Δένδιας: Τον Οκτώβριο η υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ - Ελλάδας

Δένδιας: Τον Οκτώβριο η υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ - Ελλάδας

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές Κρις Μέρφι και Τζον Όσοφ - Συζητήθηκε η ενδυνάμωση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Ουάσινγκτον όπως και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή

dendias_gerousiastes
Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκονται οι δύο πλευρές όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που συναντήθηκε με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές Κρις Μέρφι και Τζον Όφος.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι αναμένει να υπογράψει τη συμφωνία «κατά την επικείμενη επίσκεψή μου στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Έλληνας υπουργός συζήτησε με τους Αμερικανούς γερουσιαστές για την ενδυνάμωση της στρατηγικής σχέσης Αθήνας – Ουάσινγκτον, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ.

«Θεωρούμε την παρουσίας σας ως ένδειξη της τεράστιας σημασίας που αποδίδουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή. 



Κλείσιμο
«Σε αυτό το πλαίσιο θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να συζητήσουμε μαζί σας και να ακούσουμε τις απόψεις σας για την κατάσταση στη Μεσόγειο καθώς και να ανταλλάξουμε απόψεις για το μέλλον», σημείωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Mad Clip: «Εγκληματική ενέργεια ο θάνατός του» καταγγέλλει ο παππούς του

Λαγουβάρδος: Διήμερο με βροχές Τετάρτη και Πέμπτη, πιθανότατα ισχυρές στην Εύβοια - Πότε αναμένεται βελτίωση

Κηδεία Θεοδωράκη: Συναινεί η οικογένεια στην ταφή του σπουδαίου Έλληνα στον Γαλατά Χανίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης