Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Ψάχνουν τον άντρα που την άναψε τα ξημερώματα της Πέμπτης

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Ψάχνουν τον άντρα που την άναψε τα ξημερώματα της Πέμπτης

Ενας άνδρας με χαρακτηριστικό κούρεμα και σωματότυπο φέρεται να είναι εκείνος που έβαλε την πυρκαγιά στην περιοχή Λιβίσι 

neam43
Ένα γνώριμο πρόσωπο στους κατοίκους της Νέας Μάκρης βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής που διενεργεί έρευνα για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση τα ξημερώματα της Πέμπτης απειλώντας κατοικίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας με χαρακτηριστικό κούρεμα και σωματότυπο φέρεται να είναι εκείνος που έβαλε την πυρκαγιά στη περιοχή Λιβίσι η οποία εκδηλώθηκε στις 2 και 17 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η ώρα αλλά και ο τόπος εκδήλωσης της πυρκαγιάς «δείχνουν» εμπρησμό γεγονός που το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται και από καταθέσεις κατοίκων της περιοχής που είδαν έναν άνθρωπο σε μια μοτοσικλέτα λίγη ώρα πριν από την εκδήλωση της φωτιάς να κινείται με ταχύτητα μέσα στο σκοτάδι προς το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ.

Μέσα σε δέκα λεπτά είχαν ξεσπάσει δυο πύρινα μέτωπα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που, σε συνεργασία με την αστυνομία αλλά και το Δήμο, πραγματοποίησαν εκκένωση διάσπαρτων κατοικιών που βρίσκονταν κοντά στην πυρκαγιά. Μαρτυρίες κατοίκων ανέφεραν το περιστατικό με τη μηχανή και τον αναβάτη της ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε στην αστυνομία και στο αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής αριθμός πινακίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν στα χέρια τους καταθέσεις κατοίκων μεταξύ των οποίων και η κατάθεση του υπόπτου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός το οποίο μάλιστα επισήμανε χθες και στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς πως μέσα σε 9 ημέρες έχουν ξεσπάσει 7 φωτιές στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά είχαν τεθεί αμέσως υπό έλεγχο και είχαν σβηστεί.

Λόγο για εμπρησμό έκαναν από την πρώτη στιγμή και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο αμέσως μόλις ενημερώθηκε, αλλά και ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Στέργιος Τσίρκας από την αρχή δήλωνε ότι η συγκεκριμένη πυρκαγιά είναι «ύποπτη» αφού ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα ενώ υπήρξαν δυο εστίες 500 μέτρων μακριά η μία από την άλλη. Επίσης ο κ. Τσίρκας τόνισε ότι και την περασμένη Δευτέρα υπήρξε φωτιάς στην ίδια περιοχή στις 4 τα ξημερώματα.
Ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου  Eυάγγελος Μπουρνούς μίλησε  για τα κίνητρα και τα συμφέροντα των εμπρηστών.

Κλείσιμο
Άσχημες μνήμες ξύπνησε η χθεσινή πυρκαγιά στους κατοίκους της νοτιοανατολικής Αττικής. Ο δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς ο οποίος έζησε από πρώτο χέρι την φονική πυρκαγιά πέρυσι στο Μάτι αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους κάποιος θα προσπαθούσε να βάλει φωτιά στην περιοχή.

«Τα συμφέροντα στην περιοχή είναι πάρα πολλά. Τα χρήματα τα οποία θα πέσουν εδώ από την κυβέρνηση για να χτιστούν σπίτια είναι πάρα πολλά. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η οποία έχει υποσχεθεί ότι με δημόσια κρατική αρωγή θα ξαναχτίσει τα σπίτια, έχει τονίσει ότι σε  ένα χρόνο θα υπάρχει ειδικός χωρικός σχεδιασμός σε όλο το παράκτιο μέτωπο εκεί που τώρα υπάρχουν σπίτια εκτός σχεδίου πόλεως θα μπουν εντός σχεδίου» ανέφερε ο κ. Μπουρνούς και πρόσθεσε για τη χθεσινή πυρκαγιά:
«Οι καιρικές συνθήκες  ήταν αρκετά δύσκολες. Δεν είχαν βέβαια την ένταση εκείνης της αποφράδας 23ης Ιουλίου του 2018 αλλά ήταν δυνατοί άνεμοι, μέσα στην  νύχτα που δεν υπάρχει βοήθεια από αέρος παρά μόνο τα οχήματα και τα πεζοπόρα  τμήματα. Οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι πως μέχρι να ξημερώσει και να πετάξουν τα εναέρια μέσα, αν δεν υπήρχε αυτή η εγρήγορση των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, μπορεί και να θρηνούσαμε θύματα αυτή τη στιγμή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης