Φωτογραφίες: Η παρουσίαση του ημερολογίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής

Φωτογραφίες: Η παρουσίαση του ημερολογίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής

Εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, της τέχνης και του πνεύματος έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση του Ημερολογίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για το 2020 με θέμα «ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ» στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη- Την παρουσίαση έκανε η αστυνομική συντάκτρια του ΘΕΜΑτος, Άρια Καλύβα

gia-aria
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για έκτη συνεχόμενη χρονιά, προβάλλει τον πολιτισμό εκδίδοντας το ημερολόγιό της, για το έτος 2020 με θέμα: «ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ». Ένα ημερολόγιο με χαρακτήρα λευκώματος που προάγει την σύγχρονη τέχνη και αποτίει φόρο τιμής στους Έλληνες ποιητές και ζωγράφους.

Σε ένα κατάμεστο θέατρο, σπουδαίες προσωπικότητες μεταξύ των οποίων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, εκπρόσωποι της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί και πλήθος κόσμου τίμησαν με την παρουσία την εκδήλωση. Οι ζωγράφοι Σωτήρης Σόρογκας, Αχιλλέας Δρούγκας και η Ντένη Θεοχαράκη ήταν ανάμεσα στους εικαστικούς ενώ επιμελητής και εισηγητής για την έκδοση του ημερολογίου 2020 είναι ο διευθυντής του Εικαστικού προγράμματος Τάκης Μαυρωτάς .Μετά την υποδοχή και το άνοιγμα της εκδήλωσης ο κ. Τάκης Μαυρωτάς, «ξεφύλλισε» το ημερολόγιο και ερμήνευσε την σημασία κάθε πίνακα ενώ ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης έντυσε με την ζεστασία της φωνής του ποιήματα των Σεφέρη – Καβάφη και Ελύτη. Την παρουσίαση του ημερολογίου πραγματοποίησε η δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος Άρια Καλύβα η οποία συντόνισε την εκδήλωση, δίνοντας τη σκυτάλη στον πρόεδρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β.&Μ. Θεοχαράκη, Βασίλειο Θεοχαράκη, για την επίσημη έναρξη αυτής. Ο κ. Θεοχαράκης έδωσε θερμά του συγχαρητήριαστους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και στον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γεώργιο Καλλιακμάνη για την άριστη συνεργασία και την υπευθυνότητά του, ενώ εξέφρασε τη χαρά του
1-_6_
4-_4_

που για δεύτερη συνεχή χρονιά υποδέχεται την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για την παρουσίαση του ημερολογίου της.

Το ημερολόγιο, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το ίδρυμα “Το σπίτι του Ηθοποιού”, υπό την αιγίδα της UNESCO Νοτίων Προαστίων, του ιδρύματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», της Εγκυκλοπαίδειας βιογραφιών διαπρεπών Ελλήνων «Who is Who Ελλάδας» και την στήριξη του Ιδρύματος Θεοχαράκη, στην παροχή υλικού και στοιχείων που εμπλούτισαν τις περιγραφές των μεγάλων ποιητών και ζωγράφων. Για τους 12 μήνες επελέγησαν πίνακες των Γιάννη Τσαρούχη, Αλέκου Φασιανού, Μιχάλη Μακρουλάκη, Αχιλλέα Δρούγκα, Βασίλη Θεοχαράκη, Χρήστο Μποκόρο, Σωτήρη Σόρογκα, Ντένη Θεοχαράκη, Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, Παναγιώτη Τέτση, Νίκου Εγγονόπουλου και Γιάννη Μόραλη που συνοδεύονταν από ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη και Γιώργου Σεφέρη.

Ο πρόεδρος της Ένωσής Γιώργος Καλλιακμάνης τόνισε πως “Το ημερολόγιο είναι ένα ακόμα πολιτιστικό επίτευγμα και ειδικά αυτή η έκδοση καθώς αποτελεί το συναισθηματικό περίσσευμα της καρδιάς ενός ζωντανού τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εφόσον ο αστυνομικός δεν είναι μόνο ο πιστός τηρητής του νόμου και ο άγρυπνος φρουρός της ασφάλειας αλλά και δυνατό συναίσθημα και ψυχική ευαισθησία. Είναι μία ακόμη προσπάθεια συμφιλίωσης της κοινωνίας με την Ελληνική Αστυνομία” ενώ αναφερόμενος στον κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι “ Αποτελεί παρήγορο ότι η πολιτική ηγεσία και ο κύριος Οικονόμου, παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ημερολογίου, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως αντιλαμβάνεται την σημασία αυτού του εγχειρήματος”. Επίσης ευχαρίστησε τον υφυπουργό Αθλητισμού και πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση.
7-_3_
6-_2_
3-_3_

Κλείσιμο
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου δήλωσε ότι νοιώθει ιδιαίτερη τιμή και χαρά που παρευρέθηκε στην παρουσίαση του ημερολογίου, αφενός ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφετέρου και ως επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. “Η σημερινή εκδήλωση στο φιλόξενο και μεγαλοπρεπή χώρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, γκρεμίζει μία σειρά από μύθους. Όπως ότι οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι χωρίς ευαισθησίες ή ότι οι Αστυνομικοί δεν έχουν καμία σχέση με την τέχνη και τα γράμματα ή ότι η στολή τους και τα καθήκοντά τους στην δίωξη του εγκλήματος τους εμποδίζει να δουν το φως της ζωής, την δημιουργικότητα μίας κοινωνίας που επιτηρούν…”τόνισε υπογραμμίζοντας πως “ Το σημερινό ημερολόγιο που παρουσιάζεται είναι γεμάτο φως, ποίηση και ζωγραφική, θα κρέμεται στα Αστυνομικά Τμήματα αλλά και στα σπίτια και θα θυμίζει σε όλους ότι το έργο της Αστυνομίας είναι ευρύ, έντονο, σημαντικό, προπάντων βαθιά κοινωνικό. Ο νόμος και η τάξη είναι θετικές έννοιες, προδιαγράφουν τον πολιτισμό μας.

Οι εικαστικές τέχνες, η ποίηση, η μουσική, τείνουν τον πολιτισμό μας και του δίνουν παρόν και ιστορικότητα ταυτόχρονα. Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω στην σημερινή εκδήλωση που κάνει το μήνυμα πράξη, ως αστυνομικοί, ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καλούμαστε να εγγυηθούμε στην κοινωνία περισσότερη ασφάλεια, ελευθερία, αυτοπεποίθηση. Είναι καθήκον μας να υπηρετούμε το φως και το αύριο. Σήμερα με αυτό το ημερολόγιο, στέλνουν μήνυμα οι άνδρες και οι γυναίκες της Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής πως υπηρετούν αυτό το καθήκον. Και πολύ σημαντικά ιδρύματα όπως το «Ίδρυμα Θεοχαράκη» και θεσμοί όπως «Το Σπίτι του Ηθοποιού», απλώνουν αυτά τα μηνύματα, τα κοινωνικοποιούν και τα προβάλουν μέσα από εικόνες και πραγματικότητες, ποίησης και ζωγραφικής…”».
12-_2_
11-_2_
8-_2_

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι “H σύνθεση είναι μοναδική, η ιδέα είναι μοναδική και τα μηνύματα είναι επίσης μοναδικά. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους παραγωγικούς, σε ανθρώπους που στηρίζουν και κρατούν όρθια την πατρίδα και την κράτησαν όρθια σε πολύ πιο δύσκολες περιόδους, ότι τώρα, ούτως ή άλλως το κλίμα είναι συγκεκριμένο και ο σεβασμός στην υπηρεσία σας και στις ικανότητές σας είναι πολύ μεγάλη. Κρατήσατε την Ελλάδα όρθια και σήμερα αντί για να οδηγηθείτε σε λάθος δρόμους, ακούγοντας τις σειρήνες της προηγούμενης περιόδου, είστε εδώ δημιουργικοί όπως ήσασταν πάντοτε, σεβόμενοι την στολή σας, την αποστολή σας, αλλά από την άλλη , στέλνετε και ένα άλλο μήνυμα, ότι δεν σας περιορίζει η στολή και η δύσκολη αποστολή που έχετε καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας και της χώρας μας, να εμπνευστείτε, να δημιουργήσετε και τελικά να εκδώσετε ένα καταπληκτικό ημερολόγιο το οποίο είμαι βέβαιος θα αφήσει πολλούς άφωνους.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας συγχαίρουμε, σας ευχαριστούμε και προσωπικά σε ευχαριστώ γιατί και ως υφυπουργός Αθλητισμού η συνεργασία μας είναι στενή και διαρκής και έχετε προλάβει οφείλω να ομολογήσω, πολλές και περίεργες και δυσάρεστες καταστάσεις στη χώρα μας και στα γήπεδά μας. Να είστε γεροί, να είστε δυνατοί. Χαιρόμαστε πάρα πολύ, χαίρομαι ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου και ευχαριστώ την Αστυνομία και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής που βρισκόμαστε ξανά σε έναν δημιουργικό και πολιτιστικό χώρο».

Βραβεύσεις
20-_1_
17-_1_
15-_2_
14-_2_

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του ημερολογίου ακολούθησαν βραβεύσεις την παρουσίαση των οποίων πραγματοποίησε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μάρα Χαρμαντά.
Ο πρόεδρος Γιώργος Καλλιακμάνης με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου, επέδωσαν αναμνηστική πλακέτα στον πρόεδρο του Ιδρύματος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο στη μνήμη του γιού του, Ανδρέα Γιαννόπουλου του οποίου όραμα και επιθυμία ήταν να ιδρυθεί ένας σύλλογος που να βοηθάει το παιδιά. Πριν τη βράβευση, προβλήθηκε υλικό από εκπομπή που συμμετείχε ο μικρός Ανδρέας, όπου και είχε εκφράσει την επιθυμία του για την δημιουργία του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Σούλα Κοκολέτσιου του Ομίλου UNESCO Νοτίων Προαστίων και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καίτη Τζιτζικώστα, βράβευσαν για την δημιουργία και την λειτουργία της γραμμής ψυχολογικής στήριξης Αστυνομικών τον Αστυνομικό Διευθυντή και Ψυχολόγο Εμμανουήλ Κουφάκη.

Ακολούθησαν βραβεύσεις του ιατρού ογκολόγου Ισάμ Μπανκουσλί, αριστούχου διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής και Διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος του Ιατρικού Αθηνών. Ο Γιώργος Καλλιακμάνης και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Ηλίας Βρέντας. , επέδωσαν τιμητική πλακέτα στον κ. Ισάμ Μπανκουσλί καθώς αποτελεί υπόδειγμα ήθους και επιστημοσύνης ενώ αρκετές φορές έχει βοηθήσει αφιλοκερδώς πολλούς αστυνομικούς.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος «Το Σπίτι Του Ηθοποιού» Άννα Φόνσου και ο απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Βασίλειος Μαστρογιάννης, επέδωσαν τιμητική πλακέτα στον ιατρό Διευθυντή της ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Metropolitan Αθανάσιο Δημόπουλο για την καινοτόμο και αποτελεσματική μέθοδο που χρησιμοποιεί στον τομέα της ακτινοθεραπείας για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Η Ένωση βράβευσε επίσης την κυρία Μαρίνα Θεοχαράκη για την πλούσια προσφορά της στον πολιτισμό και την έντονα φιλανθρωπική της δράση. Το βραβείο επέδωσαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γεώργιος Τσαπάρας.
26
25
22

Ο οργανωτικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Βασίλειος Αλυμάρας και η κυρία Ειρήνη Ξακουστή, πρόεδρος των Αμαρυλλίδων και AHEPA γυναικών βράβευσαν τον αστυνόμο Κωνσταντίνο Μίχοςγια την καλλιτεχνική του δραστηριότητα ενώ η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου φίλων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ελευθερία Παναγιωτίδου.
βράβευσε τον Υπαστυνόμο Μανώλη Μπίστα για την ενασχόλησή του με την ποίηση, την μουσική, τις τέχνες και τα γράμματα.

Τέλος, η Ένωση βράβευσε τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη. Το βραβείο επέδωσε ο Ταξίαρχος και Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής Βασίλειος Βράντζας και ο ταμίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Νικόλαος Κορομηλάς στον ταξίαρχο του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού, Χρήστο Μανούρα, ο οποίος και το παρέλαβε για λογαριασμό του Αρχηγού.
28
27

Στην εκδήλωση παρέστη, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης Αττικής Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης, ο Νικόλαος Κρέζος Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Ασφαλείας και Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ο διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων Θεόδωρος Τσουρούλας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επισήμων ταξίαρχος Αντώνης Δουκάκης, ο υποστράτηγος και βοηθός Γ.Α.Δ.Α. Νικόλαος Σπανουδάκης, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού», ο ιδιωτικός ερευνητής & υπεύθυνος Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων Γεώργιος Τσούκαλης με στελέχη της ομάδας του, ο ερευνητής Γιώργος Μανίκας, μέλη του Δ.Σ του Ομίλου UNESCO Νοτίων Προαστίων. Την εκδήλωσή “έντυσε” μουσικά με την λύρα του ο Ηλίας Παλιουδάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης