Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τσίπρα στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τσίπρα στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήθελε να δει την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τη νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό – Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση μετά την έκρηξη κρουσμάτων - «Βρισκόμαστε στις πιο σκοτεινές ημέρες της πανδημίας, με την κυβέρνηση να έχει παραιτηθεί»

tsipras_syriza
Την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με την νοσηλεία των ασθενών με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θέλησε να διαπιστώσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετέβη αιφνιδιαστικά σήμερα στο νοσηλευτικό ίδρυμα της συμπρωτεύουσας.

Μάλιστα, ακόμη και οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ήταν γνώστες μέχρι την τελευταία στιγμή της πρωτοβουλίας του, ενώ τον κ. Τσίπρα συνοδεύει η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για τριτοκοσμική κατάσταση στα νοσοκομεία, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ άσκησε κριτική κατά της κυβέρνησης.

«Βρισκόμαστε στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας με την κυβέρνηση να έχει παραιτηθεί», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι είναι επικίνδυνη η αντίληψη ότι η πανδημία αφορά τους ανεμβολίαστους, καθώς δημιουργεί αίσθηση χαλαρότητας.

Κλείσιμο
Επίσης, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ομολογία απόλυτης κυβερνητικής αποτυχίας τις δηλώσεις της Μίνας Γκάγκα για διαλογή ασθενών στη ΜΕΘ. «Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία ο κ. Μητσοτάκης να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους μπορούμε» υπογράμμισε.

tsipras_ippokrateioΑφορμή για την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί η ασφυκτική πίεση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της πόλης, μετά και την έκρηξη κρουσμάτων στις εφημερίες του Σαββατοκύριακου, όπως συνέβη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ιδιαίτερο προβληματισμό στην αξιωματική αντιπολίτευση έχει προκαλέσει και το ενδεχόμενο μετατροπής ενός μεγάλου αριθμού ΜΕΘ σε αποκλειστικής θεραπείας ασθενών με COVID, μειώνοντας τις κλίνες για ασθενείς με άλλα, βαριά νοσήματα που χρήζουν διασωλήνωσης.

tsipras_ippokratio1Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας δήλωσε:


«Δυστυχώς μετά από δύο χρόνια και ενώ είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι βγαίνουμε από τις πιο σκοτεινές μέρες, βρισκόμαστε τώρα στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας. Και δυστυχώς βρισκόμαστε σε αυτές τις πιο σκοτεινές μέρες με την κυβέρνηση να έχει παραιτηθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει κηρύξει από τον περασμένο Φλεβάρη δυο τρεις φορές τη λήξη της πανδημίας και βρισκόμαστε τώρα δυστυχώς όχι στο τελευταίο μίλι αλλά σε έναν Γολγοθά που φαίνεται ότι είναι ατελείωτος.

Επισκέφθηκα σήμερα το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη για να δω ο ίδιος την κατάσταση την οποία βιώνουν νοσηλευτές, γιατροί και υγειονομικό προσωπικό.

Τη Θεσσαλονίκη, που όπως όλη η βόρεια Ελλάδα, είναι για μια ακόμη φορά το επίκεντρο της πανδημίας, δυστυχώς όμως πολύ νωρίτερα από ό,τι πέρυσι.

Στη χρονική αντιστοίχηση, φέτος αρχές του Νοέμβρη είμαστε με σχεδόν διπλάσια επιβάρυνση από την αντίστοιχη που είχαμε πέρυσι τέτοιο καιρό. Τα κρούσματα ανεβαίνουν και έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη χειμωνιάτικη περίοδο.

Αναρωτιέμαι, πότε θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση να πάρει δύσκολες αποφάσεις και κυρίως να σταματήσει μία επικίνδυνη κατά την άποψή μου αντίληψη την οποία διαχέει στην ελληνική κοινωνία, ότι αυτό που ζούμε είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων.

Αυτό, πέρα από ότι είναι ρατσιστικό απέναντι στο 40% των συμπολιτών μας, που έχουν βεβαίως ευθύνη που δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά έχει ευθύνη και η κυβέρνηση που δεν τους έχει πείσει, είναι και επικίνδυνο γιατί δημιουργεί μία αίσθηση χαλαρότητας στο υπόλοιπο 60% που έχουν εμβολιαστεί.

Ρώτησα και πήρα τις πληροφορίες για ένα 20% στις κλινικές Covid που είναι εμβολιασμένοι και για ένα ποσοστό και τις ΜΕΘ που επίσης είναι εμβολιασμένοι και νοσούν. Αυτό συμβαίνει γιατί η μετάλλαξη «Δ» έχει μειώσει κάπως την αποτελεσματικότητα και γιατί έχουμε ήδη τη γνώση ότι τα αντισώματα διαρκούν περίπου έξι μήνες. Πράγμα που σημαίνει ότι οφείλουμε όλοι να προσέχουμε περισσότερο, να φοράμε τις μάσκες μας, να μην συμπεριφερόμαστε σαν να έχει τελειώσει η πανδημία με το που εμβολιαστήκαμε, παρότι η κυβέρνηση μέσα στην επιπολαιότητά της μας είπε ότι είναι επιχείρηση «Ελευθερία», εμβολιάστηκες και τελείωσες. Και κυρίως, να σπεύσουμε όλοι για την τρίτη δόση, για να μειώσουμε αυτή τη μεγάλη επιβάρυνση που έχει σήμερα το σύστημα Υγείας και κυρίως να μειώσουμε τους θανάτους.

Δεύτερο και κρίσιμο, είναι ότι επισκέφθηκα ένα νοσοκομείο που έχει 4 συμπολίτες μας διασωληνωμένους εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Επισκέπτομαι μία πόλη όπου έχει γίνει δωρεά 18 κλινών ΜΕΘ από την Επιτροπή 2021 και αυτές οι κλίνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.

Αναρωτιέμαι, έχουν περάσει δύο χρόνια. Δεν μπορούσε η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων και υγειονομικού προσωπικού; Είναι δυνατόν να ακούμε δηλώσεις σαν αυτές της αναπληρώτριας Υπουργού, η οποία δεν είναι πολιτικός και λέει κάποιες αλήθειες, ότι δεν υπάρχουν γιατροί να στελεχώσουν τις ΜΕΘ και τις κλίνες τους, δύο χρόνια μετά; Και να λέει ότι θα φθάσουμε πολύ σύντομα ξανά στο σημείο να διαλέγουν οι γιατροί ποιους ανθρώπους θα σώσουν και θα βάλουν στις ΜΕΘ και ποιους θα αφήσουν απ΄ έξω;

Αυτές οι δηλώσεις που αποτυπώνουν την πραγματικότητα γιατί είναι ειλικρινείς, είναι ταυτόχρονα και παραδοχή της απόλυτης αποτυχίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία.

Κάθε εβδομάδα χάνουμε ένα μικρό χωριό. Ο Οκτώβρης έφυγε με 1.200 συμπολίτες μας που χάθηκαν από την πανδημία. Το κρίσιμο λοιπόν για εμένα είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει να παραδεχθεί ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο Πρωθυπουργός να μην είναι αρνητής της πραγματικότητας, να παραδεχθεί τη δυσκολία, να πάρει κρίσιμες και δύσκολες αποφάσεις. Εάν δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, εάν δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία με όρους προστασίας απέναντι στη δημόσια Υγεία και τους πολίτες, τότε καλύτερα να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε να σώσουμε. Αυτή η τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μας δύο χρόνια μετά και με προσωπικό το οποίο έχει υποστεί τεράστια κόπωση και πια δυστυχώς ούτε καν χειροκροτείται αλλά καμιά φορά ξυλοκοπείται κιόλας όταν διαμαρτύρεται, δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί».

Ειδήσεις σήμερα:

Σκέψεις να καθιερωθεί σε ετήσια βάση ο εμβολιασμός κατά της Covid στη Βρετανία


Δραματική εφημερία και στο «Παπανικολάου» με δύο διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ


Στο τραπέζι νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης