Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Κόφτης» στα SMS για τις μετακινήσεις

astynomia-troxaia-elegxos-koronaios-pandhmia-karantina-ios-koronoios-coronavirus-arthrou

Η καταχρηστική χρήση των μετακινήσεων από ορισμένους οδηγεί σε νέα αυστηροποίηση του πλαισίου της κυκλοφορίας - «Δεν είναι ζήτημα μαγκιάς για κανέναν» επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αντίστροφα κυλά πλέον ο χρόνος για την μετάβαση σε ένα σφιχτό καθεστώς στις μετακινήσεις των πολιτών, καθώς ο κύβος της εφαρμογής αυστηρότερων μέτρων το επόμενο διάστημα έχει ριχθεί. Παρότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών» έχει συμμορφωθεί, όπως σημείωσε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, εξαιρετικά ανθεκτική εμφανίζεται -εκτός από τον ιό- η νοοτροπία μιας μικρής μειοψηφίας, η οποία μετέρχεται όλους τους τρόπους, για να μη συμμορφωθεί με τους κανόνες αυτοπεριορισμού.

Στοχεύοντας μετωπικά όσους επιδεικνύουν άρνηση προσαρμογής, «θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί και προειδοποιούμε αυτούς τους ελάχιστους σε αριθμό, αδιάφορους και απερίσκεπτους, που δυσκολεύονται να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους» ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ο κ. Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς: Αναγνωρίζουμε τις θυσίες των πολιτών μας - Open Ελλάδα 1/4/2020 | OPEN TV


Με την έλευση του Απριλίου να βρίσκει το κυβερνητικό επιτελείο αντιμέτωπο με τον πλέον «κρίσιμο μήνα» της πανδημίας, συνθήκη που επανέλαβε χθες για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου η κλεψύδρα έχει γυρίσει αντίστροφα, με τον περαιτέρω περιορισμό των μετακινήσεων να συνιστά ειλημμένη απόφαση, αλλά και ζήτημα λίγων ωρών. Τόσο η καταχρηστική χρήση της φόρμας εξόδου από το σπίτι, όσο και τα αλλεπάλληλα μηνύματα κινητής τηλεφωνίας από τους ίδιους συνήθως αποστολείς ωθούν την κατάσταση σε μια ύστατη προσπάθεια συμμόρφωσης, κυρίως εκείνων των λίγων που επιμένουν σε μορφές «ανυπακοής».

Με την παιδευτική, αυτή, διάσταση της πανδημίας να συμπορεύεται με τον κίνδυνο μαζικής διασποράς του ιού στη διάρκεια του «κόκκινου συναγερμού» του Απρίλη, «δεν είναι ζήτημα μαγκιάς για κανέναν. Αλλά είναι ζήτημα ευθύνης για μια ολόκληρη κοινωνία» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, μετά τις καταγραφές αλόγιστης χρήσης των αδειών μετακίνησης.

Στο ίδιο πνεύμα, «οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προαναγγέλλοντας τις σχετικές ανακοινώσεις τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Χρονόμετρο και άπαξ

Η περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων προστασίας συμβαδίζει με τα επικαιροποιημένα κάθε φορά επιδημιολογικά δεδομένα, με βάση τα οποία εξετάζονται διαφορετικές εκδοχές περιορισμού των υφιστάμενων μέτρων. Ως επικρατέστερες, όμως, επιλογές για το κυβερνητικό επιτελείο φαντάζουν η οριοθέτηση της χρονικής διάρκειας κάθε εξόδου από το σπίτι, αλλά και η μείωση του αριθμού των μετακινήσεων κατά άτομο σε ημερήσια βάση, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα διαδοχικής μετακίνησης των ίδιων φυσικών προσώπων. «Τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση, και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες» ανέφερε σχετικά ο κ. Πέτσας, με την κυβέρνηση να συναρτά τις τελικές της αποφάσεις και από τη σημερινή εικόνα σε τράπεζες, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ.

Μέχρι 2 στα ταξί

Ελαστικότητα ως προς την ερμηνεία των κανόνων παρατηρήθηκε και σε κάποιες περιπτώσεις μεταφοράς επιβατών με επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεις, δημόσιας χρήσης (όπως τα ταξί) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), με το αρμόδιο υπουργείο να υπενθυμίζει ότι πλέον του οδηγού επιτρέπεται η μεταφορά ακόμη ενός επιβάτη. Μοναδική εξαίρεση, ωστόσο, αποτελεί η μεταφορά και δεύτερου επιβάτη, εφόσον αυτή εκτελείται για ιατρικούς λόγους, δηλαδή μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα και μόνο, προς αποφυγή νέων καταχρήσεων. Στο ίδιο πλαίσιο, για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών, ενώ επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών.

Λουρί λόγω καραντίνας

Η επικείμενη ένταση των μέτρων αυτοπεριορισμού εδράζεται στην αγωνία της ειδικής επιστημονικής ομάδας που παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας για ενδεχόμενο αποσυντονισμό των πολιτών και συνακόλουθα πολλαπλασιασμό των περιστατικών. Στην εκτίμηση αυτή βαραίνει και το γεγονός ότι η Φούστανη Πέλλας καταγράφεται ως πρώτος οικισμός στην Κεντρική Μακεδονία που τέθηκε χθες σε καραντίνα 14 ημερών, απλώνοντας το πέπλο του κορωνοϊού πάνω από μια ακόμη περιφέρεια της χώρας, μετά τη δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία- Θράκη. Η γεωγραφική επέκταση του κορωνοϊού απασχόλησε και τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των ενώσεων δήμων και των περιφερειών της χώρας, Δημήτρη Παπαστεργίου και Απόστολου Τζιτζικώστα αντίστοιχα, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενισχυθεί με επιπλέον χρηματοδότηση 12 εκατομμυρίων ευρώ, αναλαμβάνοντας υπηρεσίες εξυπηρέτησης των οικισμών σε καραντίνα, αλλά και επικουρικές λειτουργίες στην μάχη αντιμετώπισης του ιού.

Ο φόβος διάχυσης του ιού σε ευρύτερες μάζες έχει εντατικοποιήσει και τους ελέγχους στις λαϊκές αγορές, με το υπουργείο Ανάπτυξης να εισηγείται διάταξη για τη λειτουργία νέων λαϊκών στις ίδιες περιοχές και στις ίδιες ημέρες και ώρες, σε περίπτωση που οι υφιστάμενες δεν πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας εξήγησε χθες ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία τριών λαϊκών αγορών για δέκα ημέρες, εκ των οποίων δύο στον Δήμο Ιλίου Αττικής και μία στον Δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικό έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικές Αρχές για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ασθενής με ύποπτα συμπτώματα το... έσκασε από το Νοσοκομείο στην Κόρινθο

«Προσγειώθηκαν» στο Ελ. Βενιζέλος 65 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στην Αυστρία

Συναγερμός από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (84)

AAA

ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΕΙ. ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ...

@@

Δηλαδή ο ιός θα διασπαρθει λιγότερο εάν αντί πας το πρωί στο σούπερ και το απόγευμα στο φαρμακείο, πας και στα δύο το πρωί;;; Χάνουν λίγο το νόημα μου φαίνεται. Αφού θα πας εντέλει, τι σημασία έχει το πότε;;;

ζηκος

στα σούπερ μάρκετ η κατάσταση τι βράδυ είναι χάλια,χθες βράδυ 2 μπούληδες 20χρονοι μπήκαν για να αγοράσουν....1 χυμό!τόσο πολύ ανάγκη το είχαν??

Μπούλης νο 1

Ρε μπάρμπα ποιο είναι το πρόβλημα σου??? Χυμό ήθελα που έχει βιταμίνη C για να με προστατέψει από κάτι κ@λόγερους σαν και εσένα να κολλήσω....

Μπούλης νο 2

Δημοκρατία δεν έχουμε ρε??? Θα μας πεις εσύ τι θα αγοράσουμε και πότε μάλιστα???

Χαχαχα...

ρε βρωμοζήκουλα, αν πάρεις παστουρμά θα σε ρωτήσουμε τι θα τον κάνεις; Βάλτον για κατάπλασμα στα αποτέτοια σου, αν γουστάρεις.

Αντωνης

Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ θα πέσει το γέλιο...

Σε όλα τα πράγματα υπάρχει το θετικό!!!

Τα τροχαία μειώθηκαν 80%, παραμονή σπιτι Ανάπτυξη σχέσεων με τους κοντινούς. Βλέπεις ποιος σε σκέφτεται. Πέθανε η λαιμαργία του καπιταλισμού. Οι πλούσιοι εξομοιωθηκαν κατά κάποιο τρόπο με τους φτωχούς. Πολλοί βοηθούν τους άπορους. Οι πολιτικοί δεν μπορούν πια να λένε ανοησίες για εποικοινωνιακους λόγους. Και γω σαν παοκτζης δεν ακούω πια τον κυρ Σάββα να με βρίζει για μαϊμού πρωταθλήματα κύπελλα αυτά που κάναν αυτοί δεκαετίες. Βαδίζουμε και σε δημοκρατική συνείδηση του λαου. Αρνητικό που η εργοδοσία περνά αντιλαϊκή μέτρα αλλά Στας αναγκας και οι θεοί πείθονται.

Ali

Θα τα πούμε σε 3 μήνες πόσο θετικό θα είναι όλο αυτό. Τώρα λαμβάνεις το επίδομα και είναι όλα καλά. Όταν έρθει ο λογαριασμός, τότε σε θέλω.

Είναι αλήθεια ότι συνεχίζονται οι πτήσεις από και προς την Ιταλία;

Ε;

freeman

Η Ελλάδα έχει υποδομές ΜΕΘ για κλάματα, σε αναλογία πληθυσμού. Άλλη λύση από τον εγκλεισμό για 2-3 μήνες δεν υπάρχει . Ο Κορονοιός (σε χώρα γερόντων) στέλνει σε ΜΕΘ το 5% των καταμετρημένων μέτριας βαρύτητας νόσησης κρουσμάτων, από αυτά που ανιχνεύονται επειδή βαραίνουν και ψάχνουν έστω και κατ΄ οίκον ιατρική βοήθεια . Για ΜΕΘ κορονοιού έχουμε max 400 κρεβάτια . Δηλαδή καλύπτουν κρούσματα max 8-10.000 . Τώρα έχουμε 1500 κρούσματα και 90 σε ΜΕΘ .Αρα πάνω από 10.000 to σύστημα καταρρέει και οι θάνατοι αυξάνονται εκθετικά . Ο σχεδιασμός είναι για να ΜΗΝ καταρρεύσει άμεσα , να κερδηθεί χρόνος για αλλαγή καιρού , νέες θεραπείες, εμβόλιο, σχετική ανοσία αγέλης. Σχετικά με τις μετακινήσεις , αφού με τα sms μπορούν να επεξεργαστούν τα δεδομένα , πρέπει να δοθούν σε κάθε ενεργό οικονομικά πολίτη συγκεκριμένος εβδομαδιαίος αριθμός κινήσεων-μετακινήσεων για να μην καταρρεύσει εντελώς η οικονομία αλλά και να μην γενικευτεί η αντίδραση από αίσθημα υπερβολικής στέρησης ελευθερίας . Όπως και στην φορολόγηση , ΚΑΠΟΙΟΙ πληρώνουν πάντα και για τους αγύρτες του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ . Όμως τώρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΟ ο ΕΧΕΦΡΩΝ ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΦΥΛΑΚΉ γιατί ο ΣΥΡΙΖΟΚΡΕΤΙΝΟΣ βολτάρει όλη μέρα . Το με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ . Εξατομικευμένη ευθύνη-έλεγχος που τα SMS τεχνικά το επιτρέπουν. Και μην ξεχάσω , μαζεύεστε τον πολακοΧαρδαλιά .

Καραντίνα

στους συνταξιούχους προσλήψεις εποχικών,σωματα ασφαλείας εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες τους.Δεν καταρρέει σύστημα υγείας οικονομία και αποκτάς ανοσία αγέλης.

Να συμπληρώσω

στα σωστά γραφόμενά σου, την έξαρση του ιού στις κλειστές δομές των παράνομων μεταναστών. Πόσο ιατρικό προσωπικό θα απορροφηθεί εκεί, πόσο υγειονομικό υλικό; Πόσες ΜΕΘ θα καταληφθούν από παράνομους, που δεν έχουν προσφέρει τίποτα στις υγειονομικές δομές της χώρας; Πόσοι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, γράφοντας στα απαυτά τους τις μαγκιές του Χαρδαλιά; Η απόλυτη κοροϊδία...

Έπρεπε

να το κάνει νωρίτερα.Δεν ξέρω τι μηνύματα στέλνουν στο 13033 , εγώ πάντως έβλεπα κόσμο να κάάάθεται και να ψαρεύει ,άλλοι να κάάάθονται στα παγκάκια με το καφεδάκι και τα σταυρόλεξα κλπ Τα sms επρεπε να έχουν διάρκεια παραμονής έξω

Sms

Σαν τη βλακεία σου ένα πράγμα, πρέπει να υπάρχει χρονικό όριο...

Tom mix

τι είναι τούτο παλι ?????να μην Πάμε μαρκετ?Ούτε κρεόπωλη?Ούτε γιατρό,φαρμακείο,να πάρουμε ανάσες στην γειτονια μας έξω μόνοι μας,ούτε να πάμε φαγητό στους ηλικιωμένους γονείς μας???Έχει γίνει αηδία αυτό κάθε μέρα με τα ΜΜΕ και το χαρδαλια....κατάντησε...γελοίο...

Κυριάκο

Μεγάλο λάθος... αποκλιμάκωση με σχέδιο ή προβλέπω σύντομα πάλι τον αχαστο επάνω.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης