Eurovision 2018: Γιάννα Τερζή και Ελένη Φουρέιρα τα έδωσαν όλα στην πρώτη πρόβα

Eurovision 2018: Γιάννα Τερζή και Ελένη Φουρέιρα τα έδωσαν όλα στην πρώτη πρόβα

Πώς εμφανίστηκαν οι δύο τραγουδίστριες, οι ανατροπές στα γραφεία στοιχημάτων, ο τραυματισμός του Τσέχου και το απόλυτο φαβορί

Eleni_Foureira__Gianna_Terzi
Σε ρυθμούς Εurovision ζει από τη Δευτέρα η Ευρώπη καθώς οι αποστολές των χωρών έχουν ήδη φτάσει στη Λισαβόνα. H αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για τον 63ο διαγωνισμό έχει αρχίσει και οι αποστολές ετοιμάζονται πυρετωδώς για το βράδυ της 12ης Μαΐου που είναι ο τελικός ο οποίος θα διεξαχθεί στο Άλτις Αρένα στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Ο διαγωνισμός που για πρώτη φορά διεξάγεται στην Πορτογαλία θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 8 και 10 αντίστοιχα. 43 χώρες θα λάβουν μέρος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των διαγωνισμών του 2008 και του 2011.

Η Γιάννα Τερζή ζει το «Όνειρό της»

Ήδη στη Λισαβόνα βρίσκονται τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή αποστολή. Η Γιάννα Τερζή και η Ελένη Φουρέιρα έκαναν τις πρόβες τους και τα μηνύματα είναι θετικά.
Κλείσιμο
Η Γιάννα θα μας εκπροσωπήσει με το τραγούδι «Όνειρό μου». Στην πρώτη της πρόβα εμφανίστηκε το φόρεμα που θα βάλει και την βραδιά του ημιτελικού και μας έδειξε πώς θα παρουσιαστεί στην ζωντανή της εμφάνιση την επόμενη εβδομάδα.

Φορούσε ένα λευκό μακρύ φόρεμα, με μεγάλα μανίκια. Ιδιαίτερη λεπτομέρεια στο στιλ της, είναι η επιλογή της να βάψει το αριστερό της χέρι μπλε. Η Γιάννα εξήγησε γιατί έβαψε το χέρι της μπλε στο Eurovision.tv λέγοντας: «Το τραγούδι έχει μια αναφορά «στο μπλε». Το μπλε αντιπροσωπεύει τον γαλάζιο ουρανό της Ελλάδας, τη θάλασσα, για τον οποίο είναι γνωστή η Ελλάδα. Θέλησα να συμβολίσω το ελληνικό μπλε βάφοντας το χέρι μου με αυτό το χρώμα».

Η Γιάννα Τερζή είναι μόνη της στη σκηνή και στη γέφυρα του τραγουδιού γυρίζει την πλάτη της στο κοινό, κάνοντας κάποιες χορογραφημένες κινήσεις, ενώ στο τέλος γονατίζει. Κυρίαρχο χρώμα στον φωτισμό είναι το μπλε, ενώ σταδιακά η σκηνή παίρνει και κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα. Η πρώτη πρόβα στέφθηκε με επιτυχία και οι ενδιαφερόμενοι δήλωσαν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, ενώ κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες θα διορθωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής οι φαν της Eurovision δίνουν την Γιάννα Τερζή και το τραγούδι της στον τελικό. Αυτό σημαίνει ότι τη θεωρούν δεδομένη στη μεγάλη βραδιά, ενώ κάποιοι άλλοι τη θέλουν και μέσα στην τελική δεκάδα. Το τραγούδι υπογράφουν σε στίχους και μουσική οι Γιάννα Τερζή, Άρης Καλημέρης, Δημήτρης Σταματίου, Μιχάλης Παπαθανασίου

Yianna Terzi - Oniro Mou - First Rehearsal - Greece - Eurovision 2018


Την πρώτη της πρόβα έκανε και η Ελένη Φουρέιρα
Η Ελένη Φουρέιρα ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision 2018 το απόγευμα της Δευτέρας για την πρώτη τεχνική πρόβα. Η Ελένη Φουρέιρα εμφανίστηκε τελευταία στη σκηνή της Eurovision για τον Α΄ημιτελικό με το Fuego. Fuego στα ισπανικά σημαίνει φωτιά και η Ελένη Φουρέιρα όλα δείχνουν πως θα ανεβάσει τη θερμοκρασία με την σέξι εμφάνιση της.
Εμφανίστηκε στη σκηνή με ένα ολόσωμο πολύχρωμο και γυαλιστερό κορμάκι σε μπλε φως που σχημάτιζε τούνελ. Ενώ στη συνέχεια κόκκινοι φωτισμοί κάνουν την εμφάνιση τους. Μαζί της τέσσερις χορεύτριες ντυμένες στα μαύρα ακολουθούν τον ρυθμό του Fuego ανάμεσα στους καπνούς με δυναμικές κινήσεις και το γνωστό τίναγμα στα μαλλιά που αγαπά η Ελένη Φουρέιρα.
Πρόκειται για μία δημιουργία σε μουσική, στίχους και παραγωγή του Σουηδού συνθέτη ελληνικής καταγωγής, Άλεξ Παπακωνσταντίνου (Alex P) και των Geraldo Sandell, Viktor Svensson, Anderz Wrethov, Didrick.

Eleni Foureira - Fuego - First Rehearsal - Cyprus - Eurovision 2018


Τα στοιχήματα πέφτουν βροχή
Τα γραφεία στοιχημάτων να δουλεύουν πυρετωδώς σε μια προσπάθεια να γίνει πρόβλεψη για τον φετινό νικητή. Μόλις δύο ώρες χρειάστηκε η Ελένη Φουρέιρα για να αλλάξει τον πίνακα των προγνωστικών και των στοιχημάτων της φετινής Eurovision. Ύστερα από την πρώτη πρόβα που πραγματοποίησε την Δευτέρα το απόγευμα στην Πορτογαλία κατάφερε από outsider να θεωρείται ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού.
Ενώ πριν από τις πρόβες, το τραγούδι Fuego και η Κύπρος βρισκόταν στην 20η θέση, τώρα φιγουράρει στην 8η με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για ακόμα πιο υψηλές θέσεις όταν αποκαλυφθεί και η τηλεοπτική κάλυψη της εμφάνισης της. Την ίδια στιγμή η Γιάννα Τερζή που εκπροσωπεί την Ελλάδα, βρέθηκε στην 11η θέση από την 9η.
Αλλαγές είχαμε και στην κορυφή του πίνακα των προγνωστικών με πολλά φαβορί να βγαίνουν ακόμα και εκτός 10αδας. Η συμμετοχή της Βουλγαρίας από την δεύτερη θέση στην οποία βρισκόταν, βρέθηκε στην 4η, ενώ ένα από τα outsider του φετινού διαγωνισμού, η Γαλλία βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση. Και η συμμετοχή της Τσεχίας όμως από την 3η θέση βρέθηκε στην 7η, χωρίς να είναι σίγουρη η συμμετοχή του τραγουδιστή καθώς είχε σοβαρό ατύχημα μετά την πρόβα του και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Το απόλυτο φαβορί
Το απόλυτο φαβορί παραμένει ακόμα η συμμετοχή του Ισραήλ, παρ’ όλο που η πρώτη πρόβα της στη σκηνή της Eurovision απογοήτευσε τους θαυμαστές της. Η φετινή εκπροσώπηση του Ισραήλ στον διαγωνισμό της Eurovisionθεωρείται μεγάλο φαβορί. Η Netta με το τραγούδι «Toy» έχε ήδη κατακτήσει μεγάλο μέρος των θαυμαστών του μουσικού διαγωνισμού. Η τραγουδίστρια έκανε την πρώτης πρόβα στη σκηνή στη Λισαβόνα και το βίντεο ανέβηκε στο youtube. Ένας θαυμαστής πόσταρε το βίντεο σε επίσημη σελίδα του θεσμού στο facebook κι έγραψε: «Ακριβώς όπως φανταζόμουν πως θα έπρεπε να είναι! Πολλά χρώματα! Αυτό το τραγούδι έχει να κάνει με τα χρώματα, και αυτές είναι οι πρώτες πρόβες μόνο, haters μπορείτε να συνεχίσετε να τη μισείτε επειδή υπάρχει λόγος γι ' αυτό, γιατί αυτό το κορίτσι παραδίδει και σκοτώνει!».


Netta - TOY | First Rehearsal | Israel Eurovision 2018
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης