Ιωάννης Παπαζήσης: «Το μεγάλο μυστικό του Πέτρου στα "Ψέματα" θα φανερωθεί απόψε»

Ιωάννης Παπαζήσης: «Το μεγάλο μυστικό του Πέτρου στα "Ψέματα" θα φανερωθεί απόψε»

Ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε στο protothema.gr για την επιτυχημένη σειρά του Alpha, για τα επόμενα σχέδιά του, αλλά και για το κίνημα του MeToo – Δείτε τις νέες ανατρεπτικές εξελίξεις της εβδομαδιαίας σειράς σήμερα στις 22:00

papazisis-photo-artrou_2
O Ιωάννης Παπαζήσης σε μία συνέντευξη στο protothema.gr, αναφέρθηκε τόσο στη συμμετοχή του στη σειρά «Ψέματα», όσο και στον αινιγματικό χαρακτήρα που υποδύεται. Ο αγαπημένος ηθοποιός, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κίνημα του Me Too και στην ευαίσθητη θεματική, που αγγίζει η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Alpha. Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο ίδιος έκανε λόγο για τα νέα επαγγελματικά σχέδια, που θα «συναντήσουν» το ελληνικό κοινό όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Τι σας έκανε να πείτε το «ναι» στη σειρά «Ψέματα» του Alpha;

Θεωρώ πως είναι μία από τις πολύ καλές σειρές, που έχουν γυριστεί τα τελευταία χρόνια. Όποιος έχει δει έστω και ένα επεισόδιο, καταλαβαίνει αμέσως τον λόγο για τον οποίο είπα το «ναι». Είναι μία πραγματικά σπουδαία σειρά. Ήθελα πολύ να δουλέψω με τον Γιώργο Γκικαπέππα και να συνδεθώ με τον Χρήστο Λούλη. Οι σπουδαίοι συνεργάτες, το πολύ καλό σενάριο και το εξαιρετικό καστ, ήταν που με έκαναν να απαντήσω θετικά. Πρόκειται για μία πραγματικά εξαιρετική συνάντηση.
papazisis-ioannis-photo_1_2

Στα «Ψέματα» συναντάμε ένα ταλαντούχο καστ ηθοποιών. Πώς είναι η χημεία μεταξύ σας στα γυρίσματα;

Είμαι ένας ηθοποιός που θεωρώ, πως έχω καλή επαφή στα γυρίσματα. Απολαμβάνω τα γυρίσματα, μου αρέσουν και τα αγαπάω. Σαφέστατα όμως, παίζει ρόλο και η θεματική κάθε σειράς, ταινίας ή παράστασης. Σε μία σειρά σαν τα «Ψέματα», πολλές φορές το κλίμα είναι βαρύ και δύσκολο. Πρόκειται μία σειρά, που αγγίζει σκληρές θεματικές, όπως της σεξουαλικής κακοποίησης, της βίας και των δολοφονιών, επομένως αυτό δεν μπορεί να μην επηρεάζει σε ένα βαθμό το γύρισμα. Η βαρύτητα της θεματικής της κάθε σειράς, επηρεάζει και το κλίμα. Ωστόσο, εγώ είμαι μαθημένος σε τέτοιου είδους σειρές.

Ο χαρακτήρας που υποδύεστε στη σειρά, είναι αρκετά αινιγματικός μέχρι στιγμής. Θα υπάρξει κάποια ανατροπή από τον «Πέτρο» στη συνέχεια;

Πολύ γρήγορα ο Πέτρος, θα πάψει να είναι μία τόσο αινιγματική φιγούρα, σταδιακά θα δούμε το πραγματικό του πρόσωπο. Είναι ένας χαρακτήρας που θα διαλευκάνει κάθε μυστήριο. Είναι ο άνθρωπος που ξεδιαλύνει τα πάντα και στο χθες και στο σήμερα. Το μεγάλο μυστικό του Πέτρου θα φανερωθεί απόψε. Ωστόσο, στο μεγάλο φινάλε της επόμενης εβδομάδας, κανείς δεν θα πιστεύει τι ακριβώς έχει συμβεί.
Κλείσιμο
papazisis_loulis_photo_2

Η σειρά αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και αφορά σε μια καταγγελία για τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση μιας γυναίκας. Ήταν για εσάς ζητούμενο η συμμετοχή σας σε μία δουλειά, που θα απασχολούσε την κοινωνία με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα;

Όχι για να πω την αλήθεια, δεν ήταν ζητούμενο. Η τηλεόραση και οποιοδήποτε μέσο εκμεταλλευόμαστε είτε ως ηθοποιοί, ως πρόσωπα, ως όντα, είτε ως κοινωνία έχει αντίκτυπο σε αυτό που θέλουμε, να πούμε στο σήμερα. Θεωρώ ότι η θέση μας ως καλλιτέχνες και ως άνθρωποι, που εργαζόμαστε στην τηλεόραση, όπως και η θέση μας στα social media, περνούν ένα μήνυμα. Θα ήταν άδικο να πούμε, ότι η επικαιρότητα περίμενε τα «Ψέματα», ή ότι τα «Ψέματα» αντιγράφουν την επικαιρότητα. Θεωρώ ότι η θεματική της σειράς του Alpha, αντικατοπτρίζει ένα φλέγον ζήτημα και δικαιωματικά παίρνει τον τίτλο, της πιο επίκαιρης σειράς. Όλη αυτή η θεματική, με επηρεάζει πολύ περισσότερο ως άνθρωπο έξω από τη δουλειά μου και λιγότερο ως ηθοποιό, διότι αν με είχε επηρεάσει στη δουλειά μου, δεν θα έπαιζα τον συγκεκριμένο ρόλο. Ο ρόλος μου πρεσβεύει όλα αυτά, που αρνούμαι ως προσωπικότητα.
photo_3_papazisis_douka
Μετά το τέλος της σειράς, ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Τα επόμενα σχέδιά μου, με βρίσκουν στο θέατρο. Το καλοκαίρι παίζω στη παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη και θα κάνουμε περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μαζί μου θα είναι οι Γιάννης Στάνκογλου, Άρης Μπινιάρης επίσης στον ρόλο του «Κράτους», Αλέκος Συσσοβίτης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Δαυίδ Μαλτέζε, Νάνσυ Μπούκλη, Κατερίνα Δημάτη και Γρηγορία Μεθενίτη. Τώρα από τον Οκτώβρη, θα παίξω την παράσταση «Βόυτσεκ» στο θέατρο Πόλις.


Ειδήσεις σήμερα:

Ηλίας Νικολακόπουλος: Πάνδημη θλίψη για το δημοσκόπο της Μεταπολίτευσης

Απεργίες και κορωνοϊός προκαλούν... έμφραγμα στα αεροδρόμια: Σε απόγνωση χιλιάδες ταξιδιώτες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κορωνοϊός: Ποιοι και γιατί χρειάζονται τη δεύτερη αναμνηστική δόση - Το σκεπτικό της Επιτροπής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης