Serial killer στην Κύπρο: Με τουλάχιστον άλλες τέσσερις εξαφανισμένες είχε επαφές ο λοχαγός

cypruss_arthross1

Νέα στοιχεία για την υπόθεση από το γραφείο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Κυπριακής Αστυνομίας - Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια του Νίκου Μεταξά στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ελλάδα για το ενδεχόμενο να έχει σκοτώσει και εδώ - Ανατριχίλα για την δράση του 35χρονου λοχαγού Νίκου Μεταξά που στραγγάλιζε γυναίκες ενώ έκαναν σεξ - Δεν βρήκαν το πτώμα της 6χρονης εκεί που είχε πει ότι το είχε πετάξει - Σταμάτησαν οι έρευνες στο φρεάτιο

Με τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες που έχουν δηλωθεί εξαφανισμένες είχε επαφή μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ο 35χρονος λοχαγός Νίκος μεταξάς, όπως προκύπτει από τις έρευνες του γραφείου αντιμετώπισης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Κύπρου. Παράλληλα οι ανακριτές ελέγχουν τα ταξίδια που έκανε ο λοχαγός στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Θα αναζητήσουν πιθανά κρούσματα εξαφανίσεων η δολοφονιών γυναικών τις περιόδους που βρισκόταν για εκπαίδευση στην Ελλάδα.


Νωρίτερα, πληροφορίες που είχε μεταδώσει το ΡΙΚ επικαλούμενο τον αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ανέφεραν ότι είναι «πολύ περισσότερα» από δύο τα πτώματα που βρίσκονται ακόμα στο φρεάτιο του Μιτσερού στην Κύπρο. 

Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι ανησυχίες των αρχών, που από τις έρευνες είχαν ενδείξεις ότι στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό υπήρχαν κι άλλα πτώματα, εκτός από τα δύο που έχουν ήδη ανασυρθεί. Πρόκειται για τις δύο Φιλιππινέζες, την 38χρονη και την 27χρονη, τις δολοφονίες των οποίων έχει παραδεχθεί ο 35χρονος λοχαγός Νίκος Μεταξάς.

Εξάλλου, οι έρευνες στο φράγμα Ξυλιάτου ολοκληρώθηκαν, χωρίς να εντοπιστεί η σορός της εξαχρονης, την οποία ο serial killer είχε πει πως είχε πετάξει εκεί, περιγράφοντας μάλιστα με λεπτομέρειες το πώς είχε δέσει το πτώμα με σεντόνια και είχε βάλει και πέτρες για να βυθιστεί, ενώ είχε κάνει και αναπαράσταση του πώς το είχε ρίξει στο νερό. Πλέον οι αρχές πιστεύουν ότι ο λοχαγός είπε ψέματα, ίσως επίτηδες, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες από το φρεάτιο του Μιτσερού.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχαν ενδείξεις πως στο βαθύ πηγάδι του παλιού μεταλλείου βρίσκονται άλλα δύο πτώματα, μιας γυναίκας και ενός άντρα πιθανότατα, όμως τώρα ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας, που ενημερώνεται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, έκανε λόγο για την ύπαρξη «πολύ περισσότερων» πτωμάτων. 

Προς το παρόν ο δολοφόνος, που εμφανιζόταν στα θύματά του μέσω διαδικτύου και αφού συναντιόταν με τις γυναίκες, τις στραγγάλιζε την ώρα που έκαναν σεξ γιατί έτσι ένιωθε ικανοποίηση, όπως είπε στις αρχές, έχει παραδεχθεί μόνο τις συγκεκριμένες τρεις δολοφονίες.

Η ρομποτική κάμερα που χρησιμοποιείται στις έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό σαρώνει κάθε γωνιά, χωρίς ωστόσο, μέχρι τώρα, να έχει εντοπίσει κάτι αξιοποιήσιμο. Όπως ανέφεραν στο protothema.gr έγκυρες πηγές, το περασμένο Σάββατο είχαν εντοπιστεί κάποιες σκιές που έμοιαζαν με ανθρώπινα σώματα, αλλά σήμερα δεν υπάρχουν τέτοια ίχνη. Ενδεχομένως να επρόκειτο για κάποια από τα πολλά αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο φρεάτιο, τα οποία μετακινούνται από τις αναταράξεις στο νερό.

Ο λοχαγός Νίκος Μεταξάς δεν βοηθάει την ανάκριση, καθώς δεν αποκαλύπτει τίποτα, εκτός αν βρεθεί μπροστά σε στοιχεία που δεν μπορεί να αρνηθεί. Τους τρεις φόνους που έχει παραδεχθεί μέχρι αυτή την ώρα αναγκάστηκε να τους ομολογήσει, μόνο αφού εντοπίστηκαν τα πτώματα των δύο γυναικών, Για τον λόγο αυτό, ομολόγησε και το φόνο της 6χρονης κόρης της Marry Rose, αφού το κορίτσι είχε εξαφανιστεί μαζί με τη μητέρα του. Εικάζεται ότι καθοδήγησε τους ανακριτές στο φράγμα του Ξυλιάτου, για να αναζητήσουν το πτώμα του παιδιού, ώστε να μετατοπιστούν οι έρευνες από το φρεάτιο του μεταλλείου όπου, όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν και άλλα πτώματα. Πάντως, οι έρευνες στο φράγμα δεν έφεραν στην επιφάνεια κανένα στοιχείο για την 6χρονη.

Το Γραφείο διερεύνησης ηλεκτρονικού εγκλήματος του αρχηγείου αστυνομίας κάνει... φύλλο και φτερό όλες τις κινήσεις του στο Διαδίκτυο, όπου διατηρούσε λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το ψευδώνυμο «Ορέστης». Πότε εμφανιζόταν ως «Ορέστης ΑΠΟΕΛ», πότε ως «Ορέστης35» ή «Ορέστης415».

Οι ανακριτές προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τις επαφές του και να τις συνδέσουν με υποθέσεις που αφορούν γυναίκες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως μέχρι αυτή την ώρα έχει διαπιστωθεί ότι είχε τέτοιες επαφές με τέσσερις τουλάχιστον γυναίκες που αγνοούνται. Η αστυνομία πιστεύει πως θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις για τη δράση του, η οποία δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό του ως serial killer.

Σήμερα έγιναν έρευνες σε τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος, ενώ κατέβηκε και το προφίλ του από το Facebook μετά από απαίτηση του ίδιου, ώστε να μην εκτίθεται η οικογένεια και τα παιδιά του.

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου, Μάρκος Τράγκολας, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι οι έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό διακόπτονται για λόγους ασφαλείας. Όπως εξήγησε, έχει παρατηρηθεί κάμψη σε κάποιες μεταλλικές δοκούς στο αναβατόριο του πύργου που βρίσκεται πάνω από το φρεάτιο και θα πρέπει να γίνουν εργασίες στήριξης, ώστε να αποφευχθεί τυχόν κατάρρευση.

Οι σημερινές έρευνες δεν απέδωσαν κάποια νέα στοιχεία, αλλά υπάρχουν ακόμα σημεία όπως το κεντρικό σημείο του φρεατίου, που θα ερευνηθούν όταν λυθούν τα προβλήματα ασφαλείας. Μέχρι να γίνει συντήρηση, η σκηνή θα αποκλειστεί και δεν θα υπάρξουν έρευνες.

kypros-erevnes-ena
kypros-filippineza-ena
Η 28χρονη Arian Palanas Lozano
kypros-marryrose-kori
Η 38χρονη Marry Rose και η εξάχρονη κορούλα της Sierra, το πτώμα της οποίας εξακολουθεί να αγνοείται
loxagos-kypros-ena

ΣΧΟΛΙΑ (63)

I don’t understand

I don’t understand why they don’t show his face so women can know what he looks like. It’s not like he is underage or something!!

YYZ

Αν κρίνουμε από τα κανάλια τύπου Crime + Investigation και τις διαλευκάνσεις εγκλημάτων κατά συρροήν δολοφόνων, πρόκειται για περίπτωση ψυχοπαθούς που κατετάγη στο στρατό (ουκ ολίγες αντίστοιχες περιπτώσεις στην Αμερική με πρώην πεζοναύτες ή πρεζο-ναύτες κατά Τζιμάκο Πανούση, που έχουν υψηλότατη αντιπροσώπευση στις θλιβερές στατιστικές) που επέλεγε μικρόσωμες γυναίκες για να έχει τον έλεγχο λόγω συμπλέγματος ενώ και η παιδεραστία δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Το πούλησε το παιδι

Αυτός δεν το σκότωσε το παιδί. Το πούλησε. Για όργανα η για παιδεραστία. Να ψάξουν επαφές του με παιδεραστες. Ήταν πονηρός. Και διεστραμμένος. Χαζός και σχιζοφρενής δεν είναι. Κανονικά θέλει να σταλεί στις Φιλιππίνες για να δικαστεί. Εκεί υπάρχει θανατική ποινή??? Να τον ξεσκισουν να παραδειγματιστουν και άλλοι υποψήφιοι ανώμαλοι.

Και

εγώ αυτό πιστεύω. Πρέπει να έχει εμπλοκή και με Ελλάδα. Πιστεύω ότι μεγαλύτερη τιμωρία είναι τα ισόβια, από το να την "γλυτώσουν" τόσο γρήγορα. Όχι, ισόβια, αλλά πραγματικά ισόβια.

Μαρία

Αυτός είδε το τατουάζ και πήγε να το αντιγράψει.. Ορέστης ονομάζεται και ο πρωταγωνιστής serial killer της σειράς και σκοτώνει γυναίκες..

οτι ναναι

....Ορφεας ονομάζετε και ναι συμφωνω σε αυτα που γραφεις

Καραμητρος

Εάν είναι δυνατόν Έλληνας να κάνει φόνους? Δεν το πιστεύω σκευωρία θα είναι

μελιτζάνα ...

Googlάρετε να δείτε έναν τύπο με μια μύτη σαν μελιτζάνα, και φυσικά μόνο αλλοδαπές οικιακές βοηθούς και μόνο μέσω fb που νόμιζαν ότι κάποιος είναι, από γυναίκα σε προσωπική γνωριμία και σίγουρα και με την παπαρολογία που θα είχε λογικά ελπίδα καμία θα πήγαινε η χυλόπιτα σύννεφο και με την ωραιοπάθεια που σίγουρα είχε ανέπτυξε μίσος στο άλλο φύλο και την πλήρωσαν οι κακομοίρες, κρίμα ...

American girl

Οι Φιλιπινεζες ειναι ευκολες γενικα και ειδικα αυτές που δουλευουν σαν οικιακοι βοηθοι ψαχνονται να γνωρισουν καποιον Aμερικανο πολιτη ιδιως στη Καλιφορνια που ερχονται πολλες. Αντιστοιχα και στην Ευρωπη πρεπει να συμβαινει το ιδιο. Γι αυτο και ομορφες κοπελες δεχονταν να πανε με αυτον το ασχημο αντρα οπως φαινεται και απο τις φωτογραφιες του. Στο Badoo που τις γνωριζε καθως και στα αλλα dating sites υπαρχει παντα ο κινδυνος να πεσει καποια πανω σε εναν sociopath που καραδοκει και αν επιβεβαιωθουν οι φημες για τις 22 εξαφανισμενες κοπελες τοτε μιλαμε για μια περιπτωση Ted Bundy που σκοτωσε πανω απο 30 γυναικες και εκτελεστηκε το 1989. Γενικα παντως στους στρατοκαυλους πρεπει να υπαρχει μια παραπανω προσοχη, μιας και αρκετοι απο αυτους ειναι προβληματικα ατομα που τα προσελκυουν τα οπλα και η στολη.

Νίκος

Δεν είναι εύκολες οι φιλλιπινέζες ειναι όπως οι περισσότερες.Badoo φτιάχνεις για συγκεκριμένο λογο.Εχω βγει με αμέτρητες γυναίκες από το badoo ελληνίδες όλων των ηλικιών κάναμε ότι ήταν να κάνουμε και τέλος με κάποιες ξανασυναντιομασταν κατά διστήματα.Στην Αθήνα τουλαχιστον που είμαι εγώ γίνεται χαμός.Αυτος επέλεγε αυτές επειδή ήξερε ότι θα τις κουναντάρει πιο εύκολα και επειδή ήταν και ξένες θα χάνονταν πιο εύκολα τα ίχνη τους

Poly

θανατική ποινή με ξύλο να βασανιστεί μέχρι το τέλος του

Mnx

Μονο Επαναφορά θανατικής ποινής χρειαζεται..για βιαστες παιδοφιλους δολοφόνους..εινσι μια καλη αρχή για να θέσουμε στην ελληνική κοινωνία και παλι αρχεσ Και ήθος..Και σύζυγο Με παιδια (βιτρίνα) ειχε..

kai...

...στην κυπριακή κοινωνία.

Stalin

Βασανιστήρια για να τα ξεράσει όλα. Και βέβαια, να μην φτάσει τα 36.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης