Νίκη Λάμη για τους γονείς της: Πέρασαν χρόνια που ήθελα να τους «βάλω στον τοίχο», ήταν χαοτικοί

Νίκη Λάμη για τους γονείς της: Πέρασαν χρόνια που ήθελα να τους «βάλω στον τοίχο», ήταν χαοτικοί

Η μαμά μου, ούτε στις 40 μέρες από τη γέννησή μου ξαναγύρισε στη δουλειά, αυτός ο αποχωρισμός τόσο σύντομα ήταν καθοριστικός, πρόσθεσε η ηθοποιός

Νίκη Λάμη για τους γονείς της: Πέρασαν χρόνια που ήθελα να τους «βάλω στον τοίχο», ήταν χαοτικοί
Για τη σχέση της με τους γονείς της μίλησε η Νίκη Λάμη, περιγράφοντας τις δυσκολίες που βίωσε μεγαλώνοντας και τον τρόπο με τον οποίο έμαθε να κατανοεί και να συγχωρεί τους γονείς της, παρά τις ατέλειες και τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής. Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στο podcast της Δάφνης Καραβοκύρη κι αναφέρθηκε στις περιόδους έντασης και απογοήτευσης, όταν ένιωθε ότι οι γονείς της ήταν υπερβολικά απασχολημένοι με τις δικές τους υποχρεώσεις και δεν μπορούσαν να της προσφέρουν την πλήρη φροντίδα και προσοχή που χρειαζόταν.

«Έχω περάσει μήνες και χρόνια που να θέλω να τους βάλω στον τοίχο. Τους το έχω πει, φυσικά και τους είπα ότι θα ήθελα να αισθάνομαι ότι δεν είστε τόσα απασχολημένοι να μεγαλώσετε και να ασχοληθείτε με το να μεγαλώσετε εμένα. Στερήθηκα τον "μεγάλο", αυτόν που ξέρει», εξήγησε.

Στη συνέχεια, η Νίκη Λάμη ανέφερε ότι η ένταση αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα εγκατάλειψης, αλλά προέκυψε από την δική τους χαοτική πραγματικότητα. «Δεν υπήρχε πρακτική αβεβαιότητα ή ότι με παρατάνε και με αφήνουν. Ήταν και οι ίδιοι χαοτικοί μέσα τους, μεγαλώνοντας και οι ίδιοι. Αυτό που λέω είναι ότι "γράφουν" διαφορετικά όλα αυτά στον καθένα. Τότε δεν έδιναν άδεια λοχείας, όπως κάνουν τώρα και ευτυχώς το κάνουν. Η μαμά μου, ούτε στις 40 μέρες από τη γέννησή μου ξαναγύρισε στη δουλειά, με μειωμένο ωράριο. Ανακάλυψα ότι αυτός ο αποχωρισμός τόσο σύντομα ήταν καθοριστικός, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να της το χρεώσω», σημείωσε.

LEGIT #11 | Νίκη Λάμη: Ένας χώρισμος στα 23 μου με ώθησε στη ψυχοθεραπεία


Η ίδια τόνισε τη σημασία του κοινωνικού πλαισίου και της πρακτικής πραγματικότητας της εποχής: «Εννοείται ότι την κατηγορούσα χρόνια αλλά τώρα βλέπω ότι δεν μπορώ να την κατηγορήσω, γιατί υπήρχε μια κοινωνική κατάσταση, μια σύμβαση ότι πρέπει να δουλέψουμε για να βγάλουμε λεφτά και να μεγαλώσουμε το παιδί. Αυτό από την πλευρά της είναι η ένδειξη αγάπης, δεν είναι ότι τα παρατάω όλα για να κάτσω με το παιδί».

Τέλος, η ηθοποιός αναγνώρισε ότι η ζωή κάθε οικογένειας συνοδεύεται από δυσκολίες και προκλήσεις, οι οποίες επηρεάζουν τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς. «Δεν ξέρω πώς το λένε τα βιβλία, αλλά όλα αυτά καλά είναι, αλλά υπάρχουν και άλλα προβλήματα μέσα στην οικογένεια που τρέχουν και όλα αυτά δημιουργούν φόβο και απελπισία και για τον ίδιο τον άνθρωπο. Όταν είσαι σε μία τόσο μικρή ηλικία, υπάρχουν και για το γονιό πράγματα που δεν έχει περάσει», είπε κλείνοντας.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης