Διευρυμένα Σαββατοκύριακα για τους μαθητές λόγω ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών

Διευρυμένα Σαββατοκύριακα για τους μαθητές λόγω ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών

Ποιες ημέρες θα κλείσουν τα σχολεία λόγω των εκλογών - Πότε σταματούν τα μαθήματα σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια 

sxoleio_dimotiko
Διευρυμένα Σαββατοκύριακα αναμένεται να έχουν οι μαθητές, μετά το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα , καθώς τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα κλείσουν λόγω των ευρωεκλογών και των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τη Δευτέρα 6 Μαΐου ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα σε σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα ενώ σύμφωνα με προηγούμενες εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας , όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν λειτουργούσαν την Παρασκευή πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις και την αμέσως επόμενη Δευτέρα.

Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί αναμένεται και αυτή τη φορά σχετική εγκύκλιος προκειμένου τα σχολεία λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών που έχουν προγραμματιστεί στις 26 Μαΐου θα είναι κλειστά από 24 έως 27 Μαίου.Επίσης, σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα επαναληφθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 2 Ιουνίου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία από 31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

Τα μαθήματα στα Γυμνάσια και Λύκεια λήγουν: Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας. Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας. Οι Πανελλαδικές αρχίζουν για τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις 7 Ιουνίου και των ΕΠΑΛ 6 Ιουνίου.

Η διδασκαλία των μαθημάτων για τα δημοτικά και τα γυμνάσια κανονικά λήγει στις 15 Ιουνίου, αλλά επειδή είναι Σάββατο τα μαθήματα θα λήξουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα , στις 14 Ιουνίου.Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών. Την ίδια ημερομηνία αποστέλλονται από τα νηπιαγωγεία τα Πιστοποιητικά Φοίτησης των μαθητών για την εγγραφή τους στα Δημοτικά και από τα Δημοτικά οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ ́ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης