Καιρός: Δείτε πού θα «χτυπήσει» την Τρίτη η κακοκαιρία

Καιρός: Δείτε πού θα «χτυπήσει» την Τρίτη η κακοκαιρία

Καταστροφές και πλημμύρες σε πολλές περιοχές - Βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα και στο Αιγαίο - Οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ

evoia_vroxes
Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν από τα μεσάνυχτα έως το πρωί της Δευτέρας 06/04 σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Εύβοια, όπου από εχθές, Κυριακή 05/04 έχουν αναφερθεί πολλά προβλήματα.

rain_meteos

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Την ίδια ώρα, προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, σε ορισμένες περιοχές, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι, που σύμφωνα με την ΕΜΥ στο ανατολικό Αιγαίο φθάνουν κατα τόπους τα 9 και στο βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του "super jet" για τις Κυκλάδες ενώ κλειστή είναι η γραμμή Ελευσίνα-Φανερωμένη Σαλαμίνα.

Από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο για Κέα ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη στη βόρεια Ελλάδα.

Κλειστό είναι, επίσης, το πορθμείο Ρίο-Αντίρριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.


Παράλληλα θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι  πνέουν στο Αιγαίο με ριπές οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 90 χλμ/ώρα, όπως μπορείτε να δείτε και στον σχετικό πίνακα.

wind_kairos
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας 06/04 αναμένονται βροχές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών. Βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο. Από τις πρώτες ώρες της Τρίτης 07/04 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Σταδιακά και έως το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο ολικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 07/04.
Κλείσιμο
xartis_meteo
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενέστεροι και θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στον ακόλουθο χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου οι άνεμοι θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ τη Δευτέρα 06/04.
anemoi

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊος: Νέα φάρμακα και πειράματα για εμβόλια

Κορωνοϊός - Μπόρις Τζόνσον: Τα επίμονα συμπτώματα και η νοσηλεία του - Τι είπε ο Τραμπ για τον «φίλο» του

Κορωνοϊός: Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρουν όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης