Ο Ρίκι Τζερβές επιστρέφει στις Χρυσές Σφαίρες... και κανένας δεν είναι ασφαλής!

Ο Ρίκι Τζερβές επιστρέφει στις Χρυσές Σφαίρες... και κανένας δεν είναι ασφαλής!

Ο Βρετανός κωμικός με το αδίστακτο χιούμορ θα παρουσιάσει τα βραβεία για πέμπτη - και τελευταία - φορά

gerais
Ο Ρίκι Τζερβές επιστρέφει απόψε στις Χρυσές Σφαίρες, και κανείς δεν είναι ασφαλής. Ούτε οι υποψήφιοι για τα βραβεία, ούτε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ούτε τα μεγάλα στούντιο παραγωγής, ούτε καν το κανάλι που παρουσιάζει τη μεγάλη βραδιά!

Ο Βρετανός κωμικός με το καυστικό χιούμορ είναι σίγουρα ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους παρουσιαστές της λαμπερής εκδήλωσης, έχοντας καταφέρει στο παρελθόν με τα 
ξεκαρδιστικά αστεία του να προσβάλλει ηθοποιούς και σκηνοθέτες, να «θάψει» άγρια ταινίες και σειρές και γενικά να κάνει τους καλεσμένους της βραδιάς να... ιδρώνουν νευρικά μέσα στις πολυτελείς τουαλέτες και τα σμόκιν τους.

Ο Τζερβές έχει παρουσιάσει τέσσερις φορές τις Χρυσές Σφαίρες μέχρι σήμερα, από το 2010 μέχρι το 2012, και ξανά πάλι το 2016. Κάθε φορά που αναλάμβανε αυτόν τον δύσκολο ρόλο, ο 58χρονος δημιουργός του αυθεντικού «The Office» εκμεταλλευόταν την ευκαιρία για να «την πει» σε όσους περισσότερους σταρ μπορούσε. Στο στόχαστρό του έχουν μπει κατά καιρούς οι πιο διάσημοι σταρ, από τον Τομ Κρουζ και τη Μαντόνα, μέχρι τον Τζάστιν Μπίμπερ και τον Μελ Γκίμπσον.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στο Hollywood Reporter, ο Τζερβές είχε εξηγήσει ότι στόχος του ως παρουσιαστής των Golden Globes ήταν να διασκεδάσει ένα ευρύτερο, παγκόσμιο κοινό και όχι να ευχαριστήσει τους σελέμπριτις που είναι στην αίθουσα. «Προσπαθώ να παίξω τον outsider. Πρέπει να είμαι ο τύπος που κάθεται σπίτι και δεν έπρεπε να είχε προσκληθεί στην εκδήλωση».

Με αφορμή τη σημερινή επιστροφή του Τζερβές στην παρουσίαση των Χρυσών Σφαιρών, πολλά διεθνή μέσα, όπως οι New York Times και το Entertainment Tonight, δημοσιεύουν αφιερώματα στα πιο καυστικά,  σοκαριστικά και αδίστακτα αστεία του παρουσιαστή. Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά, ταξινομημένα ανά... χρονιά.

2010

Στην 67η απονομή των Χρυσών Σφαιρών, ο Τζερβές έκανε το ντεμπουτο του ως παρουσιαστής της συγκεκριμένης εκδήλωσης κοροϊδεύοντας τους σταρ για τις πλαστικές τους επεμβάσεις, κάνοντας αστεία για το μέγεθος του πέους του, παίρνοντας στο ψιλό την Αντζελίνα Τζολί για την τάση της να... υιοθετεί αβέρτα παιδιά, και ξεκινώντας την απολαυστική «βεντέτα» του με τον Μελ Γκίμπσον.

Παρόλο που ο ηθοποιός του «Φονικού Όπλου» θεωρούνταν ήδη κάτι σαν παρίας του Χόλιγουντ το 2010, εξαιτίας των αντισημιτικών σχολίων που είχε κάνει παλαιότερα και των σκανδάλων της προσωπικής του ζωής, ο Τζερβές δεν τον λυπήθηκε και τον έβαλε στο «στόχαστρο», κυρίως λόγω της υπερβολικής αγάπης του για το αλκοόλ που τον βάζει σε μπελάδες.

Ricky Gervais hosting the 2010 Golden Globes All of his good bits chained
Κλείσιμο


2011

Την επόμενη χρονιά, ο Βρετανός κωμικός έκανε καυστικές «φωτογραφικές» αναφορές σε διάσημους γκέι Σαϊντολόγους που παριστάνουν τους στρέιτ, «έκραξε» το «The Tourist» με την Τζολί και τον Τζόνι Ντεπ, που πάτωσε στις κριτικές και παρόλα αυτά ήταν υποψήφιο στα Βραβεία, και έκανε αιχμηρά αστεία για την ηλικία των πρωταγωνιστριών του «Sex and the City 2».

Επίσης, δεν παρέλειψε να κάνει ξεκαρδιστικές αναφορές στις έξαλλες περιπέτειες του Τσάρλι Σιν με ιερόδουλες αλλά και στον πρόσφατο γάμο του 84χρονου Χιου Χέφνερ με 24χρονη.

Ricky Gervais at the 2011 Golden Globes


2012

Παρόλο που πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Τζερβές είχε δεχθεί υποδείξεις το 2012 να ρίξει λίγο τους τόνους, μάλλον αυτές οι υποδείξεις έπεσαν στο κενό, με τον κωμικό να συνεχίζει τελικά το ίδιο... βιολί, κοροϊδεύοντας άγρια την Μαντόνα, τις Καρντάσιαν, τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας και τον Έντι Μέρφι.

Αρκετά από τα αστεία του εκείνη τη χρονιά λογοκρίθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της καζούρας τους σε ισπανόφωνους ηθοποιούς όπως ο Μπαντέρας και η Χάγιεκ για την προφορά τους, που θεωρήθηκε από πολλούς ρατσιστική.

Ricky Gervais Golden Globes 2012 (legendado portugues)


2016

Μετά από τρία χρόνια αποχής από τα βραβεία, ο Τζερβές επέστρεψε πιο «αγριεμένος» από ποτέ. Η πρώτη φράση που ξεστόμισε από το πόντιουμ του παρουσιαστή τα λέει όλα. «Βουλώστε το, αηδιαστικά, χαπακωμένα και σεξουαλικά διεστραμμένα αποβράσματα», είπε ο κωμικός στους στους σελέμπριτις, ζητώντας την... προσοχή τους.

Στο στόχαστρο του Τζερβές βρέθηκε σχεδόν αμέσως η Κέιτλιν Τζένερ (πρώην Μπρους Τζένερ) για την αλλαγή φύλου της και την εμπλοκή της σε θανατηφόρο τροχαίο. Ακολούθησαν αστεία για τα σεξουαλικά σκάνδαλα της Καθολικής Εκκλησίας, την έλξη του Πολάνσκι για ανήλικα άτομα, και τη διαφορά αμοιβών στο Χόλιγουντ ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες ηθοποιούς.

Ο κωμικός αστειεύτηκε επίσης ότι χρησιμοποιεί την δική του Χρυσή Σφαίρα ως... σεξουαλικό βοήθημα ενώ απολαυστικό είναι και το στιγμιότυπο που βρίσκεται στη σκηνή με τον αγαπημένο του στόχο, τον Μελ Γκίμπσον.

Ricky Gervais at the Golden Globes 2016 - All of his bits chained
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης