Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στις ορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης, μετά την
έντονη χιονόπτωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό ορεινό οδικό δίκτυο, ενώ από νωρίς το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα καταβάλλουν προσπάθειες να κρατήσουν ανοιχτούς του δρόμους για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
Στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, που χιονίζει έντονα από χθες το βράδυ, προκλήθηκαν πολλά και
εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των περιοχών του λεκανοπεδίου, καθώς κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ και τα τεχνικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών.
Στην πόλη της Καβάλας, τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας κατέβαλαν προσπάθειες, από νωρίς το πρωί, να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο που οδηγεί στο Γενικό Νοσοκομείο, στο ύψωμα του Αγίου Σίλα. Μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς απαιτείται και σε τμήματα της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας, λόγω της έντονης ολισθηρότητας που παρουσιάζουν.
Από το πρωί απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων προς το Κάτω Νευροκόπι, ενώ χρειάζονται απαραίτητα αλυσίδες μόνο τα επιβατικά αυτοκίνητα που κινούνται προς τις ορεινές περιοχές του δήμου.
Στην Ξάνθη, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η μετακίνηση των αυτοκινήτων σε όλο το μήκος του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου, λόγω της έντονης
χιονόπτωσης που υπήρξε.