Κακοκαιρία: Καταστροφές και πλημμύρες σε πολλές περιοχές - Πού θα χτυπήσει τη Δευτέρα

Κακοκαιρία: Καταστροφές και πλημμύρες σε πολλές περιοχές - Πού θα χτυπήσει τη Δευτέρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Σκιάθος, Σκόπελος, Νότιο Πήλιο, Ζαγορά - Δέντρα ξεριζωμένα και μάντρες γκρεμισμένες στην Ξάνθη - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το επόμενο τριήμερο - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

EKSKAFEAS-KAKOKAIRIA-ARTHROU
Πλημμύρες και μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την ελληνική επικράτεια, με συνέπεια να κυρηχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Σκιάθος, Σκόπελος, Νότιο Πήλιο και Ζαγορά.

Στη Σκόπελο, κυρίως στο δυτικό τμήμα του νησιού, η καταιγίδα ήταν σφοδρή κατά τη διάρκεια της νύχτας, διήρκησε περίπου 5 ώρες και επλήγησαν κυρίως η Γλώσσα, το Λουτράκι, το Έλιος, αλλά και η Χώρα. Το ύψος του βρόχινου νερού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, έφθασε τα 67mm.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου επλήγη από τη σφοδρή κακοκαιρία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, για περίπου τέσσερις ώρες, και οι δρόμοι στις κωμοπόλεις και τα χωριά μετετράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια.


platania-2

Προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους

Μηχανήματα της ΠΕ Μαγνησίας μετέβησαν στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να απομακρύνουν πέτρες και χώματα και να ανοίξουν τους δρόμους. Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, με συνεργεία του δήμου, κατέβαλαν προσπάθεια να αποκαταστήσουν την κανονικότητα και να επιλύσουν τα προβλήματα κυρίως στην ύδρευση και την οδοποιία.

Κλείσιμο
Το φράγμα Παναγιώτικο στον Δήμο Νοτίου Πηλίου έφτασε στο ανώτατο επίπεδο της στάθμης του και παρουσίασε υπερχείλιση με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι υδάτων να φεύγουν προς τα ρέματα με τεράστια δύναμη και εγκυμονούν μεγάλοι κίνδυνοι για νέες πλημμύρες.

platania


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πάλι ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, καθώς η περιοχή επλήγη για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες, με τεράστιες ζημιές σε έργα υποδομής, στην οδοποιία και με μεγάλες κατολισθήσεις.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στον δρόμο Καράβωμα-Ζαγοράς, στον δρόμο από τη Ζαγορά προς το Χορευτό, ενώ βράχοι και τεράστιοι όγκοι χωμάτων και λάσπης έκαναν αδιάβατους τους δρόμους σε πολλά σημεία.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς, Παναγιώτης Κοτσάφτης, επικοινώνησε και με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και για τις ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

mitzikos

Καταστροφές και ξεριζωμένα δέντρα στην Ξάνθη

Πολλές καταστροφές σημειώθηκαν σε όλη την πόλη της Ξάνθης από τον ισχυρό αέρα που σάρωσε την περιοχή από το πρωί.

Ο άερας και η βροχή παρέσυραν μαντρότοιχο από τα ΣΟΑ Ξάνθης σε έκταση περίπου 30 μέτρων. Ο τοίχος έπεσε πάνω σε σταθμευμένα ΙΧ και προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον ένα από αυτά.

Την ίδια ώρα είχαμε πολλές πτώσεις δέντρων σε διάφορα σημεία και διακοπές ρεύματος στην Κυψέλη, την ορεινή περιοχή την Χρύσα και αλλού.

Πεσμένος τοίχος στα ΣΟΑ Ξάνθης

kakokairia_xanthi_in1
kakokairia_xanthi_in2
kakokairia_xanthi_in3

Πηγή: www.xanthinews.gr

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στα Μπαρμπέιντος

Κορωνοϊός: Πάνω από 68.000 οι νεκροί - Σχεδόν 1,25 εκατ. κρούσματα σε 191 χώρες

Τζόκερ: Διπλό τζακ ποτ - 3,1 εκατ. στην κλήρωση της Τρίτης


Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σταδιακή βελτίωση από την Τρίτη το απόγευμα, ωστόσο θα επιμείνουν σε ορισμένες περιοχές έως και την Παρασκευή.

Για σήμερα Δευτέρα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, χιονοπτώσεις στα ορεινά, πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Βόρειο Αιγαίο και θυελλώδεις στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο, καθώς και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, όπου βαθμιαία θα σταματήσουν στα βόρεια και θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια τμήματα, πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Βόρειο Αιγαίο και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες περιμένουμε τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 9 βαθμούς), 8 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 11 βαθμούς), 12 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 11 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 14 έως 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και Νότιο Ευβοϊκό από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, όπου βαθμιαία στο Κεντρικό Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κρητικό Πέλαγος από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς, στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.



kairiko_map_mon


Άστατος καιρός σε πολλές περιοχές την Τρίτη


Την Τρίτη αναμένονται στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι στα βόρεια γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 8, στο Αιγαίο 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες.

kairiko_map_tue

Βροχές στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένονται στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στην Εύβοια και τις Κυκλάδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν
στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

kairiko_map_wen
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης