Κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2019: Τα κριτήρια επιλογής για 12.080 δικαιούχους

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2019: Τα κριτήρια επιλογής για 12.080 δικαιούχους

Για το 2019 προγραμματίζεται η φιλοξενία 12.080 ατόμων εκ των οποίων 6.910 παιδιά, 3.540 άτομα με αναπηρίες και 1.670 ηλικιωμένοι σε 15 κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα 

programma-katas
Παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένοι και οικογένειες θα φιλοξενηθούν σε 15 κατασκηνώσεις σε όλη τη χώρα  σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου. 

Το σύνολο των δαπανών, ύψους 3.520.000 ευρώ θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας.
.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες και οι αλλοδαποί πολίτες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Για την επιλογή των κατασκηνωτών λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν σχετική αίτηση στις υπηρεσίες των Δήμων, ενώ για τις κατασκηνώσειςστις οποίες φιλοξενούνται άτομα με αναπηρίες οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α.).

Οι κατασκηνωτές καταβάλλουν συμβολικό ποσό συμμετοχής. Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι 30 ευρώ για όλη την κατασκηνωτική περίοδο, ενώ τα παιδιά τωντρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, ανέργων, δικαιούχωντου ΚΕΑ, όπως και τα άτομα με αναπηρίες (παιδιά και ενήλικες), δεν καταβάλλουν συμμετοχή.



kat
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης