Κορωνοϊός: Ενίσχυση 200.000 ευρώ σε Καστοριά και Ξάνθη

Τηλεδιάσκεψη για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού είχαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο  υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος 

krousmata_main
Έκτακτη επιχορήγηση 200.000 ευρώ στον δήμο Καστοριάς και 200.000 ευρώ στον δήμο Μύκης (Ξάνθης), δίνεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυξημένες ανάγκες στην προσπάθεια αποτροπής επέκτασης του κορωνοϊού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είχε, επίσης, τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν στη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με την Πολιτική Προστασία.

Χαρδαλιάς: «Πάσχα τέλος, μην κάνουμε λάθος τώρα»

Πάνω από 13 εκατομμύρια μάσκες και εξοπλισμός χειρουργικής προστασίας θα προσφερθούν με τον ίδιο τρόπο στο εθνικό σύστημα υγείας, με την Ελλάδα να συγκαταλέγεται στις χώρες με τις μεγαλύτερες προμήθειες υγειονομικού υλικού αυτήν την ώρα.

Στις δωρεές προς την χώρα εντάσσονται ακόμη 11 τόνοι υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 5 τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία και πτήσεις προς την Κίνα, για την μεταφοράς τους στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, τη διάθεση του Ιατρικού Περιστερίου σε πλήρη λειτουργία στο ΕΣΥ προχωρά ο ιατρικός όμιλος, με την μονάδα να διαθέτει 60 νοσηλευτικές κλίνες, 6 ΜΕΘ και 4 χειρουργικές αίθουσες. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου, κ. Βασίλη Αποστολόπουλου, για να τους εκφράσει τις ευχαριστίες του τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ειδήσεις τώρα:

Τσιόδρας: Συνεχίστε να εμβολιάζετε τα παιδιά χωρίς καθυστέρηση

Κορωνοϊός: Θεραπεύτηκαν 1003 ασθενείς με τη χλωροκίνη, λέει ο Ντιντιέ Ραούλ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Βροχή» τα πρόστιμα - 724 παραβάσεις σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης