Μαθηματική Εταιρεία: Αυθαιρεσίες, συναλλαγές και παρασκήνια στις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

4737627

Αναπαλαιωμένες πρακτικές, αντί του σχεδιασμού με τη συνεργασία όλων των παραγόντων, τονίζει η Μαθηματική Εταιρεία

Συναλλαγές και παρασκήνια καταγγέλλει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία για τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καλώντας τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να «σταματήσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αυθαίρετης ανάθεσης επιστημονικής και εκπαιδευτικής ευθύνης σε πρόσωπα και φορείς που δεν τους αναλογούν» κάνοντας λόγο για «παλλινωδίες».

«Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εκφράζει τη σαφή διαφωνία της για τον τρόπο που δρομολογούνται οι εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», τονίζοντας ότι «αντί του σχεδιασμού με τη συνεργασία όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στη λειτουργία των ΑΕΙ και των ΤΕΙ και κυρίαρχα των ίδιων των εκπαιδευτικών και ερευνητών, έχουν κυριαρχήσει αναπαλαιωμένες πρακτικές αυθαιρεσίας, συναλλαγών και παρασκηνίων».

Εντονη κριτική ασκείται και για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όπως λέει στο protothema.gr ο γραμματέας της ΕΜΕ Γιάννης Τυρλής: «Η όξυνση στο ΕΑΠ που κατευθύνθηκε εναντίον των μελών ΔΕΠ που το στελεχώνουν και το λειτουργούν, η άναρχη ίδρυση Τμημάτων Μαθηματικών και άλλων πεδίων χωρίς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και ερευνητικούς προσανατολισμούς, η επιφανειακή αντιμετώπιση των σπουδών στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών, προκαλούν την απογοήτευση της επιστημονικής κοινότητας, εκνευρισμό και αντιθέσεις στα Ιδρύματα, ενώ οδηγούν το υπουργείο σε παλινωδίες με διακηρύξεις νέων λαθών επί λαθών».

Η Ελληνική μαθηματική Εταιρία τονίζει: «Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να δείξει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στο επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό της χώρας μας και να οργανώσει έναν ειλικρινή διάλογο επί των προσανατολισμών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τον οποίο να προκύψουν λειτουργικά οργανωσιακά σχήματα. Να σταματήσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αυθαίρετης ανάθεσης επιστημονικής και εκπαιδευτικής ευθύνης σε πρόσωπα και φορείς που δεν τους αναλογούν».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ekav-nyxta-eparxia

Η γυναίκα χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ επιχειρούσε να διασχίσει το δρόμο - Άκουσα το θόρυβο και κατάλαβα πως την είχε χτυπήσει αυτοκίνητο, λέει ο άντρας της

2
moria-paidadw

«Εδώ αρρωσταίνουν, αλλά πρέπει να περιμένουν. Για φαγητό μία ώρα, τρεις φορές την ημέρα. Για ραντεβού στον γιατρό έναν μήνα. Για μία πρώτη συνέντευξη μετά την αίτηση ασύλου έναν χρόνο. Πολύς χρόνος, ακόμη και για ενήλικες» γράφει ο ανταποκριτής της Tageszeitung

1