«Le Figaro»: Η Ελλάδα σφίγγει τη μεταναστευτική της πολιτική

«Le Figaro»: Η Ελλάδα σφίγγει τη μεταναστευτική της πολιτική

«Με τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όλα τα μέσα είναι καλά... Η ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι θέλει να δοκιμάσει τα πάντα για να επιλύσει το θέμα του μεταναστευτικού το συντομότερο δυνατό», τονίζει το δημοσίευμα στη γαλλική εφημερίδα

ΜΟΡΙΑ-2
«Η συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας εντείνει τις πρωτοβουλίες για να αποτρέψει την άφιξη μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία ζητώντας την αλληλεγγύη της Ε.Ε», γράφει η δημοσιογράφος Αλεξία Κεφαλά, σε άρθρο στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Με τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όλα τα μέσα είναι καλά... Η ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι θέλει να δοκιμάσει τα πάντα για να επιλύσει το θέμα του μεταναστευτικού το συντομότερο δυνατό», προσθέτει το δημοσίευμα.

Τις τελευταίες ημέρες, οι σχετικές ανακοινώσεις προκαλούν, κάθε φορά, ισχυρές αντιδράσεις.

Στο άρθρο της εφημερίδας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, αναφέρεται στο «πλωτό σύστημα προστασίας» που σχεδιάζει να εγκαταστήσει η Αθήνα στη Μεσόγειο και στόχο έχει να ανακόψει τις προσφυγικές ροές από τις τουρκικές ακτές προς τα νησιά του Αιγαίου.

Η γαλλική εφημερίδα εξηγεί πως, προκειμένου να μπει «φρένο» στις αφίξεις προσφύγων από τις τουρκικές ακτές, η ελληνική κυβέρνηση ξεκινά με την εγκατάσταση ενός πλωτού φράγματος προστασίας, το οποίο θα έχει μήκος πάνω από 2,7 χιλιόμετρα, το ύψος του θα φθάνει το μέτρο και δέκα εκατοστά και θα είναι 50 εκατοστά πάνω από τη θάλασσα.

«Ένα πιλοτικό έργο, το οποίο θα εξετάσουμε στενά από την Αθήνα, για να επιβεβαιώσουμε αν αυτό το είδος των θαλάσσιων συνόρων θα μας βοηθούσε να περιορίσουμε τις προσφυγικές ροές», δηλώνει στην εφημερίδα «Le Figaro», ο Γιώργος Κουμουτσάκος, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική.

Κλείσιμο
Στο ίδιο πνεύμα- όπως υποστηρίζει το επίμαχο δημοσίευμα- λήφθηκαν οι ακόλουθες ενέργειες από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης: η ενίσχυση των ναυτικών περιπολιών στο Αιγαίο, η επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης αιτήσεων ασύλου και το κλείσιμο των κέντρων υποδοχής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης