Διοίκηση «Αττικόν» για τα 121 ράντζα: Ήταν μία τυπική χειμερινή εφημερία

attico_arthro2

«Η ύπαρξη επικουρικών κλινών αποτελεί φαινόμενο διαχρονικό και χρονολογείται από την ένταξη του Νοσοκομείου μας στην 24ωρη εφημέρευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Αττικόν 

Τη... διαχρονικότητα των ράντζων στο ΕΣΥ επικαλείται ο διοικητής του νοσοκομείου Αττικόν, για να δικαιολογήσει την -αδικαιολόγητη- κατάσταση που βίωσαν χθες κατά τη γενική εφημερία του νοσοκομείου, ασθενείς και εργαζόμενο, και την οποία αποτύπωσαν οι φωτογραφίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και τα 121 ράντζα που αναπτύχθηκαν τελικά στο κλείσιμο της εφημερίας.

«Η ύπαρξη επικουρικών κλινών αποτελεί φαινόμενο διαχρονικό και χρονολογείται από την ένταξη του Νοσοκομείου μας στην 24ωρη εφημέρευση (4ος/2011) και δεν έκανε την εμφάνισή του τώρα» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξεδωσε το απόγευμα της Τετάρτης, η διοίκηση του Αττικόν (διατηρείται η υπογράμμιση όπως την είχε η ανακοίνωση).

Παραθέτει επίσης τα εντυπωσιακά αριθμητικά στοιχεία για την κίνηση ασθενών – στοιχεία που αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την έλλειψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας η οποία θεωρητικά θα συνέβαλε στην αποσυμφόρηση των εφημερευόντων νοσοκομείων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από την έναρξη της εφημερίας, Τρίτη 15-01-2019 08.00πμ έως και το κλείσιμο αυτής, Τετάρτη 16-01-2019 08.00μμ, υποδέχτηκε 810 περιστατικά, εκ των οποίων τα 210 εισήχθησαν για περαιτέρω νοσηλεία». Συμπληρώνει μάλιστα πως «σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, έγινε ανάσχεση και ανακατεύθυνση των περιστατικών προς άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία», αναφερόμενο με αυτόν τον τρόπο στον εκτός λειτουργίας ιατρικό εξοπλισμό, όπως ο στεφανιογράφος και το ακτινολογικό μηχάνημα.

«Η εικόνα της χθεσινής εφημερίας κατά την οποία το Νοσοκομείο υποδέχτηκε σημαντικό αριθμό περιστατικών, πολλά από τα οποία χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθόσον αντιστοιχεί σε μία τυπική εφημερία χειμερινής περιόδου» επισημαίνεται και αναφέρται πως οι 587 καλυμμένες κλίνες ενισχύθηκαν με 121 επικουρικές κλίνες, δηλαδή ράντζα!

«Προφανώς αυτό το φαινόμενο δημιουργεί δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο και δυσκολεύει τη φιλότιμη προσπάθεια του προσωπικού για αξιοπρεπή φροντίδα των ασθενών» διαπιστώνει η διοίκηση και παραπέμπει στο σχέδιο εφημερίας που επεξεργάζεται τα τελευταία δυο χρόνια το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την 1η και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και στις υπσχέσεις για ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς.


attico
attico2
attico3
attico4
attico5

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

epeisodia_eksarxeia

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οι συλληφθέντες στα δικαστήρια – Συγκέντρωση από αλληλέγγυους που απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις – Γονείς συλληφθέντων καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν χτυπήματα στο κεφάλι

19
ithaki-new-arthro

Νέο δεδομένο για το κίνητρο του 54χρονου που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 40χρονο σε ξενοδοχείο του νησιού δίνει η μαρτυρία ανθρώπου από το περιβάλλον του δράστη - «Δεν αρνήθηκε στη γυναίκα του να φύγει, αλλά εκείνη ήθελε να πάρει και το παιδί τους μαζί» υποστήριξε 

21