Κένυα: Παράτησαν τους Ολυμπιονίκες στις φαβέλες του Ρίο!

Κένυα: Παράτησαν τους Ολυμπιονίκες στις φαβέλες του Ρίο!

Οι αθλητές έπρεπε να εγκαταλείψουν το Ολυμπιακό Χωριό και πλέον μένουν σε καταλύματα που θυμίζουν… φαβέλες - Την ίδια ώρα τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας απομακρύνθηκαν με τις οσμές σκανδάλων να φουντώνουν 

Κένυα: Παράτησαν τους Ολυμπιονίκες στις φαβέλες του Ρίο!
Άνω κάτω έχει γίνει η αθλητική κοινωνία της Κένυας, καθώς επικρατεί μεγάλη ένταση τόσο στο Ναϊρόμπι (πρωτεύουσα της χώρας) όσο και στο Ρίο (όπου έχει ξεμείνει η Ολυμπιακή αποστολή).

Οι δύο «εστίες της φωτιάς» συνδέονται άμεσα, καθώς η κυβέρνηση της Κένυας αποφάσισε την αποπομπή όλης της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας για το χαώδη χειρισμό της Ολυμπιακής αποστολής.

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Χασάν Γουάριο, παραγγέλνοντας επίσης και έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη, με αποκορύφωνα την κούρσα του μαραθωνίου όπου ο μετέπειτα χρυσός Ολυμπιονίκης Κιπτσόγκε έψαχνε εναγωνίως κάποιο μέλος της αποστολής για να του δώσει νερό.

Κλείσιμο


Την ίδια ώρα το απίστευτο είναι ότι μέχρι και σήμερα η πλειοψηφία των μελών της Ολυμπιακής αποστολής όχι μόνο παραμένει στο Ρίο, αλλά πλέον διαμένουν σε καταλύματα που θυμίζουν φαβέλες.

«Δείτε πως συμπεριφέρονται στην πιο πετυχημένη Αφρικανική ομάδα και τη δεύτερη πιο πετυχημένη σε όλο τον κόσμο στον στίβο, έχοντας εγκαταλείψει τους αθλητές στο Ρίο όπου είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε σ’ αυτό το μέρος», έγραψε στο twitter ο αρχηγός της αποστολής Γουέσλι Κορίρ, ο οποίος ανέβασε φωτογραφίες από την περιοχή όπου μένουν πλέον αυτός και οι αθλητές μετά το κλείσιμο του Ολυμπιακού Χωριού.



«Εδώ έχουμε πυροβολισμούς κάθε βράδυ και η εντολή είναι να μένουμε κλεισμένοι μέσα», συμπλήρωσε ο Κορίρ ο οποίος ξέσπασε κατά των υπευθύνων γράφοντας: «Επέλεξαν να μας αφήσουν τέσσερις επιπλέον μέρες εδώ γιατί βρήκαν πιο φτηνά εισιτήρια».

Ήδη πάντως κάποιοι αθλητές έχουν επιστρέψει στην πατρίδα, αρνούμενοι ωστόσο να παραβρεθούν σε οποιαδήποτε εκδήλωση υποδοχής καθώς όπως τόνισαν «δεν θέλουμε κάποιους να κερδίσουν λίγη δημοσιότητα από εμάς ενώ μας έχουν φερθεί τόσο άσχημα».

Δείτε και το βίντεο που ανέβασαν οι Κενυάτες αθλητές:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης