‘ergon Mykonos: Αναβιώνοντας την υφαντική τέχνη με σύγχρονα μέσα

‘ergon Mykonos: Αναβιώνοντας την υφαντική τέχνη με σύγχρονα μέσα

Η συλλογή για Άνοιξη-Καλοκαίρι του 2022 Ταξιδευτής εμπνεύστηκε και σχεδιάστηκε σε μια περίοδο που τα ταξίδια φάνταζαν δύσκολα

ergon_Mykonos
Η ‘ergon Mykonos είναι ένα ελληνικό fashion brand που συνδέει την ραπτική με την τέχνη και τον πολιτισμό. Στόχος είναι να δημιουργεί πολυτελή ρούχα με χαλαρό και διαχρονικό στυλ εμπνευσμένα από την ιστορία της αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας.

Αναβιώνοντας την υφαντική τέχνη με σύγχρονα μέσα, κάθε κολεξιόν φέρει μια μοναδική ιστορική ταυτότητα και εκφράζει την δημιουργικότητα, τη φαντασία και το στυλ του ελληνικού πνεύματος. Η καθημερινότητα συνδυάζεται με την πολυτέλεια και η υψηλή αισθητική προβάλλεται μέσα από τις ατέλειες του “αργαλειού” σε συλλογές που θα χαρακτηρίζονταν “τέλεια, ατελής” (perfectly imperfect). Το ελληνικό βαμβάκι, χρησιμοποιείται ως κυρίαρχο υλικό στην αριθμημένη παραγωγή μας που πραγματοποιείται με ευθύνη στο περιβάλλον και έμφαση και προσοχή ως προς το “ποιος το έκανε”.

PHOTO-2022-03-22-13-42-59__2_

ERGON_MYKONOS__2__2


Κλείσιμο
Η συλλογή για Άνοιξη-Καλοκαίρι του 2022 Ταξιδευτής εμπνεύστηκε και σχεδιάστηκε σε μια περίοδο που τα ταξίδια φάνταζαν δύσκολα. Μετά από δύο χρόνια περιορισμών η επανατοποθέτηση της έννοιας του ταξιδιού, ως μια απόδραση της καθημερινότητας σε πραγματικό ή φανταστικό χρόνο και χώρο, ορίζεται με το στερεοτυπικό σύμβολο της βαλίτσας που μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο σχέδιο καρό και γίνεται το “iconic” pattern της συλλογής. Το ταξίδι εμπεριέχει μια ορισμένη πνευματική δραστηριότητα και συνδέεται με την φιλοσοφία. Ο φιλόσοφος είναι κατά μία έννοια “ταξιδευτής” μιας και θεμελιώνει την τέχνη του βίου και της αναζήτησης.

PHOTO-2022-03-22-13-42-59__1_



Ο δικός μας “Ταξιδευτής” είναι ένα “καλοκαιρινό” αφήγημα εμπνευσμένο από την inteligenzia κουλτούρα της Ελλάδας του 70, την beat generation και την glam rock σκηνή, την συμβολική σχεδόν παιδική γραφή των έργων του Α. Ακριθάκη, και τον σχεδιασμό και την πρωτοπορία του Γ. Τσεκλένη. Η σχεδιαστική μας προσέγγιση περιφράζει τις αναμνήσεις της Ελλάδας του 70, τις μεταμορφώνει σε διαχρονικά σύμβολα, και τις αποδίδει σε μια ολοκληρωμένη συλλογή πλημμυρισμένη από συναισθήματα και πρωτόγονη αθωότητα. Μέσα από τα περίτεχνα σχεδιασμένα υφαντά όλοι θα μπορέσουν να «ταξιδέψουν” στον χρόνο αλλά και στον τόπο, να αναγνωρίσουν και να αποκωδικοποιήσουν την Ελλάδα, να κατανοήσουν τη σχέση τέχνης-μόδας και να νιώσουν την τέχνη ως κομμάτι της ζωής τους. Τα αντιπροσωπευτικά διαχρονικά σύμβολα της Ελλάδας όπως το κυκλαδικό εδώλιο, η παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική των νησιών μας, αποκωδικοποιούνται και εκφράζονται εικαστικά με την μοναδική αισθητική της ‘ergon Mykonos.

PHOTO-2022-03-22-13-42-59


Τα υφάσματα ss22:

1. Xάρτης: Σταθερή στην καταγωγή του brand το πρώτο μας υφαντό απεικονίζει τον χάρτη των Κυκλάδων με μια παιδικότητα.
2. Λαβύρινθος: Με ένα πολλαπλασιασμό σχεδίων δημιουργήσαμε ένα πυκνό λαβύρινθό με όλα εκείνα τα σύμβολα και τις εικόνες που θα συναντήσει κανείς όταν επισκεφτεί την Ελλάδα.
3.Βαλιτσάκι-καρό: Σε ένα εμπνευσμένο καρό που θυμίζει σημαντικά την δεκαετία του ´70 έχει αποτυπωθεί μια βαλίτσα της εποχής, λάβαρο φυγής για κάθε ταξιδιώτη.
4. Κουβερτάκι: Στο ύφασμα «κουβερτάκι» έχει αποδοθεί η καθημερινότητα των Κυκλάδων, τα μέρη, τα σύμβολα, η αρχιτεκτονική.
5. Κάκτος: Ο κάκτος που βρίσκουμε στα περισσότερα κυκλαδίτικα σπίτια, αποδίδεται σχεδιαστικά σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο.

PHOTO-2022-03-22-13-43-00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης