Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: Ευαισθησία για τα αδέσποτα σκυλάκια

Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: Ευαισθησία για τα αδέσποτα σκυλάκια

Την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας, επισήμανε η κόρη της κυρίας Μαριάννας Λάτση, προλογίζοντας  το παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Χρύσας Ξουραφά που διηγείται την ιστορία ενός σκυλάκου ο  οποίος εγκαταλείφθηκε στους δρόμους 

ekdilosi-1
Στην κατάμεστη αίθουσα του «Παλλάς Αθηνά» στο Κεφαλάρι έλαβε χώρα η παρουσίαση του βιβλίου της Χρύσας Ξουραφά «Βύρων-Ένας αδέσποτος σκύλος χωρίς τον άνθρωπό του» μια προσπάθεια της φιλοζωϊκής εταιρίας «Save a greek stray» να φέρει κοντά της τα μικρά παιδιά στον αγώνα για την προστασία των ζώων.

PHOTO2__1_
Ο Αιμίλιος Χειλάκης διαβάζει αποσπάσματα του βιβλίου. Αριστερά, η Αθηνά Μαξίμου, δεξιά του η Εριέττα Κουρκουλου- Λάτση


Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση προλόγισε το βιβλίο λέγοντας πόσο σημαντικό είναι να λυθεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας, ο αριθμός των οποίων φτάνει τα δύο εκατομμύρια.

Κλείσιμο
Μίλησε για τους δύο βασικούς πυλώνες δράσης της οργάνωσης που θα βοηθήσουν δραστικά στην μείωση των αδέσποτων, την εκπαίδευση και την στείρωση αλλά και για τα προγράμματα που «τρέχει» το «Save a greek stray».
Μιλώντας για βιβλίο σημείωσε ότι η έκδοσή του έρχεται να συμβάλλει στην εκπαιδευτική προσπάθεια της οργάνωσης της, μεταδίδοντας μηνύματα σε παιδιά και γονείς.

«Η αλήθεια είναι» τόνισε η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση «ότι η απόκτηση ενός σκύλου είναι απόφαση του γονέα και όχι του παιδιού. Τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. Είναι μια απόφαση που θα αλλάξει την ζωή σας προς το καλύτερο και θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε μια αγάπη που κανένας άνθρωπος δεν έχει το μεγαλείο να προσφέρει».

PHOTO1_2
Η Εριέττα Κουρκουλου - Λάτση, Πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης  SGS μιλάει για το έργο της ΜΚΟ. Στο πάνελ από αριστερά προς δεξιά η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Εριέττα Κουρκουλου- Λάτση, η Χρύσα Ξουραφά, η Αθηνά Σόκολη


Η υπόθεση του βιβλίου

Το εικονογραφημένο βιβλίο «Βύρων-Ένας αδέσποτος σκύλος χωρίς τον άνθρωπό του» εξιστορεί με απλά λόγια, αυτά που ακούει κάθε μέρα ένα μέλος της οργάνωσης στις γειτονιές, εκεί όπου μαζεύει και περιθάλπει αδέσποτα ζώα, εκεί όπου βρέθηκε και ο Βύρων.

Ο Βύρων είναι ένα πανέμορφο golden retriever που αγοράστηκε από ένα παράνομο εκτροφείο, έγινε δώρο σε ένα παιδί και του έμαθε την πιο πολύτιμη αγάπη από όλες, τη σίγουρη, αυτή που υπάρχει για πάντα.

Στη συνέχεια, όμως, εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα του παιδιού αδέσποτος στους δρόμους. Εκεί γνώρισε κι έκανε φίλους τον Σουβλάκη και άλλους εγκαταλειμμένους σκύλους, γνώρισε την πείνα, τη δίψα και το κρύο. Θα καταφέρει, λοιπόν, ο Βύρων να επιβιώσει και να βρει τον άνθρωπό του; Οι τρεις κοπέλες από τη Φιλοζωική Οργάνωση Save A Greek Stray θα γίνουν βοηθοί του και μαζί τους θα καλέσουν όλα τα παιδιά. Το σίγουρο είναι ότι ο Βύρων, όπως κάθε σκυλί, παρ’ όλα τα όσα πέρασε, δεν έχασε την πίστη του ποτέ στους ανθρώπους.

Κάποιοι τον πέταξαν. Κάποιοι όμως θα τον βοηθήσουν.

PHOTO3__2_
ΒΥΡΩΝ Ένας αδέσποτος σκύλος χωρίς τον άνθρωπό του



Όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της SGS σε δημόσια σχολεία και του προγράμματός της με σκύλους θεραπείας για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης