Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε νεαρός ισλαμιστής τρομοκράτης στη Βιέννη πριν από λίγα 24ωρα, η υπουργός Πολιτισμού Σουζάνε Ράαμπ και ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας,Καρλ Νεχάμερ ανακοίνωσαν σήμερα ότι κλείνουν ριζοσπαστικά τζαμιά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αυστριακής εφημερίδα «Krone», η αστυνομία έχει ήδη πραγματοποιήσει έρευνα στο τζαμί «Meidling» της Βιέννης. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις και και πόσες.
Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το τζαμί στην οδό Hasnerstrasse της Βιέννης «Οτάκρινγκ», στο οποίο φέρεται να προσευχόταν ομακελάρηςτης αυστριακής πρωτεύουσας.
Πάντως, εντός της ημέρας θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας να δίνει πληροφορίες για το θέμα.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.