Ελληνοτουρκικά: Ο Οικονόμου ανακοινώνει το ραντεβού Μητσοτάκη με Ερντογάν- Οι περιφερειακές εξελίξεις στην ατζέντα

Ελληνοτουρκικά: Ο Οικονόμου ανακοινώνει το ραντεβού Μητσοτάκη με Ερντογάν- Οι περιφερειακές εξελίξεις στην ατζέντα

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να πέφτουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις θέσεις μας», έλεγαν κυβερνητικές πηγές, ενόψει του επικείμενου γεύματος των δύο ηγετών

mitsotakis-erdogan
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την πραγματοποίηση του ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν την ερχόμενη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να πέφτουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης χωρίς να κάνουμε έκπτωση στις θέσεις μας», έλεγαν κυβερνητικές πηγές, ενόψει του επικείμενου γεύματος των δύο ηγετών.

Ο κ. Οικονόμου, παράλληλα, θα διασαφηνίσει και το πλαίσιο της συζήτησης των δύο ανδρών, αποφεύγοντας έτσι τους...τουρκικούς σκοπέλους, με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι στην ατζέντα είναι περιφερειακά θέματα, καθώς Ελλάδα και Τουρκία έχουν κοινά προβλήματα στον απόχηο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως την ενεργειακή ασφάλεια και διοχέτευση αερίου, τον αγωγό ΤΑΡ που μεταφέρει αζέρικο αέριο κ.α., ενώ πλέον έχει αλλάξει άρδην και το διεθνές περιβάλλον. «Ζούμε σε έναν νέο κόσμο», λένε χαρακτηριστικά από το Μαξίμου.

Όσο για τις δηλώσεις Τσελίκ, όπως έγραφε από το πρωί το protothema.gr, το Μαξίμου κρατά χαμηλά την μπάλα, λέγοντας ότι ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ δεν είναι κυβερνητικός αξιωματούχος, εξ ου και δεν έχει αρμοδιότητα να προκαταλαμβάνει την ατζέντα συζήτησης των δύο ηγετών.

Ειδήσεις σήμερα:

Το παρασκήνιο για να κλείσει το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν, η ατζέντα και ο «λεονταρισμός» Τσελίκ

Βίντεο: Η στιγμή που βόμβα σκάει σε αμάχους που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Ιρπίν

Φωτιά σε υπόγειο της Τροχαίας Περιστερίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης