Ιρίνα Σάικ: H ζωή στη Ρωσία, η φτώχεια και η «δίψα» για χρήματα

Ιρίνα Σάικ: H ζωή στη Ρωσία, η φτώχεια και η «δίψα» για χρήματα

Μεγάλωσε τρώγοντας πατάτες, τα αγόρια στο σχολείο την κορόιδευαν για τα υπερβολικά αδύνατα πόδια της, ενώ την πρώτη φορά που έκανε αίτηση για visa, προκειμένου να ταξιδέψει στην Αμερική, την είδε να απορρίπτεται καθώς, όπως υποστηρίζει, είχε μουσουλμανικές ρίζες

Ιρίνα Σάικ: H ζωή στη Ρωσία, η φτώχεια και η «δίψα» για χρήματα
Μπορεί σήμερα να θεωρείται ένα από το πιο επιτυχημένα μοντέλα στον κόσμο και να κερδίζει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια με κάθε της δουλειά, ωστόσο, η ζωή δεν ήταν πάντα τόσο όμορφη και κυρίως εύκολη για την Ιρίνα Σάικ.

Η Ιρίνα Σαϊκλισλάμοφ  γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1986 στην μικρή και φτωχή πόλη Γεμανζέλινσκ, στη Ρωσία. Μεγάλωσε τρώγοντας πατάτες, τα αγόρια στο σχολείο την κορόιδευαν για τα υπερβολικά αδύνατα πόδια της, ενώ την πρώτη φορά που έκανε αίτηση για visa, προκειμένου να ταξιδέψει στην Αμερική, την είδε να απορρίπτεται επειδή, όπως η ίδια έχει πει, οι αρμόδιοι «ανησύχησαν» για τις μουσουλμανικές της ρίζες.

Ο πατέρας της Ιρίνα ήταν Τάταρος. Πρόκειται για μια ομάδα τουρανικών λαών της νότιας Ρωσίας οι οποίο είναι μουσουλμάνοι σουνίτες. Ο άτυχος άντρας πέθανε στην ηλικία των 40 ετών από πνευμονολογικά προβλήματα, αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του.

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν για τη ζωή της η Ιρίνα είχε πει πως η πόλη της ήταν μια πόλη ορυχείων, ένα μέρος όπου για να κυκλοφορήσει κανείς έπρεπε να φοράει μάσκα για αυτό και πολλοί κάτοικοι πέθαιναν ή αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Σε αφιέρωμά της η βρετανική Daily Mail γράφει για τη ζωή της 29χρονης σήμερα καλλονής πριν εκείνη γίνει διάσημη, μια ζωή δύσκολη τόσο για εκείνη, όσο και για τη μητέρα και την αδερφή της, Τατιάνα.

Η Irina στην εφηβεία


Στον χορό του Λυκείου


Με την μητέρα και την αδερφή της


Όπως η ίδια η Ιρίνα είχε αποκαλύψει, η οικογένειά της ήταν πολύ φτωχή.

Η ζωή της άλλαξε, όμως, όταν η μητέρα της, η οποία έκανε πολλές δουλειές για να τα βγάλει πέρα, είδε σε μια στάση λεωφορείου μια αγγελία για μια τοπική «σχολή ομορφιάς». Αμέσως, στο μυαλό της ήρθε η μεγάλη κόρη της, Τατιάνα, την οποία και πήγε στη σχολή, δίπλα ακριβώς από την οποία είχε ανοίξει ένα πρακτορείο μοντέλων.

Το προσωπικό του πρακτορείο δεν ξεχώρισε, όμως, την 31χρονη σήμερα Τατιάνα αλλά την Ιρίνα.

Τι κι αν το όνειρό της έφηβης Ιρίνα ήταν να γίνει δημοσιογράφος; Τελικά την «έκλεψε» το μόντελινγκ και της έδωσε τη δυνατότητα να φύγει από την πόλη της, κάτι που πάντα επιθυμούσε.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Σβετλάνα Κλιμένκο, ιδιοκτήτρια του πρακτορείου μοντέλων στο οποίο εργάστηκε αρχικά η Ιρίνα στη Ρωσία, η 29χρονη δεν ήταν ποτέ τοπ-μόντελ στην χώρα της, ενώ δεν της επιτρεπόταν ούτε να περπατήσει στην πασαρέλα.

Όπως ανέφερε, η Ιρίνα ήταν απλά ένα καλό μοντέλο εσωρούχων, αλλά όπως τόνισε, η «δίψα» της νεαρής για χρήματα και δημοσιότητα ήταν μεγάλη, πιο μεγάλη από ότι εκείνη των άλλων μοντέλων.

Η Κλιμένκο δεν δίστασε να υπονοήσει ότι η Ιρίνα χρησιμοποίησε ισχυρούς και πλούσιους άντρες προκειμένου να ανέλθει κοινωνικά και να αποκτήσει χρήματα.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στη σχέση της Ιρίνα με τον Ρονάλντο, σημειώνοντας ότι πάντα ήξερε ότι ο διάσημος ποδοσφαιριστής δεν θα παντρευόταν ποτέ το μοντέλο, ενώ μιλώντας στη νέα  σχέση της Σάικ με τον ηθοποιό Μπράντλει Κούπερ είπε πως απλά, η 29χρονη θέλει να τραβήξει ξανά επάνω της όλη την προσοχή.  

Με την αδερφή της, Τατιάνα


Η Irina στην εφηβεία


Ακόμη ανέφερε ότι πριν την κάνει διάσημη, στέλνοντας την σε πρακτορείο της Μόσχας, είχε μια σοβαρή συζήτηση με την Ιρίνα, όταν ένας άντρας με τα διπλασίά της χρόνια την πλησίασε μια μέρα.

Το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε 


Η Irina όταν ήταν 13 ετών


«Είχα αντιληφθεί ότι την περιτριγύριζαν επιχειρηματίες και μαζί με την μάνατζερ μου της είπαμε: "έχεις δυο επιλογές. Ή να κολλήσεις σε έναν πλούσιο, να τον παντρευτείς και να μην κάνεις τίποτα στη ζωή σου ή να γίνεις ένα επιτυχημένο μοντέλο κερδίζοντας μόνη σου χρήματα"», ανέφερε.



Το εσωτερικό του σπιτιού της Irina


«Θέλω να δουλέψω», φώναξε η Ιρίνα», η οποία δυστυχώς στη συνέχεια -και σύμφωνα με την Κλιμένκο- εξαφανίστηκε για 24ώρες με τον επιχειρηματία 

«Το τηλέφωνο της ήταν κλειστό και η οικογένεια της δεν γνώριζε τίποτα. Όταν επέστρεψε και κατάλαβα ότι ήταν με τον πατρόνα της, την έβρισα. Εκείνη το είπε στη συνέχεια  στον επιχειρηματία και εκείνος με τη σειρά του μου τηλεφώνησε και με απείλησε», αποκάλυψε η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου.

Η γιαγιά της Irina που πέθανε το 2013 


Η πόλη στην οποία πέρασε τα παιδικά της χρόνια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης