Μεταναστευτικό: O διεθνής οργανισμός μετανάστευσης αναζητά διαμερίσματα για ανηλίκους

Anisuchia-gia-to-peristatiko-sta-Brasna-ekfrazei-o-Diethnis-Organismos-Metanasteusis

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλλουν την πρόταση τους σε σφραγισμένο φάκελο στα γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα

Διαμερίσματα για ενοικίαση σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο αναζητά ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2019 για να φιλοξενήσει ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες και πρόσφυγες άνω των 16 ετών.

Έως τη συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλλουν την πρόταση τους σε σφραγισμένο φάκελο στα γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα. Η μίσθωση των διαμερισμάτων που θα επιλεγούν θα έχει διάρκεια 5 μηνών ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο με τη λήξη της περιόδου αυτής, όλες οι σχετικές μισθώσεις εποπτευόμενων διαμερισμάτων να ανανεωθούν για 1 έτος.
GALS
GA12

Τα διαμερίσματα θα μισθωθούν από το Διεθνή Οργανισμός Μετανάστευσης αλλά η λειτουργία τους θα ανατεθεί σε φορείς οι οποίοι θα λειτουργούν υπό το γενικό συντονισμό της UNICEF αναλαμβάνοντας τη παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και υπηρεσίες για τη σταδιακή αυτονόμησή των ασυνόδευτων ανηλίκων. “Οι διαμένοντες στα διαμερίσματα αυτά θα είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, πολίτες τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς, ηλικίας κάτω των 18 ετών, οι οποίοι φθάνουν στην Ελλάδα χωρίς να συνοδεύονται από πρόσωπα που ασκούν, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, τη γονική τους μέριμνα ή την επιμέλειά τους ή χωρίς να συνοδεύονται από ενήλικο συγγενή που ασκεί στην πράξη τη φροντίδα τους και για όσο χρόνο η άσκηση των καθηκόντων αυτών δεν έχει ανατεθεί σε κάποιο άλλο πρόσωπο, σύμφωνα με το νόμο”, αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη.

Βασικός στόχος της λειτουργίας των “εποπτευόμενων διαμερισμάτων” είναι η υποστήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων - άνω των 16 ετών- σε κατάλληλο πλαίσιο εξατομικευμένης φροντίδας και προστασίας, σύμφωνα με τις ικανότητες και δεξιότητες αυτών και λαμβάνοντας υπόψη τις αναπτυξιακές τους ανάγκες. Περαιτέρω, όπως επισημαίνεται, μέσω του συγκεκριμένου εναλλακτικού μοντέλου φιλοξενίας προωθείται η υποστήριξη και ενδυνάμωση των ασυνόδευτων εφήβων για τη μετάβαση στην ενηλικίωση, η χάραξη στόχων, η σταδιακή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία και στην αγορά εργασίας, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της δυνατότητας αυτοσυντήρησης, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η ενίσχυση της ικανότητας λήψης αποφάσεων και της ικανότητας των ανηλίκων να ανθίστανται στις δυσκολίες, να αναπτύσσουν την προσωπικότητα και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους.

Προτεραιότητα στην επιλογή εποπτευόμενων διαμερισμάτων θα δοθεί στους παρακάτω δήμους:

α)Περιφέρεια Αττικής-Δήμοι:Αγίου Δημητρίου, Αγίας Παρασκευής, Αιγάλεω, Αλίμου, Αθηναίων, Χαλανδρίου, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Φιλοθέης-Ψυχικού, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Χαϊδαρίου, Ηλιούπολης, Ηρακλείου, Καισαριανής, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου-Χολαργού, Περάματος, Περιστερίου, Πετρούπολης, Πειραιά, Βριλησσίων, Βύρωνα, Ζωγράφου.

β)Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Δήμοι: Αμπελόκηπων-Μενεμένης, Αλεξάνδρειας, Αλμωπίας, Αριστοτέλη, Καλαμαριάς, Νεάπολης-Συκεών, Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης, Θεσσαλονίκης

γ)Περιφέρεια Ηπείρου-Δήμοι: Ιωαννιτών, Δωδώνης.

Το κάθε διαμέρισμα πρέπει να έχει εμβαδό το ελάχιστο 70 m2 χώρων κύριας χρήσης (εξαιρουμένων των κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατύσκαλων, κοινόχρηστων διαδρόμων και μπαλκονιών) και θα πρέπει να διαθέτει τις απαραίτητες κτιριακές και λειτουργικές προδιαγραφές. Τα εποπτευόμενα διαμερίσματα που θα χρησιμοποιηθούν για το σκοπό της ημιαυτόνομης διαβίωσης, πρέπει να διαθέτουν κατ’ ελάχιστον τους παρακάτω χώρους: α) ανεξάρτητη είσοδο, β) κατ’ελάχιστον 2 υπνοδωμάτια με χώρο ικανό να φιλοξενούνται συνολικά 4 ασυνόδευτοι ανήλικοι (όχι περισσότεροι από 2 σε κάθε δωμάτιο), γ) κατάλληλο χώρο κουζίνας, δ) καθιστικό, τραπεζαρία ικανά για 4 άτομα, ε) σαλόνι, στ) ανεξάρτητο χώρο υγιεινής (WC/ντους/νιπτήρας), ζ) χώρο για πλυντήριο, η) χώρο για γραφεία ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που φιλοξενούνται στο διαμέρισμα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναλαμβάνει όλα τα λειτουργικά έξοδα του διαμερίσματος, όπως την πληρωμή του ενοικίου, την πληρωμή των παγίων εξόδων (λογαριασμοί ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχετεύσεως, σύνδεσης στο Διαδίκτυο), τις κοινόχρηστες δαπάνες που βαρύνουν το διαμέρισμα (δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης κεντρικής ή και αυτόνομης θέρμανσης, λειτουργίας ανελκυστήρα κλπ.), τα πάγια έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του διαμερίσματος, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών, φθορών και βλαβών που προκαλούνται στο διαμέρισμα, στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του με υπαιτιότητα των διαμενόντων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (62)

Όλα είναι δρομολογημένα

Δυστυχώς είναι εξωφρενικό, όμως να γνωρίζετε ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται, και οι κυβερνήσεις εξυπηρετουν τα συμφέροντα του ΣΩΡΟΣ, να είστε προετοιμασμένοι για να αμυνθειτε όταν εξεγερθούν οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ.Να έχετε εφόδια για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, επίσης καλό θα ήταν να έχετε κάτι για άμυνα. Αυτά, καλή δύναμη σε όλους, ο Θεός να μας φιλάει.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕ ? ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΑΜΠΛΟΥΤΕΣ,. ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΣΤΟ ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ .

NISAFI

Ελεος πια τι θα πει ασυνοδευτοι, ποιος το κρινει, πως έρχονται με ένα εισητηριο πανε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και μετα εδω και γίνανε και ευαλωτη ομαδα . ΠΟΙΟΣ αποφασιζει πια σε αυτη τη χωρα , ποια ειναι κριτιρια μας τους φορτωνουν οποιον μπει με καθε τροπο . ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ?????? Ας ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΙΑ , ας μας ρωτησουν τι θελουμε για τη χωρα μας . Σιγα τα ανηλικα κιολας που δηλωνουν οτι ναναι για να γλιτωσουν το νομο.

Τώρα

που επεστρεψα από ταξειδι αστραπή στο Βερολίνο είδα ότι εκεί έχει πολλά άδεια !

SPYROS

Σε ποια χωρα του πολιτισμενου κοσμου, νοικιαζονται 'διαμερισματα' οπου μπορουν να μενουν 'ανηλικοι'??? Αν δεν κανω λαθος ολοι οι νομοι παγκοσμιως, στα κρατης με νομους, απαγορευουν την υπαρξη ανηλικων μονων ανευ προστασιας απο την οικογενεια τους πρωτιστως και αν δεν υπαρχει οικογενεια απο δομες και ιδρυματα της Προνοιας 'η οργανωσεων οπως 'το χαμογελο του παιδιου', 'κιβωτος', κλπ!? Παρεκτος και αν οι 'ανηλικοι' του ΔΟΜ ειναι ανηλικοι οπως δηλωνουν σαν τον πακιστανο εγκληματια που κακοποιησε εως θανατου την ατυχη Μυρτω! Για τετοιους ανηλικους μιλαμε και πληρωνουμε διαμερισματα?

"εποπτευόμενα"

θα είναι, δηλαδή θα τους έχουν μέσα και θα μπαινοβγαίνουν και οι πατρώνες τους που θα τους "προσέχουν", θα τους πηγαίνουν φαϊ, θα τους "διαβάζουν" κ.λ.π. της τρελής θα γίνει και πολύ θα γελάσουμε εδώ μέσα σε λίγους μήνες ένα χρόνο το πολύ.... κάποιοι θα θέλουν να τους βγάλουν για διάφορους λόγους αλλά τότε να δω τι θα κάνουν και πως θα τους βγάλουν .....

ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 16 ΧΡΟΝΩΝ

Αχ θεε μου τι αλλο θα ακουσουμε

ΑΛΗΤΕΣ

ΝΔ=ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

+1

+1

Τάκης

Και Συριζα και ΝΔ κόμματα εθνομηδενισμού._

AΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

Είναι πέραν του εξοργιστικού αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Κυβερνήσεις, Κόμματα, ΜΜΕ και "ακτιβιστές" των διαφόρων ΜΚΟ όργανα όλοι της παγκοσμιοποίησης στρατεύτηκαν με σκοπό την ισλαμοποίηση της Ευρώπης. Πολιτικοί που αγωνιούν για το μέλλον των χωρών, των εθνών και των λαών τους (πχ Όρμπαν) θεωρούνται «ρατσιστές», ενώ αυτοί που εν τη πράξει προωθούν την εξάλειψη εθνών, λαών, κοινωνιών και πολιτισμών να αυτοαποκαλούνται «αντιρατσιστές» και "Δημοκράτες" και να έχουν επιβάλει μέσω φοβερής προπαγάνδας που αρχίζει από το Νηπιαγωγείο την άποψη τους στις Κοινωνίες οι οποίες εν υπνώσει τις αποδέχονται.

ρε ουστ εκλογες τωρα

τα παιδιά των ελληνων που ζουν σε αμαξια γιατι δεν εχουν πληρώσει το σπιτι που μενανε που θα μεινουν ρε κουμουνιστοσυμμοριτες μητσοτακικοι

ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ποιοι ανήλικοι άνω των 16; Μιλάμε ότι ΟΥΤΕ ΤΟ 1% ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ! ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΟΙ ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΟΙ!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης