Οργή για την επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε: «Φοβάμαι για το επόμενο βήμα»

Οργή για την επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε: «Φοβάμαι για το επόμενο βήμα»

«Κανείς δεν δικαιούται να πάει στο σπίτι κανενός, δεν είναι όργανο του κράτους ο Ρουβίκωνας» είπε ο δημοσιογράφος

aris-portosalte
Για την επίθεση στο σπίτι του από μέλη του Ρουβίκωνα μίλησε ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, εξομολογούμενος ότι φοβάται, καθώς έχει στοχοποιηθεί.

Όπως είπε, οι πρώτοι που είδαν τα αποτελέσματα της επίθεσης ήταν η σύζυγος και ο μεγάλος του γιος «γιατί αρχικά νομίζαμε ότι ήταν μόνο χαρτάκια».

«Δεν θέλω να σκεφτώ το επόμενο στάδιο» είπε ακόμη ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι «δέκα χρόνια ζω αυτή την ιστορία, έχουν καταστραφεί περιουσιακά στοιχεία, έχουν χαλάσει αυτοκίνητό μας».

Σχολίαζοντας ορισμένες εκ των αντιδράσεων, κυρίως στα social media, παρατήρησε ότι «υπάρχουν κάτι φιρφιρίκοι που θέλουν να πουν ότι είμαστε με τον Ρουβίκωνα αλλά δεν το γράφουν και λένε "σιγά μωρέ για μια μπογιά". Για να δούμε τι θα συνέβαινε σε μια τέτοια περίπτωση στο δικό τους σπίτι».

«Κανείς δεν δικαιούται να πάει στο σπίτι κανενός, δεν είναι όργανο του κράτος ο Ρουβίκωνας. Όταν υπάρχει αυτή η παρέμβαση, είναι τρομοκρατία, γράψτε το στον νόμο» συμπλήρωσε.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν υβριστικά συνθήματα στους τοίχους έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στα Βριλήσσια, το βράδυ της Πέμπτης, πετώντας και τρικάκια.

Κλείσιμο
Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη, με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της συλλογικότητας στην οποία αναφέρονται οι λόγοι της συγκεκριμένης ενέργειας.

Στην πρώτη του αντίδραση ο Άρης Πορτοσάλτε έγραψε στο Twitter για το περιστατικό εκφοβισμού: «Τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Ρουβίκωνα σε τρομοκρατική επιδρομή απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Η Δημοκρατία σε κίνδυνο...»

Οι αντιδράσεις των κομμάτων 

Την αντίδραση των πολιτικών κομμάτων προκάλεσε η επίθεση από τον Ρουβίκωνα στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε το βράδυ της Πέμπτης.

ΝΔ: Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν

Για «θρασύδειλους τραμπούκους» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι η μάχη κατά της ανομίας θα συνεχιστεί.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε. Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν. Συνεχίζουμε με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ανομίας», ανέφερε η Πειραιώς.
Πέτσας: Φασιστική επίθεση σε όλα όσα θέλουμε να προστατεύσουμε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι πρόκειται για «φασιστική επίθεση» σε «όλα όσα θέλουμε να προστατεύσουμε» και «επίθεση στη Δημοκρατία».

Αναρωτήθηκε, παράλληλα, αν η επίθεση θα καταδικαστεί από όλους.

Γιάννης Ραγκούσης: Kαταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές

Στην επίθεση αναφέρθηκε και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

«Ο Ρουβίκωνας στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε; Αποκλείεται, αδύνατον. Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης-όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά-θα τα “είχε τελειώσει τα γκρουπούσκουλα” από τις 8 Ιουλίου ! Σε κάθε περίπτωση και σοβαρολογώντας, εμείς για μια ακόμη φορά καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές», έγραψε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Κίνημα Αλλαγής: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση


Την επίθεση στον δημοσιογράφο καταδίκασε με ανάρτησή του στο twitter και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

«Kαταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε. Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης είναι στοιχεία της Δημοκρατίας μας», έγραψε σε ανάρτησή του.

Ελληνική Λύση: Καταδικάζουμε την επίθεση, η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση


Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και η Ελληνική Λύση, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.  «Η Ελληνική Λύση καταδικάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε! Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση που είναι ανίκανη να επιβάλλει την τάξη στην χώρα πατάσσοντας την ανομία!», ανέφερε το κόμμα του κ. Βελόπουλου.

Καταδίκη υπήρξε και από αρκετούς χρήστες του Twitter.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης