ΠΟΕΔΗΝ για θάνατο Μαχαιρίτσα: Εάν υπήρχε ασθενοφόρο θα υπήρχαν ελπίδες για τη ζωή του

ΠΟΕΔΗΝ για θάνατο Μαχαιρίτσα: Εάν υπήρχε ασθενοφόρο θα υπήρχαν ελπίδες για τη ζωή του

«Για μια ακόμη φορά δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού Βόλου. Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

maxairitsas_8_main
Την τραγική γύμνια του συστήματος δημόσιας υγείας και τις ελλείψεις – στην προκειμένη περίπτωση σε ασθενοφόρα- αναδεικνύει ο θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Το ότι είναι ακάλυπτα από ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας δεν είναι νέο – η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει καταγγείλλει τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες, που προκαλούνται από τις ελλείψεις είτε οχημάτων είτε προσωπικού στις δομές της περιοχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τελικά για τους κατοίκους και επισκέπτες.

«Για μια ακόμη φορά δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού Βόλου. Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια» αναφέρει σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεού Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί της Δευτέρας. Κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε αμέσως αλλά όχι από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, που απέχει 30 χιλιόμετρα από τον Πτελεί αλλά από τον Βόλο! Με δεδομένο ότι η απόσταση είναι 70 χιλιόμετρα και ότι μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι επαρχιακός δρόμος αντιλαμβάνεται κάποιος εύκολα τον άθλο που έπρεπε να φέρουν εις πέρας οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Το ασθενοφόρο έφτασε στον Πτελεό και στο σπίτι του καλλιτέχνη περίπου 45 λεπτά περίπου μετά την κλήση, δηλαδή περίπου στις 05:15. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν επανήλθε.

«Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Κλείσιμο
Σημειωτέον πως στο ΕΚΑΒ Βόλου είναι διαθέσιμα ανά οκτάωρο τρία αθενοφόρα τα οποία κατά την ΠΟΕΔΗΝ δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. «Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες. Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να συμβούν για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με πληρώματα ασθενοφόρου;» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης