Δικαιωμένος μετά από όσα έχει πει για τον Μιχάλη Σηφάκη δήλωσε ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος στο νέο επεισόδιο του Survivor.
Ο παίκτης των «Αθηναίων» εξήγησε ότι άτομα από τους «Επαρχιώτες» έχουν πλέον την ίδια άποψη με εκείνον για τον συμπαίκτη τους. Η Φανή Παντελάκη μάλιστα, αφού του έκανε χειραψία στο Συμβούλιο του νησιού, του είπε πως «φοράει παντελόνια», ενώ ο Μιχάλης Σηφάκης είναι ψεύτης. Όπως είπε, ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είχε αντιληφθεί ότι η «παπάτζα είναι το δεύτερο όνομά του».
Μιλώντας στην κάμερα, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν περίμενα να έρθει κάποιος να μου δώσει χειραψία για να ξέρω πως ό,τι έχω προβλέψει και έχω πει για τους απέναντι και κυρίως για τον Σηφάκη είναι αληθές. Το ήξερα, αλλά ήρθε η επιβεβαίωση και με τη χειραψία και με κάποια από τα λόγια των Επαρχιωτών. Δηλαδή το γεγονός ότι χθες τον είπαν οι ίδιοι για πρώτη φορά τον Μιχάλη παπατζή για μένα είναι ηθική δικαίωση. Τον είχα πει από την πρώτη στιγμή και μου είχαν πει ''βαριά κουβέντα να λες για έναν άνθρωπο''. Μα φαίνεται ότι η παπάτζα είναι το δεύτερο όνομά του».
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.