Πορτογαλία: Νέο ρεκόρ με περισσότερες από 65.000 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο

Πορτογαλία: Νέο ρεκόρ με περισσότερες από 65.000 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο

Το Ανώτερο Τεχνικό Ινστιτούτο (IST) του πανεπιστημίου της Λισαβόνας εκτιμά σε αναφορά του πως όλοι οι Πορτογάλοι θα έχουν αποκτήσει ανοσία μετά από αυτό το κύμα της πανδημίας, συμπληρώνοντας ότι η Covid-19 θα εξελιχθεί σε μία νόσο όπως η γρίπη

075_fiuza-dailylif220114_npGHT
Η Πορτογαλία ανακοίνωσε την Τετάρτη 65.578 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, αριθμός-ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS). Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στη χώρα της Ιβηρικής ανέρχεται πλέον σε 2.377.818.

Σύμφωνα με το ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο, 42 ασθενείς έχασαν το τελευταίο 24ωρο τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, ανεβάζοντας σε 19.703 τον απολογισμό των θυμάτων από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα.

Περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί με τρίτη δόση κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι (σ.σ. με τις δύο πρώτες δόσεις) ανέρχονται σε 8,7 εκατομμύρια.

Εν τω μεταξύ το Ανώτερο Τεχνικό Ινστιτούτο (IST) του πανεπιστημίου της Λισαβόνας εκτιμά σε αναφορά του πως όλοι οι Πορτογάλοι θα έχουν αποκτήσει ανοσία μετά από αυτό το κύμα της πανδημίας, συμπληρώνοντας ότι η Covid-19 θα εξελιχθεί σε μία νόσο όπως η γρίπη.

«Μεταξύ εμβολιασμού και μόλυνσης, μετά το τέλος Φεβρουαρίου όλος ο πληθυσμός θα έχει κάποιο επίπεδο ανοσίας στον ιό», αναφέρει η ομάδα του IST που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην πανδημία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «η ανοσία της αγέλης δεν μπορεί να επιτευχθεί και ο ιός θα συνεχίσει να αποτελεί αντικείμενο ανησυχίας στο μέλλον, όπως η εποχική γρίπη και άλλες ασθένειες».


Ειδήσεις σήμερα:

Survivor: Αποχώρησε ο Θανάσης Βισκαδουράκης - «Βόμβα» του Λάμπρου στο Συμβούλιο

Η Μπαρτσελόνα κατέθεσε μήνυση στους εισαγγελείς κατά του πρώην προέδρου Μπαρτομέου

Super Bowl 2022: Οι 5 καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή στο Halftime Show - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα