AMVER: Βραβεύτηκε η ναυτοσύνη των Ελλήνων

AMVER: Βραβεύτηκε η ναυτοσύνη των Ελλήνων

Η ναυτοσύνη των πληρωμάτων και η αυταπάρνησή τους είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να λάβει περισσότερα από 2.000 βραβεία AMVER

1121212
Η ελληνική ναυτιλία εκτός από την παγκόσμια πρωτιά διαθέτει και το ηθικό πλεονέκτημα αφού τα πληρώματα των ελληνόκτητων πλοίων σώζουν κάθε χρόνο ζωές που κινδυνεύουν στις επτά θάλασσες και κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.

Η ναυτοσύνη των πληρωμάτων και η αυταπάρνησή τους είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να λάβει περισσότερα από 2.000 βραβεία AMVER. Συνολικά τιμήθηκαν 217 ελληνικές εταιρείες και τα 2.009 πλοία τους που συμμετείχαν εθελοντικά στη διασωστική αλυσίδα AMVER-Automated Mutual-Assistance Vessel Rescue System για περισσότερες από 128 ημέρες μέσα στο χρόνο. Μία ακόμη πρωτιά για την Ελλάδα. Όπως κάθε χρόνο την εκδήλωση διοργάνωσε το Propeller Club Port of Piraeus σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

«Ο θεσμός του Amver, που ξεκίνησε το 1958 στην Αμερική από το US Coast Guard είναι ένα από τα πιο λαμπρά δείγματα της δύναμης του εθελοντισμού. Ενός εθελοντισμού που αφορά σε ναυτιλιακές εταιρείες, πλοία, πληρώματα, ανθρώπους με στόχο την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας στη θάλασσα» επεσήμανε ο νέος πρόεδρος του Propeller Club, Κωστής Φραγκούλης.

AMVER-Λεζαντα-1
Το νέο ΔΣ του Propeller Club με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ
Κλείσιμο


Τα πλοία που βραβεύτηκαν είναι:

M/V FOXTROT της Load Line Marine S.A του Γιώργου Σουραβλά, τέως αντιπροέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων. Στις 20 Νοεμβρίου 2018 κατά τα διάρκεια κακοκαιρίας έσωσε 12 ναυτικούς μέλη πληρώματος δεξαμενόπλοιου.

M/V FRIO MOGAMI της Laskaridis Shipping Co Ltd της οικογένειας Λασκαρίδη. Στις 9 Ιουνίου 2019 διέσωσε τρία μέλη πληρώματος ενός καταμαράν οι οποίοι είχαν παραμείνει στη θάλασσα για περισσότερες από 10 ώρες.

M/V NESTOR της Laskaridis Shipping Co Ltd . Την 1η Νοεμβρίου 2018 το πλήρωμα διέσωσε έναν βαριά τραυματισμένο κυβερνήτη μικρού σκάφους στο Κάβο Βέρντε αλλάζοντας δύο φορές την πορεία προκειμένου να ολοκληρώσει με επιτυχία την επιχείρηση.

M/V SWAN CHACABUCO της Chartworld Shipping Co του Λου Κολλάκη. Στις 4 Μαρτίου 2019 το πλήρωμα διέσωσε τρεις ψαράδες έξω από τις ακτές του Εκουαδόρ.

C/V VENETIKO της V.Ships- Στις 23 Αυγούστου 2019 ενώ ταξίδευε προς Κολομβία διέσωσε το πλήρωμα ενός μικρού σκάφους.

M/V VIRTUOUS STRIKER της Enterprises Shipping & Trading S.A του Βίκτωρα Ρέστη. Στις 25 Ιουλίου του 2019 το πλήρωμα διέσωσε την καπετάνισσα ενός σκάφους τριμαράν έξω από το ακρωτήριο στο Kέιπ Κοντ στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

Η συνεχής παρουσία τριών ελληνικών εταιρειών την τελευταία δεκαετία με τα περισσότερα πλοία στο σύστημα Amver τιμήθηκε με τα Fidelity Awards:

-Tsakos Group of Companies του καπετάν Παναγιώτη και Νίκου Τσάκου

-Danaos Shipping Co. Ltd. του δρ Ιωάννη Κούστα

-Minerva Marine του Ανδρέα Μαρτίνου

AMVER-Λεζαντα-2
Ο Αρχηγός ΛΣ, αντιναύαρχος, Θεόδωρος Κλιάρης, ο πλοιοκτήτης Νίκος Τσαβλίρης, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Παίατ, ο καπεταν Παναγιώτης Τσάκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος, Νικόλαος Τσούνης, ο πρόεδρος του Propeller Club της Φραγκούλης και ο cptn Tίμοθι Κέτερ defense and Naval Attache


Σύστημα Amver

To ηλεκτρονικό Σύστημα AMVER (Automated Mutual Assistance Vessel Rescue) ιδρύθηκε το 1958 από την αμερικανική ακτοφυλακή. Είναι ένα διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα στο οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να παρέχουν βοήθεια στη θάλασσα, σώζοντας ζωές και περιουσίες.

Σήμερα, περισσότερα από 22.000 πλοία από περισσότερες από 100 χώρες λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα AMVER και περισσότερα από 8.5000 πλοία δηλώνουν καθημερινά τη θέση τους στο σύστημα.

Από το έτος 2000, περισσότερες από 2.800 ζωές έχουν σωθεί από πλοία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα AMVER.

Μέσα στο 2018 αναφέρθηκαν 113 περιστατικά, διασώθηκαν 82 επιζήσαντες και 25 πλοία είτε έσωσαν ζωές είτε βοήθησαν ανθρώπους στη θάλασσα.


Πατρικιος-Δημητρης
AMVER-Τζεφρι-Παιατ--ΚωστηςΦραγκουλης-προεδρος-Propeller
AMVER-Φραγκουλης-Ξηραδακης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης