Δημήτρης Καταλειφός: «Δεν μου αρέσει που η Επίδαυρος φέτος έχει γίνει ένα πεδίο αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων»

Δημήτρης Καταλειφός: «Δεν μου αρέσει που η Επίδαυρος φέτος έχει γίνει ένα πεδίο αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων»

«Οι πειραματισμοί είναι οπουδήποτε δεκτοί εφόσον γίνονται με σοβαρότητα και μόχθο» δήλωσε ο ηθοποιός

dimitris_kataleifos__1_
Ο Δημήτρης Καταλειφός μίλησε για τις παραστάσεις στην Επίδαυρο, ανάμεσα σε άλλα, στην κάμερα του «Καλοκαίρι #Yes», όπου τον συνάντησε στο Παγκράτι όπου μένει εδώ και 24 χρόνια.

«Είναι ωραίο να πηγαίνεις με μία ταραχή σαν να πηγαίνεις σε μια ερωτική συνάντηση, από την άλλη είναι πολύ ψυχοφθόρο γιατί έχεις ένα φτερούγισμα αν θα τα καταφέρεις» ανέφερε αρχικά για το άγχος που έχει πριν από κάθε του παράσταση.

Ο ηθοποιός σχολίασε την αρνητική προσοχή που έχουν τραβήξει φέτος οι παραστάσεις της Επιδαύρου και τις αντίστοιχες διαμάχες που έχουν προκαλέσει στο διαδίκτυο.

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuunb11wdluh)

«Γενικά δεν μου αρέσει αυτό που έχει γίνει φέτος με την Επίδαυρο, έχει καταλήξει ένα πεδίο αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων. Αισθάνομαι ότι η τέχνη είναι κάτι για να μας φέρνει κοντά όχι για να δημιουργεί πολέμους. Οι πειραματισμοί είναι οπουδήποτε δεκτοί εφόσον γίνονται με σοβαρότητα και μόχθο. Δεν πιστεύω ότι η Επίδαυρος πρέπει να είναι ένας νεκρός χώρος. Κάθε θέατρο είναι ένας ιερός χώρος όχι μόνο η Επίδαυρος», δήλωσε ο Δημήτρης Καταλειφός.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν με ενόχλησε το σκηνικό της "Μήδειας". Ας αποφασίσουμε, τη θέλουμε την Επίδαυρο ως μνημείο ή ως θέατρο; Γιατί να μην έχει σκουπίδια; Δηλαδή τι θα πρέπει να έχει η Επίδαυρος; Κεριά αναμένα ή εικόνες αγίων; Τότε να πάμε σε εκκλησία».

«Φοβάμαι ότι το θέατρο θα καταντήσει ένα talent show όπου οι κριτικοί και οι θεατές θα βγαίνουν με πανό και θα επευφημούν μία παράσταση ή θα κατακρεουργούν μια άλλη. Είναι μεγάλο κρίμα να καταντήσει η αρχαία τραγωδία ή η Επίδαυρος talent show» είπε στο τέλος ο Δημήτρης Καταλειφός.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η υποπαραλλαγή Eris μέσα από πέντε ερωτήματα - Πότε θα έρθει το νέο εμβόλιο

Θεσσαλονίκη: «Δεν κατάλαβα τίποτα», λέει ο οδηγός του φορτηγού από το φρικτό δυστύχημα

Αργεντινή: Λεωφορείο πήρε φωτιά στη μέση του δρόμου - Έτρεχαν να σωθούν οι επιβάτες, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης