Δένδιας - Τσαβούσογλου συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές

Δένδιας - Τσαβούσογλου συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές

Δείτε φωτογραφία από τη σημερινή συνάντηση «στο πόδι», στο περιθώριο Φόρουμ στην Μπρατισλάβα - Ο Έλληνας ΥΠΕΞ εξέφρασε την αντίδραση της Αθήνας για τα Βαρώσια

dendias-cavusoglu_2
Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο του Globsec Forum στην Μπρατισλάβα, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Οι επικεφαλής της ελληνικής και της τουρκικής διπλωματίας συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές, ενώ ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε την αντίδραση της Ελλάδας για  τα Βαρώσια.

Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε μετά την ομιλία Τσαβούσογλου και πριν ξεκινήσει το πάνελ που συμμετείχε ο κ. Δένδιας. Η φωτογραφία της ολιγόλεπτης συνάντησης που έγινε στο πόδι δεν επιτρέπει πάντως την καλλιέργεια υψηλών προσδοκιών.

tsav_dendias_main_bratislava



Κλείσιμο
Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου έπειτα από μήνες. Και αυτό, καθώς, μετά την ανακοίνωση της 22ας Σεπτεμβρίου για επανέναρξη των άτυπων ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων, ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατό να καθοριστεί ημερομηνία για την πραγματοποίηση του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών.

Η συνάντηση είχε σημασία, ιδίως μετά την προκλητική απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν για επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, κατά παράβαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η προκλητική κίνηση της τουρκικής κυβέρνησης έχει ήδη καταδικαστεί από Αθήνα και Λευκωσία, με την κυπριακή κυβέρνηση να διαμηνύει ότι υπ' αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να συζητηθεί καν το ενδεχόμενο επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαμός στο Twitter με την... επίμονη μύγα που κάθισε στο κεφάλι του Πενς στο ντιμπέιτ - «Αφήστε τη να μιλήσει»

Η Ελλάδα «πλήρωσε» με 15 δισ. το brain drain στα χρόνια της κρίσης

Μάγδα Φύσσα: Νίκησε η δημοκρατία, το χρωστάμε στα τέσσερα λεπτά του Παύλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης