Κορωνοϊός: Μεγάλες ουρές και σήμερα έξω από τις τράπεζες

Νέες ουρές έξω από τις τράπεζες αλλά με... αποστάσεις παρά τις συστάσεις και τα μέτρα περιορισμού για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού - Έντονη η παρουσία αστυνομικών για να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας

TRAPEZES-KORONAIOS-OURES-MASKES-PANDIMIA-KARANTINA-ARTHROU
Μεγάλες ουρές σχηματίζονται και σήμερα έξω από υποκαταστήματα τραπεζών από πολίτες, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών και τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Για ακόμα ένα πρωινό, πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι, βρέθηκαν από τις 6:30 έξω από τραπεζικό κατάστημα στην Καλλιθέα με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ουρά.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι πολίτες κρατούν μεγαλύτερη απόσταση σήμερα.

Ουρές και σήμερα στις τράπεζες

Καλλιθέα Θησέως
Κλείσιμο

Η ουρά εκτείνεται δεκάδες μέτρα στο πεζοδρόμιο έξω από την τράπεζα. Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι φρόντιζαν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, ενώ έλεγχαν και αν οι πολίτες είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι και σήμερα αστυνομικοί θα βρίσκονται έξω από τράπεζες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι εικόνες που καταγράφηκαν χθες με ουρές έξω από τράπεζες προκάλεσαν ανησυχία στην κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τις ουρές που παρατηρούνται έξω από τις τράπεζες και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό για τη δημόσια υγεία, κάλεσε όσους μπορούν, ειδικά τους ανθρώπους άνω των 70 ετών να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά ενώ, όπως είπε, εξετάζεται η μείωση των προμηθειών από τις τράπεζες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι εξετάζεται ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις καθώς παρατηρείται κατάχρηση τόσο στον ημερήσιο αριθμό των μετακινήσεων όσο και στο χρόνο αυτών. Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο να τεθούν συγκεκριμένοι χρονικοί περιορισμοί με τους πολίτες «να βγαίνουν μία-δύο φορές, συνδυάζοντας τις μετακινήσεις τους, να είναι σύντομες» προσθέτοντας ότι «θέλουμε να συνδυάσουμε τον χρονικό περιορισμό και την αποστολή στο 13033 ώστε να αναφέρεται η ώρα».

Επίσης εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης να ισχύσει και για άλλες περιοχές σε άλλες πόλεις όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Σε ό,τι αφορά την περίοδο του Πάσχα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε και πάλι ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό. Θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο το ενδεχόμενο να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Πέτσας όμως ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν θα μετακινηθούν οι πολίτες στην επαρχία κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρά μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης ο κ. Πέτσας είπε ότι φέτος δεν θα ψήσουμε αρνί, χωρίς όμως να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει εφικτή η τήρηση αυτής της απαγόρευσης.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

1. Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ. Εννοείται ότι όποιος επιθυμεί να προχωρήσει σε ανάληψη μεγαλύτερου ποσού μπορεί να το πράξει είτε μέσω ΑΤΜ είτε μέσω του γκισέ.

2. Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λ.π) θα εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) θα πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Όπως συστήνει στους συναλλασσόμενους η ΕΕΤ, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας τους.

Δείτε βίντεο: Κορωνοϊός: Μεγάλες ουρές και σήμερα έξω από τις τράπεζες
Κορωνοϊός: Μεγάλες ουρές και σήμερα έξω από τις τράπεζες




Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 3.000 οι νεκροί - Περισσότερα από 163.000 κρούσματα

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Πότε είναι δυνατή η μετάδοση μέσω αέρος

Κορωνοϊός - Βρετανία: Άλλοι 180 νεκροί - Στους 1.408 οι θάνατοι  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης