Σιζέφσκι: «Χτίσαμε πάνω στην ήττα από την Ελλάδα»

Σιζέφσκι: «Χτίσαμε πάνω στην ήττα από την Ελλάδα»

Ο Μάικ Σιζέφσκι έκανε τον απολογισμό των χρόνων που καθοδήγησε τις ΗΠΑ στις διεθνείς διαπραγματεύσεις

Σιζέφσκι: «Χτίσαμε πάνω στην ήττα από την Ελλάδα»
Λίγη ώρα μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου ο Αμερικανός (με πολωνικές ρίζες) τεχνικός έκανε τον δικό του απολογισμό. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς πρόκειται να τον αντικαταστήσει κι έτσι ο Μάικ Σιζέφσκι θέλησε να περιγράψει όλα αυτά τα χρόνια.

Σε 89 παιχνίδια μόνο η Ελλάδα κατάφερε να τον νικήσει και όπως ο ίδιος δήλωσε χθες βράδυ στο Ρϊο, εκείνη η ήττα στην Ιαπωνία μας έκανε καλό.

«Με τον Καρμέλο βρισκόμαστε μαζί από την αρχή. Μοιραστήκαμε μία συνέντευξη Τύπου το 2006 στην Ιαπωνία, όταν μετά τη μοναδική μας ήττα ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν και τόνισε τι έπρεπε να γίνει στο πρόγραμμα μας. Δεν έψαξε για δικαιολογίες. Απέδωσε τα εύσημα στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας και χτίσαμε πάνω σε αυτήν την ήττα», ήταν τα πρώτα λόγια του Μάικ Σιζέφσκι. 

Κλείσιμο
Για τη νίκη στον τελικό επί των Σέρβων τόνισε ότι, «Είχαμε χαρακτήρα. Μετά μία ήττα μερικές φορές βρίσκεις το βάθος στο χαρακτήρα κάποιου και έτσι συνέβη με τον Καρμέλο και μετά με την αφοσίωση του ΛεΜπρόν και του Κόμπι αλλά και των άλλων αθλητών όπως του Κέβιν (Ντουράντ). Χτίσαμε έτσι μία σπουδαία, σπουδαία μπασκετική κουλτούρα».

Ο Σιζέφσκι αποχωρώντας από τον πάγκο των ΗΠΑ έκανε ένα τελευταίο σχόλιο... «Αυτό που αγαπώ περισσότερο σε αυτούς του τύπους είναι η αφοσίωση τους στην ομάδα. Θα αποτελούν για πάντα το παράδειγμα για τις νέες γενιές. Τώρα όλοι είναι περήφανοι για την ομάδα. Όχι μόνο για το πως παίζουν, αλλά και πόσο αλτρουιστές είναι. Είμαι εντυπωσιασμένος. Έμαθα τόσα πόσα πολλά. Με έκαναν καλύτερο κόουτς, ειδικά αυτό το καλοκαίρι. Νιώθω περήφανος για την ευκαιρία που πήρα από τον Τζέρι Κολάντζελο και τώρα περνάει αυτή στον Γκρεγκ Πόποβιτς. Έτσι υπάρχει ο καλύτερος στον κόσμο στην ομάδα τώρα. Αυτό λέει πολλά για το πρόγραμμα που αναπτύξαμε στην εθνική ομάδα».

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης