Παρών εξακολουθεί να είναι ο πόνος στη ζωή της Ηλιάνας Μαυρομάτη μετά την απώλεια του πατέρα της, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει. Ωστόσο, όπως εξήγησε η ηθοποιός, ο θάνατός του τη δίδαξε ότι δεν είναι ποτέ αργά να επανορθώσει κάποιος και να διορθώσει πράγματα στη σχέση του με τους οικείους του.
«Εγώ την απώλεια τη βίωσα φυσικά και ήμουν τυχερή γιατί σε αυτή τη διαδρομή του μπαμπά μου προς τη μεγάλη έξοδο είχα χρόνο μαζί του να μιλήσουμε και να λύσουμε τις όποιες διαφορές μας. Φρόντισε και αυτός ευτυχώς να το κάνει και του είμαι ευγνώμων. Ήταν βέβαια ένας πολύ μεγάλος πόνος η απώλεια του που μέχρι σήμερα, παρά τα τόσα χρόνια που έχουν περάσει, τον νιώθω μερικές φορές αφόρητα», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο περιοδικό Vita.
Παρόλα αυτά, ο θάνατός του της χάρισε ένα σημαντικό μάθημα. «Όμως, μου δημιούργησε αισιοδοξία το γεγονός ότι κατάλαβα πως ακόμα και την τελευταία στιγμή με τους ανθρώπους σου μπορείς να επανορθώσεις. Έτσι έγινε με μένα και αυτό είναι πολύ μεγάλο δώρο στη ζωή ενός ανθρώπου, να μη μένουν πράγματα ανείπωτα, άρρητα. Να υπάρχει ειλικρίνεια και το θάρρος της συγγνώμης όταν χρειάζεται», σημείωσε.
Στην ίδια συνέντευξη, η Ηλιάνα Μαυρομάτη επισήμανε ότι το χιούμορ που χαρακτήριζε τον πατέρα της, τον βοήθησε να διαχειριστεί το επικείμενο τέλος του. «Επίσης, μεγάλο δώρο ήταν το χιούμορ του μπαμπά μου μέχρι το τέλος. Γεγονός που με “ξεφόβισε” και μένα απέναντι σε αυτό το άγνωστο που όλοι θα αντιμετωπίσουμε. Αυτό το χιούμορ πήγαζε από μια βαθιά πληρότητα, χωρίς απωθημένα. Έζησε όπως ήθελε και αυτό τον έκανε να μπορεί να φύγει ελεύθερος», τόνισε.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.