Μάθιου Πέρι: Οι δέκα πιο αστείες στιγμές του Τσάντλερ Μπινγκ στα «Φιλαράκια»

Μάθιου Πέρι: Οι δέκα πιο αστείες στιγμές του Τσάντλερ Μπινγκ στα «Φιλαράκια»

Ο ηθοποιός υποδύθηκε τον Τσάντλερ Μπινγκ για 236 επεισόδια και ήταν σταθερά αγαπημένος των τηλεθεατών, χάρη στις εμβληματικές ατάκες και το «καυστικό» του χιούμορ

matthew-perry-friends
Με τις εμβληματικές ατάκες του και τον τέλειο κωμικό του χαρακτήρα, ο Μάθιου Πέρι χάρισε στα Φιλαράκια μερικές από τις καλύτερες στιγμές τους όλα αυτά τα χρόνια. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του σε ηλικία 54 ετών, θαυμαστές από όλο τον κόσμο αναπολούν τις καλύτερες στιγμές του σε μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

1. Season One - The One with the Blackout
Friends - Chandler and Jill Goodacre
Από την πρώτη του εμφάνιση στην επιτυχημένη κωμική σειρά, ο Πέρι καθιέρωσε τους τρόπους και τις ατάκες που θα γίνονταν σήμα κατατεθέν του Τσάντλερ Μπινγκ. Με την αδέξια γοητεία του να είναι εμφανής βρίσκεται παγιδευμένος μετά από μια διακοπή ρεύματος σε ένα ATM με μια πανέμορφη γυναίκα, που δεν είναι άλλη από το μοντέλο της Victoria's Secret Jill Goodacre.

Όταν η Jill του προσφέρει μια τσίχλα, ο Πέρι την φτύνει κατά λάθος και προσπαθεί να κρύψει το γεγονός. Τότε παίρνει μια άλλη τσίχλα, αρχίζει να την μασάει και συνειδητοποιεί ότι είναι αλλουνού. Αρχίζει να πνίγεται. Ο ίδιος ο Πέρι λέει για τη σκηνή: «Αν η Jill Goodacre σου προσφέρει τσίχλα, να τη δεχτείς. Αν σου προσφέρει κατακρεουργημένο κουφάρι ζώου, το παίρνεις». Το επεισόδιο αυτό ήταν από τα αγαπημένα του Πέρι.

2. Season Two - The One with the Super Bowl: Part Two
Κλείσιμο
Friends - Chandler has a date with "Julia Roberts".
Καθώς η σειρά γινόταν ολοένα και πιο δημοφιλής, προσέλκυε διάσημους ηθοοποιούς. Αλλά για άλλη μια φορά ο Perry απέδειξε τις υποκριτικές του ικανότητες, καθώς έπαιξε με την Τζούλια Ρόμπερτς. Στο επεισόδιο η Ρόμπερτς υποδύθηκε την περιφρονημένη συμμαθήτρια του Τσάντλερ, που πήρε εκδίκηση για το μη κολακευτικό παρατσούκλι που της είχε δώσει στο σχολείο.

3. Season Three - The One with the Hypnosis Tape
Chandler Bing tries to quit smoking.
Ο Τσάντλερ είχε τα ελαττώματά του, αλλά σε αυτό το επεισόδιο ο πρωταγωνιστής προσπαθεί απεγνωσμένα να κόψει τη συνήθεια του καπνίσματος. Επιστρατεύει μια κασέτα που θα τον κοιμίσει, χωρίς όμως να συνειδητοποιεί ότι είναι σχεδιασμένη για γυναίκες. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου αρχίζει να απορροφά όλο και περισσότερα από τα μηνύματα, ώσπου γίνεται μια «δυνατή και γεμάτη αυτοπεποίθηση γυναίκα».

Τα αποτελέσματα περνούν στην... άγρυπνη ζωή του και το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό.

4. Season Four - The One with all the Rugby
Friends: Chandler is Transferred to Yemen (Season 4 Clip) | TBS
Μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές του Πέρι διαδραματίζονται απέναντι από τη Maggie Wheeler, την ηθοποιό που υποδύεται την ενοχλητική πρώην φίλη του, Janice. Σε αυτό το επεισόδιο ο Τσάντλερ προσπαθεί να σκεφτεί ένα ψέμα για να της εξηγήσει γιατί δεν μπορούν να είναι μαζί. Της λέει ότι μετακομίζει στην Υεμένη. Η Janice που τον πιστεύει τον βοηθάει να πακετάρει. Φτάνει στο αεροδρόμιο έχοντας αγοράσει εισιτήριο και προσποιούμενος επιβιβάζεται σε πτήση. Η χαζοχαρούμενη Janice δεν καταλαβαίνει τον παραλογισμό…

5.Season Five - The One with the Cop
Pivot! Pivot! Pivot! - Ross Tries To Move The Sofa | Friends
Ένας καναπές. Μια σκάλα. Πέντε λεπτά τρελού γέλιου. Η εμβληματική σκηνή όπου ο Πέρι μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του David Schwimmer και Jennifer Aniston στους ρόλους τους ως Ross και Rachel προσπαθούν να μετακινήσουν έναν καναπέ σε μια σκάλα, έχει γίνει μια από τις πιο εμβληματικές στιγμές της σειράς. Ενώ οι περισσότεροι θυμούνται τις ανόητες φωνές του Ross "Pivot, pivot, pivot" πολλοί ξεχνούν την ξεκαρδιστική στιγμή που ο Chandler καθηλώνεται κάτω από το τεράστιο βάρος του επίπλου και ξεσπά, φωνάζοντας: «Σκάσε! Σκάσε! Σκάσε».

6. Season Six - The One with the Last Night
Joey and Chandler playing "The game of CUPS"
Ενώ η πρόταση γάμου μεταξύ της Μόνικα και του Τσάντλερ είναι το αγαπημένο θέμα των θαυμαστών, η νύχτα πριν από τη μετακόμιση του ζευγαριού προσφέρει μερικές από τις πιο δυνατές στιγμές της σεζόν. Ανησυχώντας για τα οικονομικά του καλύτερού του φίλου Joey, ο Τσάντλερ επινοεί το φανταστικό παιχνίδι Cups για να του δώσει χρήματα. Καταλήγει να «χάσει» 1.500 δολάρια από τον Τζόι -ο οποίος με τη σειρά του χάνει τα μετρητά από τον Ρος, όταν παίζουν το παιχνίδι. Το επεισόδιο δεν αναδεικνύει μόνο τις κωμικές ικανότητες του Πέρι, αλλά και τη γλυκιά δυναμική μεταξύ αυτού και του καλύτερου φίλου του στην οθόνη, του Joey Tribbiani.

7. Season 7 -The One With Phoebe's Cookies
The Steam Room Incident | Friends
Μεγάλο μέρος του χιούμορ του Τσάντλερ συνδέεται με την αμηχανία, την οποία ο Πέρι καταφέρνει να προσδώσει στον χαρακτήρα του. Και δεν υπάρχει πιο αμήχανη κατάσταση από το να κάθεσαι κατά λάθος στην αγκαλιά των πεθερικών σου ολόγυμνος. Μετά από ένα παιχνίδι ρακέτας με τον πατέρα της Μόνικα, τον Τζακ, τον οποίο υποδύεται ο Έλιοτ Γκουλντ, οι δυο τους αποφασίζουν να πάνε για μια επίσκεψη στο χαμάμ μετά τον αγώνα.

Ωστόσο, η ζέστη κάνει τα γυαλιά του Τσάντλερ να θολώνουν και τον ωθεί να τα βγάλει. Στη συνέχεια σκοντάφτει στην αγκαλιά του Τζακ μέσα στη σύγχυση, με το αποτέλεσμα να είναι ξεκαρδιστικό και ταπεινωτικό.

8. Season 8 - The One where Chandler takes a Bath
The One Where Chandler Tries A Bubble Bath | Friends | Netflix India
Ενώ ο Τσάντλερ Μπινγκ έρχεται συχνά σε επαφή με τη θηλυκή του πλευρά, δεν είναι πάντα σε θέση να το παραδεχτεί. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, όταν θέλει να κάνει αφρόλουτρα στην μπανιέρα, νιώθει την ανάγκη να το κρύψει. Αλλά αυτό δεν κρατάει πολύ και σύντομα όλο το καστ των Friends τον πιάνει να απολαμβάνει το μπάνιο του με κεριά και αφρόλουτρο. Το επεισόδιο περιλαμβάνει επίσης τη συγκινητική στιγμή, όπου ο Ρος και η Ρέιτσελ αποκαλύπτουν ότι περιμένουν κορίτσι.

9. Season 9 - The One With the Mugging
Joey and the Sneakers
Ο Τσάντλερ, απελπισμένος, αναζητά αλλαγή καριέρας και πιάνει δουλειά άσκησης σε μια διαφημιστική εταιρεία, αλλά γρήγορα συνειδητοποιεί ότι είναι από τους πιο μεγάλους καθώς οι συνάδελφοί του είναι νεότεροι. Ωστόσο, καταφέρνει να χρησιμοποιήσει το πνεύμα που τον χαρακτηρίζει για να ξεπεράσει το ηλικιακό χάσμα και σε ένα από τα φανταχτερά παπούτσια της εταιρείας προσθέτει πατίνια.

Όταν ο Τζόι προσφέρει 500 δολάρια για τα παπούτσια, συνειδητοποιεί ποιος πρέπει να είναι ο στόχος του στην αγορά. Ο Πέρι αποκάλυψε κάποτε την τεράστια πίεση που ένιωθε για να γελάσει. «'Ένιωθα ότι θα πέθαινα αν το ζωντανό κοινό δεν γελούσε» παραδέχτηκε στην εκπομπή επανένωσης το 2021. «Και ίδρωνα και πάθαινα σπασμούς. Ένιωθα έτσι κάθε βράδυ».

Season 10 - The One With Ross's Grant
Joey's Lipstick Commercial | Friends
Η φιλία μεταξύ του Τσάντλερ και του Τζόι του Matt LeBlanc είναι από τις πιο γοητευτικές της σειράς. Όταν όμως ο Τσάντλερ λέει ψέματα ότι παρακολούθησε τη διαφήμιση του φίλου του για ένα ιαπωνικό ανδρικό κραγιόν, τιμωρείται, με το αποτέλεσμα να είναι ξεκαρδιστικό. Ο Τζόι τον αναγκάζει να φορέσει το προϊόν, που ονομάζεται Ichiban, και να αποκαλεί τον εαυτό του «όμορφο κοριτσάκι». Το επεισόδιο είναι από τα πιο αγαπημένα και εμφανίζεται τακτικά σε λίστες με τα δέκα καλύτερα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΑΣ για 16χρονη στο Ν. Ηράκλειο: Δεν χτυπήθηκε από αστυνομικό - Τι λέει η ιατροδικαστής που την εξέτασε

Ελικόπτερο του Λιμενικού πέταξε χαμηλά στην παραλία Πλαταμώνα - Τραυματίστηκε μια 42χρονη - Δείτε βίντεο

Η στιγμή που ο αθλητής του χόκεϊ δέχεται το χτύπημα από παγοπέδιλο που του κόβει τον λαιμό - Σκληρές εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης