Ισίδωρος Κούβελος: «Να μη μείνουν αναξιοποίητες οι επιτυχίες του Ρίο»

Ισίδωρος Κούβελος: «Να μη μείνουν αναξιοποίητες οι επιτυχίες του Ρίο»

Στην ανάγκη να αγκαλιάσει η Πολιτεία τον ερασιτεχνικό αθλητισμό προκειμένου να έχουν συνέχεια οι πρόσφατες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αναφέρθηκε ο αρχηγός της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας

Ισίδωρος Κούβελος: «Να μη μείνουν αναξιοποίητες οι επιτυχίες του Ρίο»
Ο πρόεδρος της ελληνικής Ολυμπιακής ακαδημίας εξήρε την προσπάθεια όλων των Ελλήνων αθλητών χαρακτηρίζοντας άθλο όχι μονό το γεγονός ότι πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις αλλά και ότι καταφέρανε με τις υπάρχουσες συνθήκες να εμφανιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. 

Ακόμα ο Ισίδωρος Κούβελος δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Έλληνες αθλητές στην προετοιμασία. Υπενθύμισε για μια ακόμα φορά το ότι η ΕΟΕ απευθύνθηκε στο ταμείο αλληλεγγύης της ΔΟΕ ώστε να μπορέσουν οι αθλητές να πάρουν κάποια χρήματα καθώς ο προϋπολογισμός από την πολιτεία ήταν μηδαμινός. 

Εξάλλου ανέφερε τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν όλες οι ομάδες στο Ρίο κυρίως με τις μεταφορές αλλά και με άλλα θέματα, κατατάσσοντας μάλιστα την διοργάνωση σε χειρότερη θέση ακόμα και από εκείνη της Ατλάντα το 1996. 

Κλείσιμο

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ισίδωρος Κούβελος στον ΣΠΟΡ FM 94,6: 

Για τις συνθήκες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στο Ρίο: «Ήταν πολύ δύσκολα στην αρχή με το Ολυμπιακό χωριό δυστυχώς. Οι Βραζιλιάνοι απέτυχαν στη οργάνωση των αγώνων. Δουλέψανε πολύ καλά οι διεθνείς ομοσπονδίες. Δυστυχώς απέτυχαν σε πολλά οι διοργανωτές. Δεν είχαν καμία σχέση οι αγώνες με αυτούς της Αθήνας, του Πεκίνο και του Λονδίνου. Είχαμε θέματα αρκετά με τις μεταφορές αλλά οι επιτυχίες μας κάνανε να ξεχαστούμε. Ήμασταν σε κατάσταση ενθουσιασμού και δε μιλάω μόνο για τα μετάλλια αλλά για όλες τις επιτυχίες. Όλοι για μένα είναι νικητές γιατί και καλή παρουσία είχαν, αλλά ήταν κάτι πολύ σημαντικό ότι με όλες τις δυσκολίες. Καταφέραμε μόνοι μας με χίλιους τρόπους και με δύναμη ψυχής να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να μείνουν, όμως το πρόβλημα των μεταφορών συνεχιζόταν. Εννοείται πως το Ρίο βρίσκεται στην τελευταία θέση. Από οργανωτική άποψη ήταν χειρότεροι και από την Ατλάντα». 

Για τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών: «Τα παιδιά τα δώσανε όλα και ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Είχαν μεγάλη βοήθεια Από ιδιώτες χορηγούς καθώς ήταν πολύ πετυχημένο το πρόγραμμα «υιοθετήστε έναν αθλητή». Επίσης μπήκαμε σε ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης και καταφέραμε να πάρουν κάποια χρήματα οι αθλητές . Η κρατική βοήθεια ήταν μηδενική. Ο κωδικός ολυμπιακή προετοιμασία ήταν μηδενικός. Τα παιδιά τα δώσανε όλα και δώσανε χαρά σε όλο τον κόσμο». 

Για το αν θα υπάρξει κάποια οικονομική ενίσχυση μετά από τους Ολυμπιακούς του Ρίο: «Δεν το γνωρίζω , αυτό που έχω να πω είναι ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έδωσε την απάντηση του. Όπως άλλες χώρες στηρίζουν τον αθλητισμό, έτσι πρέπει να το κάνουμε και εμείς. Τα παιδιά είναι μοντέλα (πρότυπα) για τη νεολαία της χώρας. Σύμφωνα με έρευνες όσο δεν δίνεις χρήματα στον αθλητισμό τόσο τα δίνεις σε ταμεία ασφάλισης. Πιστεύω ότι πρέπει να το καταλάβουν και να έρθουν κοντά και να τον αγκαλιάσουν. 

Για την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο: «Επικοινωνήσαμε χθες για να μας συγχαρεί για τις επιτυχίες των αθλητών. Αλλά συγχάρηκε και όλους τους αθλητές έναν-έναν, ενώ μας προσκάλεσε να πάμε στο προεδρικό μέγαρο για να τους συγχαρεί και προσωπικά». 

Για τη συγκομιδή των μεταλλίων και ποια περίμενε και ποια όχι: «Δεν μιλούσαμε ποτέ για μετάλλια, γιατί δεν μου αρέσει αυτό. Έλεγα ότι θα έρθουν οι επιτυχίες και το πίστευα. Φτάσαμε στην 26η θέση μέσα σε 207 χώρες και αυτό λέει πολλά γα την Ελλάδα της κρίσης. Είναι συγκλονιστικό αυτό που έγινε στο Ρίο. Στα κουπιά και στα πανιά υπολόγιζα μερικά μετάλλια ακόμα. Έλεγα ότι θα πάμε καλύτερα από το Πεκίνο και το Λονδίνο και έτσι έγινε. Φτάσαμε στα έξι μετάλλια και ήταν τεράστια επιτυχία. Τρία χρυσά είναι τρία χρυσά. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη ημέρα για την παρουσία της Ελλάδας στο Τόκιο. Πρέπει όλοι να πέσουν πάνω ώστε να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του ελληνικού αθλητισμού». 

Για την εικόνα του Ρίο τις ημέρες των αγώνων: «Εικόνα δεν έχουμε έξω από το χωριό αν και μετακινούμαστε. Αυτό που υπάρχει παντού είναι στρατός με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Μπορεί να έχουν γίνει κάποια γεγονότα αλλά δεν έχει φτάσει κάτι σε εμάς. Η ασφάλεια ήταν πολύ σημαντική, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι στο θέμα της ασφάλειας των αθλητών στις εγκαταστάσεις».
Πηγή:www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης