Μεταναστευτικό: Δίχως τέλος οι ροές - Άλλες 346 αφίξεις από τα τουρκικά παράλια την Τετάρτη

4930620

Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν στη Λέσβο - Νέα δρομολόγια με προορισμούς τη Σαμοθράκη, την Πύλο και την Κρήτη

Ελεύθερο πεδίο δράσης, υπό την προκλητική ανοχή των τουρκικών αρχών και της τουρκικής κυβέρνησης, φαίνεται πως έχουν βρει οι διακινητές μεταναστών και προσφύγων στα παράλια της Μικράς Ασίας, καθώς μεταφέρουν σε καθημερινή βάση εκατοντάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους και οικογένειες, από τους οποίους αρπάζουν όσα χρήματα μπορούν να διαθέσουν, προκειμένου να μεταφερθούν στην Ευρώπη, μέσω της ελληνικής επικράτειας.

Οι σύγχρονοι δουλέμποροι δρουν ανεξέλεγκτα στη γειτονική χώρα, καθώς, μόνο την Τετάρτη, εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία στο Αιγαίο τουλάχιστον 10 βάρκες που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά νησιά. Σε ένα 24ωρο, η Ελληνική Ακτοφυλακή και η Frontex εντόπισαν και διέσωσαν 346 ανθρώπους, τους περισσότερους στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου.

Πιο συγκεκριμένα, 157 άτομα εντοπίστηκαν στη Λέσβο, 37 στην Κω, 47 στη Σάμο και πλέον πρόσθεσαν και... εναλλακτικές διαδρομές στο μενού των δραστηριοτήτων τους, καθώς την Τετάρτη εντοπίστηκαν άλλα 47 άτομα να πλέουν προς τη Σαμοθράκη, 45 εντοπίστηκαν στην Πύλο, στην Πελοπόννησο και 13 στην... Κρήτη και συγκεκριμένα στον Νομό Ηρακλείου.

Οι άνδρες του Λιμενικού προχώρησαν σε συλλήψεις των χειριστών, οι οποίοι ωστόσο βρίσκονται στη χαμηλότερη βαθμίδα της ιεραρχίας των κυκλωμάτων διακίνησης, ή είναι και αυτοί πρόσφυγες ή μετανάστες, που αναλαμβάνουν τη μεταφορά, προκειμένου να αποφύγουν το αντίτιμο για την παρουσία τους στη βάρκα.

Πιο αναλυτικά η ενημέρωση από το Λιμενικό:

1)Στον εντοπισμό και τη διάσωση εβδομήντα (70) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 18χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.

2)Επίσης,στον εντοπισμό και τη διάσωση οκτώ (08) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''. Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 34χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

3)Στον εντοπισμό και τη διάσωση έξι (06) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΨΑΛΙΔΙ'' ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω, ενώ συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

4)Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα ενός (31) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΨΑΛΙΔΙ'' ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

5)Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε συνεργασία με πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX. Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα πληρώματα των σκαφών προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας ν. Λέσβου από το σκάφος FRONTEX, ενώ συνελήφθη ένας εξ αυτών, ως χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ηλικίας 31 ετών. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

6)Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά (47) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σαμοθράκης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

7)Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά (47) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.

8)Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πρωινές ώρες χθες, ότι το Ι/Φ σκάφος ''EL DORADO'' σημαίας Ρωσίας, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 45ν.μ. βορειοδυτικά της Πύλου. Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και τρία (03) παραπλέοντα πλοία. Το Ι/Φ σκάφος, στο οποίο επέβαιναν σαράντα πέντε (45) αλλοδαποί, ρυμουλκήθηκε από το Φ/Γ πλοίο ''XPRESS SHANNON'' σημαίας Μάλτας και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Κατακόλου, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι αλλοδαποί. Από το Λιμεναρχείο Κατακόλου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος και συνελήφθησαν δύο εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ως διακινητές τους, ηλικίας 32 και 31 ετών.

9)Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα (40) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας ν. Λέσβου, ενώ συνελήφθη ένας εξ αυτών, ως χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ηλικίας 22 ετών. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

10)Εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων Ηρακλείου, λέμβος η οποία μετέφερε αλλοδαπούς, στην παραλία Πετράκη Δ.Γόρτυνας. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, εντοπίστηκαν συνολικά δεκατρείς (13) αλλοδαποί, δύο εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν ως χειριστές της λέμβου, ηλικίας 35 και 28 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Χ

Μόλις ανακοινώθηκε το νέο σχέδιο για το μεταναστευτικό αυξήθηκαν οι εισβολείς και το σχέδιο κατέρρευσε πριν ξεκινήσει να εφαρμόζεται.Και όλα αυτά διότι ο γκουρλοματης δεν εννοεί να καταλάβει (ή έχει άλλους λόγους ή συμφέροντα ή δεσμεύσεις) ότι πρέπει επιτέλους να αφήσει το λιμενικό να κάνει ότι έκανε έως το 2015.

Φυσικά

Είναι απολύτως φυσικό γιατί η τακτική μεταφοράς στην ενδοχώρα άνοιξε και την όρεξη!!! Πόσο άθλιοι μας κυβερνούν Θεέ μου!

ΜΙΚ

Απ' ό,τι κατάλαβα, τέρμα η διακίνηση από Αφρική αεροπορικώς μέχρι την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια με βάρκες-σαμπρέλες. Τους παραλαμβάνει από αφρικανικά παράλια κανονικό πλεούμενο και μεσοπέλαγα δηλώνει ότι βρίσκεται σε "δυσχερή θέση". Και μεις σπεύδουμε να τους σώσουμε από τη "δυσχερή θέση" και να παραλάβουμε το ανθρώπινο "εμπόρευμα". Μήπως κάποιοι "κανόνες της θάλασσας" θα πρέπει να επανεξεταστούν ή ισχύουν μόνο για κάποια κράτη-κορόιδα;

ΤΩΡΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ! ΜΗ ΠΤΟΕΙΣΤΕΕΕ!!!

Μαρίκες πολιτικοί

Αλήτες προδότες καταστρέφετε την Ελλάδα μας για την τσέπη σας. Καθάρματα, η Ευρώπη κλείνε σύνορα και εσείς ασχολείστε με την Τουρκία. Φτου σας, Κουλη χειρότερος από τον καραγκιόζη Αλέξη είσαι τελικά. Καλά τα λεφτά των ΜΚΟ ε;

Ελλάδα, χαμένη πουλημένη πατρίδα

Μια χώρα χωρίς σύνορα, χωρίς ελευθερία, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς κυβέρνηση. Ελλάδα πουλημένη πατρίδα από τους προδότες πολιτικούς Έλληνες στα ΜΚΟ. Ξευτίλες μπάσταρδοι υπηρέτες των ΜΚΟ. Αλήτες

Γιωργος

..μην ανησυχείτε έχει σχέδιο το Κούλης (..όπως και το Τσίπρα , κλπ.), να τους εγκλωβίζουν στην Ελλάδα μόνιμα, και να τσεπώνουν το χρήμα για τα κομματικά ταμεία, και τους ενδιάμεσους...δύσκολες εποχές πρέπει να ζήσουν και τα κόμματα...τι θέλετε πιά και γκρινιάζετε ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης