Κακοκαιρία: Η Σκιάθος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κακοκαιρία: Η Σκιάθος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η κακοκαιρία πλήττει τη Σκιάθο – Αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενέκρινε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

skiathos_live
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ολόκληρη η Σκιάθος από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας λόγω της κακοκαιρίας.

Μεγάλες ζημιές υπήρξαν στη Χώρα, καθώς οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ τεράστιες ποσότητες νερού και λάσπης μεταφέρθηκαν στο λιμάνι και άλλες περιοχές.

Στη Σκιάθο η βροχόπτωση είναι συνεχής εδώ και πάνω από 48 ώρες. Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το νησί για έξι ώρες τη νύχτα, με πολύ ισχυρούς ανέμους.

Το SkiathosLife.gr στους δρόμους της Σκιάθου live1

Δημοσιεύτηκε από SkiathosLife.gr στις Σάββατο, 4 Απριλίου 2020


Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στο «Δέλτα» του περιφερειακού, ενώ στην οδό Παπαδιαμάντη το νερό ξεπέρασε τα 40 εκατοστά. Χείμαρροι και ρέματα στον δρόμο Σκιάθου-Κουκουναριών «φούσκωσαν» από τις μεγάλες ποσότητες του νερού που κατέστρεψαν δρόμους και αντιστηρήξεις, ενώ έχει χαθεί το οδόστρωμα σε πολλά σημεία του δρόμου, στις Αχλαδιές, τον Τρούλο και την Αγία Παρασκευή. Ανάλογες εικόνες έχουν καταγραφεί και στην περιοχή Ξάνεμος, βορειοανατολικά του αεροδρομίου.

Δημοσιεύτηκε από SkiathosLife.gr στις Κυριακή, 5 Απριλίου 2020


Μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους


Η καταιγίδα που «σάρωσε» τη Σκιάθο ξεκίνησε χθες στις 9:30 και σταμάτησε περίπου στις 3:30. Όλη τη νύχτα δυνάμεις του Δήμου Σκιάθου, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας έδιναν μάχη για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να μη χαθούν ζωές. Η ΕΜΥ κατέγραψε μέσα σε 8 ώρες ύψος βρόχινου νερού 92mm.

Κλείσιμο
Μηχανήματα της ΠΕ Μαγνησίας και του δήμου προσπαθούν να απομακρύνουν τα φερτά υλικά και να ανοίξουν τους δρόμους από τις πέτρες και τους τόνους λάσπης.

Ανάλογες ζημιές από την κακοκαιρία έχουν σημειωθεί και στο Νότιο Πήλιο, ακριβώς απέναντι από τη Σκιάθο, κυρίως στις περιοχές Πλατανιάς, Μηλίνα, Λαύκος και Προμύρι. Κατολισθήσεις έχουν γίνει στο Ανατολικό Πήλιο, κυρίως στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, όπου είχαν σημειωθεί ίδια φαινόμενα και πριν από λίγες ημέρες.


Πηγή φωτογραφίας, βίντεο: skiathoslife.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σαρώνει η κακοκαιρία: Πλημμύρες στη Σκιάθο - Χιόνι 30 εκατοστά στην Ευρυτανία - Δείτε βίντεο

Μεγάλες πλημμύρες και απεγκλωβισμοι κατοίκων στην Εύβοια

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα με ισχυρές καταιγίδες - Στους 27,9 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης