Ρωσία: Στις ομάδες υψηλού κινδύνου οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου Sputnik-V

Ρωσία: Στις ομάδες υψηλού κινδύνου οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου Sputnik-V

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η πρώτη παρτίδα του εμβολίου θα αποσταλεί στις περιφέρειες τις προσεχείς μέρες

sputnik_v
Οι παρτίδες του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V οι οποίες θα αποσταλούν στις περιφέρειες προορίζονται προς το παρόν για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, και πρωτίστως για τους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

Ο διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Ν.Γκαμαλέι που ανέπτυξε το εμβόλιο, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ δήλωσε ότι η πρώτη παρτίδα του εμβολίου θα αποσταλεί στις περιφέρειες τις προσεχείς μέρες.

«Δεν είναι η πρώτη φορά. 5-6 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου έχουν περάσει τον σχετικό έλεγχο, βάσει του οποίου θα διατίθεται στους πολίτες» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ , προσθέτοντας ότι περίπου το 30-40% των δόσεων αυτών θα διατεθεί στη Μόσχα.

Η κατάσταση στη Ρωσία με τον κορωνοϊό είναι αρκετά τεταμένη

Η κατάσταση στη Ρωσία με τον κορονοϊό είναι αρκετά τεταμένη, ενώ σε μια σειρά περιφέρειες είναι δύσκολη, δήλωσε η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για την προστασία της υγείας του καταναλωτή Άννα Ποπόβα, επισημαίνοντας ότι πιο συχνά οι άνθρωποί μολύνονται από τον κορονοϊό στα μέσα μαζικών συγκοινωνιών.

Η ίδια συνέστησε στους Ρώσους πολίτες να περάσουν την πρωτοχρονιά στο σπίτι τους και στον καθαρό αέρα αν μπορούν να συνδυάσουν και τα δύο.

Η ίδια εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του δεύτερου ρωσικού εμβολίου EpiVacKorona θα ξεκινήσει μετά από μια εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η Αυστρία βάζει «λουκέτο» σε ριζοσπαστικά τζαμιά στη Βιέννη

Μεσσηνία: Χειροπέδες σε 40χρονο αρχαιοκάπηλο - Ετοιμαζόταν να πουλήσει αρχαιότητες για €100.000

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Πρεμιέρα σε άδεια αίθουσα αλλά με πολλούς online θεατές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK