δικηγόρος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάικ Αμπού Χάντμπα, έχει μικτή καταγωγή. Ειναι μισός Έλληνας από τη μητέρα του ενώ ο πατέρας του ειναι Παλαιστίνιος, μάλιστα από την μικρή μειονότητα χριστιανών ορθοδόξων.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ - Δείτε φωτογραφίες

Γιάννης Ραγκούσης: 2.200 ευρώ τη βραδιά νοικιάζει τη βίλα του «Full moon» στην Πάρο

Τέμπη: Εξιτήριο για τον νεαρό που ήταν στο κυλικείο τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης - «Βγήκε από μία τρύπα» λέει ο πατέρας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης