Κορωνοϊός: Αγωνιούν οι κάτοικοι στον Εχίνο της Ξάνθης που τέθηκε σε καραντίνα
Ήρθαν πολλοί από ευρωπαικές χώρες που ίσως να μη γνώριζαν ότι είναι φορείς κορωνοϊού, λέει ο Δήμαρχος Ξάνθης
Λίνα Κεκέση
Ο πρώτος θάνατος έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους που ζουν δραματικές ώρες στο χωριό Εχίνος Ξάνθης, μια κωμόπολη 3000 κατοίκων η οποία από χθες το απόγευμα και όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Μετράει ήδη τον πρώτο νεκρό έναν 73χρονο ο οποίος πέθανε από το φονικό ιό. Σύμφωνα με κατοίκους οι οποίοι μίλησαν στο protothema.gr αυτή τη στιγμή αγωνιούν τόσο για την τροφοδοσία όσο και για την υγεία τους. Υποστήριξαν ότι υπάρχουν παντού μπλόκα της αστυνομίας και δεν μπορεί κανείς να βγει από τον Εχίνο αλλά και κανείς δεν μπορεί να μπει μέσα αν δεν είναι από κάποια υγειονομική υπηρεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες τον Μάρτιο είχε έρθει ένα γκρουπ με δισκόσιους εργαζομένους, οι οποίοι εργάζονται στην Γερμανία και στην Ολλανδία και τα συγκεκριμένα άτομα έχουν μπει στο μικροσκόπιο.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης μίλησε στο protothema.gr και είπε ότι οι επόμενες μέρες για τα χωριά της ευρύτερης περιοχής της ορεινής Ξάνθης θα είναι δύσκολες ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη καθώς και πολλοί φοιτητές που επαναπατρίστηκαν και είναι πολύ πιθανό να είχαν κολλήσει τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν.
«Είναι δύσκολα τα πράγματα και προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε γιατί από κάποιο σημείο και μετά ο καθένας πρέπει να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη. Έχουμε πάρα πολύ κόσμο που έχουν έρθει από το εξωτερικό, άνθρωποι που εργάζονται σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, φοιτητές και γενικότερα είναι μια δύσκολη διαχείριση. Είναι άνθρωποι που επαναπατρίστηκαν για να βρεθούν κοντά στις οικογενειές τους .Όταν ερχόντουσαν τα λεωφορεία γεμάτα από κόσμο, τους ενημερώναμε να παίρνουν τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα αλλά από ένα σημείο και μετά δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Μάλλον πολλοί από αυτούς ήταν φορείς και δεν το γνώριζαν», λέει στο protothema.gr ο Δήμαρχος Ξάνθης.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.