Οι παράξενες και αστείες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι παράξενες και αστείες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων

Από τον αθλητή από τα νησιά Τόνγκα που ξεσήκωσε τον παγκόσμιο γυναικείο πληθυσμό με το γραμμωμένο και... λαδωμένο κορμί του και τον Μογγόλο καλοθρεμμένο προπονητή που έκανε στριπτίζ ως ένδειξη διαμαρτυρίας, μέχρι την σέλφι Βόρειας και Νότιας Κορέας και τις προτάσεις γάμου, οι 31οι Ολυμπιακοί μας πρόσφεραν πολλές όμορφες στιγμές

Οι παράξενες και αστείες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων
Τα χρυσά μετάλλια είναι ωραία, όμως για πολλούς από τους θεατές και τηλεθεατές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, το πραγματικό «ζουμί» βρισκόταν στις περίεργες, τις αστείες και τις απρόσμενες στιγμές των Αγώνων. 

Από τον αθλητή από τα νησιά Τόνγκα που ξεσήκωσε τον παγκόσμιο γυναικείο πληθυσμό με το γραμμωμένο και... λαδωμένο κορμί του και τον Μογγόλο καλοθρεμμένο προπονητή που έκανε στριπτίζ ως ένδειξη διαμαρτυρίας, μέχρι την σέλφι Βόρειας και Νότιας Κορέας και τις προτάσεις γάμου, οι 31οι Ολυμπιακοί μας πρόσφεραν πολλές όμορφες στιγμές. Εμείς διαλέξαμε τις καλύτερες και σας τις παρουσιάζουμε.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ως... Σούπερ Μάριο!

Κλείσιμο
Μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο χάρισε στο κοινό ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε.



Η αυλαία της 31ης Ολυμπιάδας έπεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, με το Τόκιο να παραλαμβάνει τη «σκυτάλη» από το Ρίο  και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό να εμφανίζεται στο στάδιο Μαρακανά σαν άλλος… Σούπερ Μάριο.



Ψάχνοντας έναν δρόμο που να τον οδηγήσει από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου στη Βραζιλία, ο κ. Άμπε μεταμορφώθηκε στον διάσημο χαρακτήρα παιχνιδιών της Nintendo και, μετά από μία του βουτιά σε έναν πράσινο σωλήνα του Τόκιο, εμφανίστηκε στο κέντρο του σταδίου, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο κ. Άμπε συστήθηκε στο κοινό σαν Σούπερ Μάριο, φορώντας κόκκινο καπέλο και κρατώντας μία μπάλα ιδίου χρώματος, για να μας προϊδεάσει για όσα θα ακολουθήσουν στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, σε τέσσερα χρόνια από τώρα.

O σωσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν

Πριν από λίγες μέρες ο σωσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν βρέθηκε στο Ρίο για να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έκτοτε οι χρήστες του διαδικτύου... παραμιλούν για την καταπληκτική ομοιότητά του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.



Ο σωσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν μπέρδεψε τους πάντες, φορώντας το αγαπημένο μαύρο κοστούμι του Βορειοκορεάτη ηγέτη. Εκείνο δε που έκλεψε όλες τις εντυπώσεις ήταν το κούρεμά του, που δεν έφερε την παραμικρή διαφορά από εκείνο του πραγματικού Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο λαδωμένος αθλητής από τα νησιά Τόνκα που έκλεψε την παράσταση

Έκλεψε τις εντυπώσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όχι με τις αθλητικές του επιδόσεις αλλά με την εμφάνιση του. Ο Pita Nikolas Taufatofua είναι αθλητής του Tae Kwon Do από τα νησιά Τόνγκα. Και μπορεί να μην κατάφερε να πάρει κάποιο μετάλλιο, απέσπασε όμως τις καλύτερες κριτικές για το καλογυμνασμένο σώμα του, το οποίο είχε αλείψει με λάδι.



Ο αθλητής στην τελετή έναρξης μπήκε στο Μαρακανά ως σημαιοφόρος της χώρας του, φορώντας παραδοσιακή στολή, η οποία κάλυπτε ελάχιστα σημεία του σώματος του. Οι φωτογραφίες του 32χρονου Pita Nikolas Taufatofua, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, αποσπώντας φυσικά πολύ κολακευτικά σχόλια για το γραμμωμένο του κορμί.

Τρεις προτάσεις γάμου

Μεταξύ άλλων είχαμε και τρεις προτάσεις γάμου κατά τη διάρκεια των Αγώνων από και προς αθλητές και αθλήτριες.



Η κίνέζα καταδύτρια Χε Ζι πήρε δαχτυλίδι από τον αγαπημένο της Κιν Κάι, αμέσως μόλις πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμά της!

Η Μάρτζορι Ένια, μια εθελόντρια των Αγώνων, δεν δίστασε να μπει μέσα στο γήπεδο ράγκμπι μετά από αγώνα και να κάνει πρόταση στη φίλη της, 

Ισαντόρα Τσερούλο, παίκτρια της Εθνικής Ομάδας ράγκμπι της Βραζιλίας. «Με το που έμαθα ότι θα ήταν στην ομάδα, σκέφτηκα ότι έπρεπε να το κάνω ιδιαίτερο», είπε η Μάρτζορι στο BBC.



O Αμερικανός αθλητής Ουίλ Κλέι, που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν, ανέβηκε στις εξέδρες και έκανε πρόταση γάμου στην κοπέλα του, Κουίν Χάρισον, μια εμποδίστρια που είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του 2008.


Η πράσινη πισίνα και η μόλυνση

Η πράσινη πισίνα στο κολυμβητήριο Μαρία Λενκ στο Ολυμπιακό Πάρκο κατάντησε ανέκδοτο. Όμως ανέκδοτο δεν ήταν οι συνθήκες στη Μαρίνα ντα Γκλόρια, όπου έγινε η ιστιοπλοΐα και στη λιμνοθάλασσα Λαγκόα, όπου διεξήχθη η κωπηλασία. Τα νερά ήταν μολυσμένα και επικίνδυνα για την υγεία των αθλητών.



Σύμφωνα με ένα εγχειρίδιο πισίνας, το θολό πράσινο χρώμα της πισίνας είναι συνήθως λόγω φυκιών. Με ένα απολυμαντικό ή φυκοκτόνο η πισίνα μπορεί να καθαριστεί.

Μια ακόμα πιθανότητα είναι το γαλαζοπράσινο νερό να δημιουργήθηκε λόγω ιόντων χαλκού στο νερό. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα άσχημης ισορροπίας του pH στο νερό και απαιτεί την προσθήκη διαχωριστικού ή χηλικού παράγοντα για να απομακρυνθούν τα ιόντα.


Η σέλφι που ένωσε τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα

Η Λι Έουν Γιου, 17 ετών, αγωνίστηκε εκτάκτως τη τελευταία στιγμή με την ομάδα γυμναστικής της Νότιας Κορέας και δεν προκρίθηκε στον τελικό.



Αποτέλεσε όμως παράδειγμα προς μίμηση για το Ολυμπιακό Πνεύμα, καθώς κατά τη διάρκεια προπόνησης πλησίασε την 27χρονη γυμνάστρια της Βόρειας Κορέας Χονγκ Ουν Γιονγκ και βγήκε μαζί της φωτογραφία, δείχνοντας ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Κανάλι μάλιστα της χώρας της την αποκάλεσε «ολυμπιακό είδωλο» για την κίνησή της.


Οι δίδυμες που διακωμώδησαν τον Μαραθώνιο

Καθώς περνούσαν τη γραμμή τερματισμού στον γυναικείο Μαραθώνιο, οι δίδυμες Άννα και Λίζα Χάνερ κρατήθηκαν χέρι-χέρι. Αυτό δεν άρεσε στους Γερμανούς αξιωματούχους του στίβου που θεώρησαν ότι αυτό δεν αποτέλεσε αδερφική αγάπη, αλλά ένα καλοστημένο κόλπο για το «θεαθήναι». 



Μάλιστα οι δύο κοπέλες κατηγορήθηκαν ότι αντιμετώπισαν το αγώνισμα σαν αστείο.


Το στριπτίζ των Μογγόλων

Ένα από τα πιο αξιοπερίεργα θεάματα των Ολυμπιακών Αγώνων συνέβη την τελευταία ημέρα των αγωνισμάτων. Κατά τη διάρκεια του αγώνα πάλης για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 65 κιλών, ο Ganzorigiin Mandakhnaran από τη Μογγολία φαινόταν πως οδεύει προς επικράτηση απέναντι στον Ikhtiyor Navruzov από το Ουζμπεκιστάν.

Ο Mandakhnaran βιάστηκε όμως, πανηγυρίζοντας την επερχόμενη νίκη του ενώ απέμεναν 5 δευτερόλεπτα για τη λήξη του αγώνα.

Ο αθλητής τιμωρήθηκε με ένα βαθμό ποινής, χάνοντας έτσι τον αγώνα και το χάλκινο μετάλλιο.

Έξαλλοι με την απόφαση, οι προπονητές του εισέβαλαν στο ρινγκ και γδύθηκαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.





Ο αδικημένος πυγμάχος και τα «γαλλικά» στους κριτές

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία των 56 κιλών της ερασιτεχνικής πυγμαχίας και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο, Μάικλ Κόνλαν, ηττήθηκε στον προημιτελικό από τον Βλάντιμιρ Νίκιτιν, γεγονός που προκάλεσε ένα απίστευτο ξέσπασμά από τον Ιρλανδό πυγμάχο! 

Ο Κόνλαν, θεωρώντας πως αδικήθηκε κατάφωρα, καθώς, πράγματι, σε έναν αγώνα τριών γύρων, ο 25χρονος φαινόταν ξεκάθαρα καλύτερος του Ρώσου, ύψωσε στο τέλος το μεσαίο του δάχτυλο προς τους κριτές, έξαλλος για την ήττα του! Ο κόσμος, τότε, άρχισε να τον επευφημεί, με τον Ιρλανδό να βγάζει την μπλούζα του και να αποθεώνεται! 



Στον δρόμο για τα αποδυτήρια, δε και ενώ, πρώτα, φαίνεται να λέει κάτι… όχι και πολύ ευγενικά, στον διαιτητή και στους κριτές, έδωσε συνέντευξη σε ιρλανδικό κανάλι, κατακεραυνώνοντας τη Διεθνή Ομοσπονδία της Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας, κάνοντας τις εξής, απίστευτες δηλώσεις: «Ήρθα εδώ για να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Τα όνειρά μου μόλις καταστράφηκαν. Ξέρετε ότι έχω ήδη μια μεγάλη καριέρα. Και αυτοί εδώ (σ.σ. εννοώντας τους ανθρώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας του αθλήματος); Πάντα ήταν γαμ…οι κλέφτες. Η ερασιτεχνική πυγμαχία είναι βρώμικη. Από την κορυφή ως τα νύχια»!



Ο αρσιβαρίστας από το Κιριμπάτι που χόρευε για την κλιματική αλλαγή

O Νταβίντ Κατοατάου μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει κάποιο μετάλλιο στο Ρίο, ωστόσο κέντρισε πάνω του όλα τα βλέμματα. Ο αθλητής από το Κιριμπάτι, αγωνίστηκε στην κατηγορία των 105 κιλών στην άρση βαρών καταλαμβάνοντας την έκτη θέση. Ωστόσο εκείνο που έκανε εντύπωση ήταν ο πανηγυρισμός του μετά την δεύτερη (επιτυχημένη) προσπάθειά του στο ζετέ. 

Ο αρσιβαρίστας φίλησε την μπάρα και... έριξε έναν τρελό χορό! Όπως εξήγησε μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους με το χορό αυτό ήθελε να συμβολίσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα του από την κλιματική αλλαγή και την άνοδο της στάθμης του νερού που προκαλεί.

«Οι περισσότεροι δεν ξέρουν που βρίσκεται το Κιριμπάτι. Ήθελα οι άνθρωποι να μάθουν περισσότερα για εμάς οπότε χρησιμοποιώ την άρση βαρών και το χορό μου για να δείξω την αλήθεια στον κόσμο» είπε ο Κατοατάου.



Ο Γάλλος ξιφομάχος που αγωνιζόταν με το κινητό στην τσέπη

Ο Έντσο Λεφόρτ, Γάλλος ξιφομάχος χωρίς λόγο κρατούσε το κινητό του στην τσέπη του την ώρα της αναμέτρησής του με τον Γερμανό Πέτερ Γιόπιχ. 

Όπως αναμενόταν, το κινητό κατά τη διάρκεια της «μάχης» έπεσε στο δάπεδο χαρίζοντας μια στιγμή γέλιου για τους θεατές που παρακολουθούσαν. 

Για την ιστορία ο Λεφόρτ έχασε, αλλά θα μνημονεύεται για καιρό...




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης