Σαμαράς: Ένας εκτελεστής με «χρυσή» καρδιά

Σαμαράς: Ένας εκτελεστής με «χρυσή» καρδιά

Μέσα στον πανζουρλισμό που επικρατούσε μετά την πρόκριση, ο Έλληνας διεθνής προτίμησε να συμπαρασταθεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα που είχε μείνει πεσμένος μπροστά στο τέρμα του, απαρηγόρητος για την ήττα

Σκοτώθηκε ενώ περνούσε τον δρόμο με το κοπάδι του
Σαμαράς: Ένας εκτελεστής με «χρυσή» καρδιά
Το παιχνίδι μόλις έχει τελειώσει και τα πανηγύρια των Ελλήνων διεθνών έχουν ξεκινήσει. Μια φιγούρα όμως φεύγει από το σημείο των πανηγυρισμών και κατευθύνεται προς την αντίπαλη εστία, όπου έχει μείνει πεσμένος μπρούμυτα, απαρηγόρητος, ο τερματοφύλακας των ηττημένων Ιβοριανών.

Ο Μπουμπακάρ Μπαρί είχε επιστρατεύσει λίγα λεπτά νωρίτερα κάθε δυνατό μέσο για να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του που θα σήμαινε αυτόματα και αποκλεισμό. Απέναντι του είχε τον Γιώργο Σαμαρά και οι προκλήσεις του δικαιολογημένες. Trash talking, χειρονομίες, καθυστέρηση. Ό, τι μπορούσε να κάνει το έκανε. Ο Έλληνας διεθνής όμως ήταν ψυχρός, παγωμένος. Δεν «μάσησε», σούταρε υποδειγματικά και παρά την προσπάθεια του Μπαρί η μπάλα αναπαύτηκε στο βάθος της εστίας του στέλνοντας την Ελλάδα στους «16» και εκείνον να κείτεται εκεί, νικημένος.

Κλείσιμο
Το παιχνίδι είχε τελειώσει και όλα όσα είχαν προηγηθεί ανήκαν στο παρελθόν. Ο Σαμαράς δεν είχε απέναντί του πια έναν αντίπαλο, αλλά έναν άνθρωπο που χρειαζόταν παρηγοριά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν περάσει λίγο πολύ από αυτό το «λούκι». Το ίδιο και ο διεθνής επιθετικός. Αφήνοντας λοιπόν για λίγο τα γλέντια, πλησίασε τον Μπαρί και του πρόσφερε λίγες στιγμές παρηγοριάς. Αυτός, ο εκτελεστής του, στον άνθρωπο που ήθελε να του στερήσει τη δόξα. 

Δεν ξέρουμε αν κατάφερε να τον κάνει να αισθανθεί λίγο καλύτερα, αλλά το μεγαλείο της στιγμής έγκειται στην κίνηση. Την κίνηση κάποιου που έμαθε πρώτα να είναι άνθρωπος και μετά όλα τα άλλα...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης