LIVE

Κορωνοϊός

Φρίκη στην Κύπρο: Ο λοχαγός serial –killer σκότωσε και δεύτερη γυναίκα αφού έκανε σεξ μαζί της

kypros-aksiomatikos_main01

Πρόκειται για την Arian Palanas Lozano 28 ετών από τις Φιλιππίνες - Σε εξέλιξη η  έρευνα για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης, η οποία δολοφονήθηκε μαζί με τη μητέρα της από τον λοχαγό - Σοκάρει η ομολογία του: Την είχε τυλίξει με σεντόνι και είχε βάλει και πέτρες πριν τη πετάξει στο φράγμα

Δεν έχουν τέλος οι καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση φόνου της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες και της 6χρονης κόρης της από αξιωματικό του Κυπριακού στρατού.

Ο δράστης που πρόσφατα προήχθη σε Λοχαγό ομολόγησε πως σκότωσε και τη γυναίκα το πτώμα της οποία βρέθηκε χθες στο Μεταλλείο Μιτσερού.

Πρόκειται για την Arian Palanas Lozano 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Την είχε γνωρίσει τον Ιούλιο του 2018 μέσω του internet.
thima01

Στις 21 Ιουλίου 2018 την πήρε σπίτι του και την ώρα που έκαναν σεξ την στραγγάλισε. Μετά την έδεσε και πέταξε το πτώμα της στο μεταλλείο.

Η 28χρονη, εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της πρώην Βοηθού Αρχηγού της Αστυνομίας Μαριάννας Φραντζή.

Τον Ιούλιο του 2018 η Arian είχε πάει με φίλες της για Σαββατοκύριακο στο ορεινό θέρετρο των Πλατρών και δεν επέστρεψε στο σπίτι που εργαζοταν. 

Εγινε καταγγελία στην Αστυνομία αλλά η υπόθεση αρχειοθετήθηκε ως μη αστυνομικής φύσεως, γιατί θεωρήθηκε ότι η 28χρονη είχε φύγει από τα κατεχόμενα.

Στο ίδιο φρεάτιο που βρέθηκε η 28χρονη βρίσκονται και άλλα πτώματα. 


Ο λοχαγός βρίσκεται στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, καθώς ο δικηγόρος του, Ηλίας Στεφάνου μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του αποσύρθηκε από την υπεράσπιση του.

Παράλληλα σε φράγμα που βρίσκεται επίσης έξω από τη Λευκωσία αναζητείται το πτώμα της 6χρονης Sierra Graze Seucaliuc, η οποία δολοφονήθηκε μαζί με την μητέρα της τον Μάϊο του 2018, από τον 35χρονο Κύπριο λοχαγό, ο οποίος παραδέχθηκε την διάπραξη του διπλού φόνου.

Ο λοχαγός αναφερόμενος κατά την ανάκριση στην 6χρονη είπε ότι την είχε τυλίξει με σεντόνι και είχε βάλει και πέτρες πριν τη πετάξει στο φράγμα.

O 35χρονος αξιωματικός μεταφέρθηκε στο φράγμα Ξυλιάτου για να υποδείξει το ακριβές σημείο που πέταξε το πτώμα της 6χρονης. Στο φράγμα βρίσκονται δύτες και χρησιμοποιούνται υποβρύχιες κάμερες. Υποστήριξε πως όταν πέταξε το πτώμα, αυτό έμπλεξε σε κάποια κλαδιά και αναγκάστηκε να το σπρώξει πιο μέσα.

Διαμαρτυρία και προσευχές από Φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς στη Λευκωσία

Στη Λευκωσία, οικιακές βοηθοί και εργαζόμενες σε άλλους κλάδους από τις Φιλιππίνες και άλλες χώρες πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης για τις δύο γυναίκες που βρέθηκαν δολοφονημένες στο μεταλλείο Μιτσερό.

Σήμερα, Πάσχα των Καθολικών προσευχήθηκαν στην καθολική εκκλησία της Λευκωσίας και στη συνέχεια έκαναν σιωπηρή εκδήλωση στον δημόσιο κήπο.

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ1
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ3
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΡΣ2


Το δεύτερο πτώμα

Χθες, εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών), κάνοντας έρευνα στο φρεάτιο βάθους 130 μέτρων όπου είχε βρεθεί το πτώμα της 38χρονης Mary Rose εντόπισαν, ακόμα ένα πτώμα γυναίκας το οποίο κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια. Το άψυχο σώμα της γυναίκας ήταν γυμνό και τα χέρια της δεμένα, με τον ίδιο τρόπο που είχαν δεθεί και τα άκρα της 38χρονης από της Φιλιππίνες.

Η αυτοψία που διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, οδηγεί στην εκτίμηση ότι πρόκειται για νεαρή γυναίκα, ασιατικής καταγωγής και ενδεχομένως να βρίσκεται στον κατάλογο των γυναικών που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες τα τελευταία χρόνια.
kypros03

Το πτώμα ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης. Σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθούν (αν είναι εφικτό) τα αίτια του θανάτου. Από τις πρώτες εκτιμήσεις και λόγω της απουσίας εμφανών εξωτερικών τραυμάτων, πιστεύεται ότι και αυτή η γυναίκα στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια το πτώμα της πετάχτηκε στο φρεάτιο για να εξαφανιστούν τα ίχνη του εγκλήματος.

kypros02


Και άλλα πτώματα

Η χθεσινή έρευνα, με τις υποβρύχιες κάμερες και τους αυτοδύτες της ΕΜΑΚ, προκάλεσε τρόμο καθώς προέκυψαν ενδείξεις για την ύπαρξη ακόμα δύο πτωμάτων στο ίδιο φρεάτιο. Έγκυρη αστυνομική πηγή ανέφερε στο protothema.gr, ότι θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι υπάρχει ένα τουλάχιστον πτώμα και ίσως και δεύτερο, χωρίς να αποκλείεται, σε σημεία που ακόμα δεν έχουν ερευνηθεί, να υπάρχουν και άλλα πτώματα.

Σήμερα οι έρευνες θα συνεχιστούν ώστε να ανασυρθούν άλλες σοροί από το φρεάτιο, το οποίο έγινε μυστικός τάφος για άγνωστο, επί του παρόντος, αριθμό γυναικών που έχουν δολοφονηθεί.

Φήμες ανέφεραν πως ίσως υπάρχει και πτώμα ενός άνδρα, αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο.
kypros05

Η έρευνα στο φρεάτιο είναι ιδιαιτέρως δύσκολη καθώς αυτό είναι γεμάτο με νερό βάθους 100 μέτρων και ο όγκος του υπολογίζεται στο 1 εκ κυβικά μέτρα. Παράλληλα στον πυθμένα του φρεατίου υπάρχουν πολλές υπόγειες σήραγγες οι οποίες επίσης είναι γεμάτες νερό το οποίο προέρχεται από υπόγεια ύδατα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει άντληση. Ακόμα και αν αυτό ήταν εφικτό ο κίνδυνος κατάρρευση των γαλαριών του μεταλλείου θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα στις ελπίδες για ανεύρεση στοιχείων. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε όπως η έρευνα γίνει με τεχνικά μέσα (κάμερες) αν και η λάσπη δυσκολεύει την επιχείρηση.


Κατά συρροή δολοφόνος;

Ο τρόπος που ήταν δεμένο και το δεύτερο πτώμα δημιουργεί εύλογες υποψίες στην αστυνομία, ως προς τον δράστη. Θεωρείται πιθανόν ο υπολοχαγός να έχει διαπράξει και άλλους φόνους πλην των δύο που παραδέχθηκε ως χθες. Για τον λόγο αυτό οι ανακριτές συνεχίζουν να ασκούν πίεση ώστε να αποκαλύψει και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Ο υπολοχαγός περιγράφεται ως κλειστός χαρακτήρας χωρίς να έχουν καταγραφεί κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς.
ypoloxagos_in2
ypoloxagos_in

Είναι απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων και πέρυσι το Μάρτιο τιμήθηκε και με μετάλλιο στρατιωτικής αξίας. Είχε παντρευτεί και βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγο του με την οποία έχουν δύο παιδιά. Η σύλληψη του ανοίγει το πεδίο των αστυνομικών ερευνών καθώς φαίνεται πως χρησιμοποιούσε το internet για να προσεγγίζει αλλοδαπές, κυρίως από τις Φιλιππίνες, εμφανιζόμενος ως φωτογράφος με ο όνομα «Ορέστης».
ypoloxagos_in3
ypoloxagos_in4

Μάλιστα στο προφίλ του είχε χρησιμοποιήσει την φωτογραφία συναδέλφου του αξιωματικού, με τον οποίο μοιάζουν εμφανισιακά, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει και στη σύλληψη ενός 30χρονου αξιωματικού, το οποίο άφησε στη συνέχεια ελεύθερο.

kypros04


Εύκολα θύματα

Ο δράστης των δολοφονιών επέλεγε όπως δείχνουν όλα αλλοδαπές που βρισκόντουσαν στη Κύπρο για εργασία ή ως πρόσφυγες. Γνώριζε πως η εξαφάνιση τους δεν θα απασχολούσε ιδιαιτέρως τις αστυνομικές αρχές, κάτι που αποδείχθηκε αληθές. Η Marry Rose και η κόρη της είχαν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες τον Μάιο του 2018 και μέχρι την ημέρα που εντοπίστηκε τυχαία από τουρίστες το πτώμα της 38χρονης δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό στοιχείο εκ μέρους της αστυνομίας, η οποία πίστευε πως μάνα και κόρη έφυγαν από τη Κύπρο μέσω των κατεχομένων. Ωστόσο αν είχε γίνει έρευνα θα διαπιστωνόταν ότι είχαν αφήσει πίσω τα διαβατήρια τους και όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα.

thimata


Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν πως ο υπολοχαγός με το ψευδώνυμο «Ορέστης», πριν λίγο καιρό είχε επικοινωνήσει με την μητέρα άλλης νεαρής από τις Φιλιππίνες που έχει εξαφανιστεί ισχυριζόμενος πως γνωρίζει ότι την κόρη της «την έφαγαν οι αρχές του κράτους». Επίσης είχε επικοινωνήσει με Κύπριο ο οποίος εκπροσωπεί τις αλλοδαπές οικιακές βοηθούς ζητώντας πληροφορίες για θέση εργασίας οικιακής βοηθού στη Πάφου ισχυριζόμενος ότι ενδιαφέρεται για κάποια φίλη του.

Τέλος, η ιστοσελίδα «reporter», αποκαλύπτει μηνύματα του υπολοχαγού σε φίλη της Marry Rose, στην οποία ανέφερε ότι θέλει να την ενημερώσει για στοιχεία που αφορούν την 38χρονη αλλά θα έπρεπε να συναντηθούν μόνοι τους χωρίς την παρουσία άλλου ατόμου σε κλειστό χώρο. Η γυναίκα φοβήθηκε και η συνάντηση – ευτυχώς – δεν έγινε ποτέ.

Διαβάστε παρακάτω απόσπασμα της συνομιλίας του υπολοχαγού (εμφανιζόταν ως Ορέστης) με φίλη της 38χρονης Marry Rose που δολοφονήθηκε. Προσπαθεί να την πείσει να συναντηθούν για να της αποκαλύψει πληροφορίες για την φίλη της. Η γυναίκα δεν δέχθηκε να κάνει τη συνάντηση εκφράζοντας φόβους για την ασφάλεια της. 

2_SYNOMILIA_ORESTH_ME_FILH_THYMATOS
SYNOMILIA_ORESTH_ME_FILH_THYMATOS
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (86)

το ονομά του ειναι

Nikos Metaxas Κρίμα .... το ρεμάλι έβγαζε ωραίες φωτογραφίες ! Με ενα Photo search στο Google τον βρήκα: https://500px.com/nikosm539

Agamous

Αγάμητος Εύελπις. Δώστε εξουσία και βαθμό σε φρικιά και κοιτάξτε τα αποτελέσματα!

Εχιδνα

Φασιστακι ο λοχαχος??!! Φερτε τον μια βδομαδα Πλατεια να τον κανουμε αλογο!

Γιώργος

Κρίμα που ο Αλέξανδρος είναι προφυλακισμένος, αλλιώς θα αναλάμβανε την υπεράσπισή του.

super δυτης

τούμπανο ο δύτης στην φωτογραφία. 0% λιπος

Δείξτε την φάτσα του κι όλων των εγκληματίων

Να βλέπει ο κόσμος ποιοί είναι... Τι τους κρύβεται τι γελοία πράματα είναι αυτά... Κλέφτες απατεώνες προδότες ληστές δολοφόνοι βιαστές παιδεραστές και λοιποί ανωμαλαρες ανωμαλιαρηδες δείξτε τους να γνωρίζει ο κόσμος κι ο καθένας μας τι γίνεται τριγύρω μας πόσο καί πόσα άρρωστα άτομα υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσα μας...

Νικολ

Εκθετουν τα θυματα και κρυβουν τον ομολογησαντα.

Ουγκ

Μη κρύβετε το πρόσωπο από τη φωτογραφία του. Πρέπει ο κόσμος να δει ποιος είναι αυτός ο ανώμαλος φασίστας καραβανάς που στραγγάλισε το παιδί.

Κυπριακή υποκρισία

Κυπριακή υποκρισία, ξιπασιά και θρασυδειλία. Απέναντι στους Ρώσους, στους Άραβες και στους Άγγλους εκατομμυριούχους στέκονται σούζα και γίνονται γλίτσες. Απέναντι στις Φιλιππινέζες και σε εμάς τους Ελλαδίτες, βγάζουν απίστευτα κόμπλεξ. Μια έπαρση, μια αλαζονεία και μια τοξικότητα που τέτοια μόνο οι Άγγλοι ή οι Τούρκοι θα είχαν. Κλασικά οι μεσοαστοί-μεγαλοαστοί της Κύπρου, θα πάνε στην Εκκλησία το πρωί της Κυριακής, το απόγευμα θα βρίζουν Παναγίες στο Νέο ΓΣΠ και όταν θα τους πιάσουν μεθυσμένους να οδηγούν με 250 την ώρα στον αυτοκινητόδρομο Α2 Λάρνακας-Λευκωσίας, θα βάλουν βύσμα τον κουμπάρο-ξάδερφο βουλευτή του ΔΗΣΥ να καθαρίσει για πάρτη τους. Υπάρχουν ιστορίες με σωματέμπορους συγγενείς βουλευτών και αστυνομικών που έχουν γίνει αβαβά για να μη σπιλωθεί η τιμή του σογιού. Η Κύπρος είναι ένα πολύ βρώμικο μέρος και στο ελεύθερο και στο κατεχόμενο κομμάτι. Ελάχιστοι άνθρωποι είναι ντόμπροι και τίμιοι και συνήθως είναι αυτοί που είναι μεροδούλι μεροφάι.

Ετσι

Πες τα Χρυσόστομε! Ήξερε ο δράστης ότι δεν δίνουν δεκάρα οι Κύπριοι αστυνομικοί για τις "δουλες".

Χαλάρωσε φίλε

Το καταλάβαμε πως για τα προβλήματα σου φταίνε οι Κύπριοι και σου εύχομαι περαστικά. Τουλάχιστον έχεις καταφέρει να εντοπίσεις την πηγή της μιζέριας σου γι'αυτό πλέον μπορείς να μην ξαναπάς στο νησί και να αποφεύγεις συναναστροφες με Κυπρίους. Θα δουν και αυτοί τι έχασαν και θα είναι σαν να τους τιμώρησες.

Κρα

Ε τότε τι κάθεσαι εδώ (γιατί Κύπρο είσαι), και δεν γυρνάς Ελλάδα? Εγώ, που επίσης ζω και εργάζομαι εδώ χρόνια, δεν έχω καμμία τέτοια εικόνα με αυτή που περιγράφεις. Υπάρχουν πολλές χιλιάδες Ελλαδιτών για εργασία πια στη Κύπρο και τους δίνεται πάντα προτεραιότητα στις δουλειές - η κυπριακή κοινωνία έχει αγκαλιάσει ιδιαίτερα τους Ελλαδίτες όπως καμμία άλλη χώρα. (Πήγαινε Γερμανία να δεις). Το να γενικεύεις και να βαζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι είναι κλασσική (υποκειμενική) συμπεριφορά ενός ημιμαθή που βγάζει τα κόμπλεξ του διασύροντας ένα λαό, που στη τελική, είναι και αυτός που τον ταίζει (άρχισε να δουλεύεις τα κενά σου για να αποβάλεις το θυμό)

@

Τώρα εσύ τι είσαι;Ελλαδίτης που έφαγε κυπριακή χυλόπιτα,Ελλαδίτης που κατέβηκε στην Κύπρο για δουλειά με δηθενιά και οι κύπριοι τον βάλανε στη θέση του ή απλά είσαι Κύπριος αριστερός;Πάντως και στην Κύπρο,τα μεγαλύτερα λαμόγια κεφαλαιοκράτες είναι αριστεροί.Για να ξέρουμε τι λέμε.Πουλάνε επανάσταση και λαϊκάντζα,αλλά το ταξιδάκι- ταξιδάκι και το μερσεντικό- μερσεντικό έτσι;

Νεμεσης

Καλά φαίνεται ότι είσαι βλαμμένος, θα σε πήρανε χαμπάρι οι Κύπριοι ( Έλληνες και αυτοί) και σε στείλανε εκεί που ανήκεις. Έτσι δικαιολογείται αυτό το πικρόχολο, εμετικό σου σχόλιο που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Ριζος

Χαυγιτες, χαμενοι.. τι αλλο να περιμενεις

isonomia-isopolitia

Δεν επιτρέπεται να τον δείξει ακόμη. Μόνο αν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις και για άλλες εξαφανίσεις, οπότε θα τον βγάλουν για να γίνουν καταγγελίες. Δεν ξέρω για Κύπρο, πάντως στην Ελλάδα όσους και να ..φας, το πολύ να κάτσεις μέσα 25 χρόνια! Με καλή διαγωγή τα 3/5, δηλ. μόλις 15... Αυτό δεν είναι ελληνική πατέντα, εμείς ακολουθούμε το γερμανικό δίκαιο. Δείτε τι θα γίνει με το Μάτι. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ, όλοι με αναστολή! Δε πα να 'φάγες 100, έξω!!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης