Στο Μαξίμου οι συνταξιούχοι: Τους «υποδέχθηκαν» οι κλούβες των ΜΑΤ

Στο Μαξίμου οι συνταξιούχοι: Τους «υποδέχθηκαν» οι κλούβες των ΜΑΤ

Τελικά συναντήθηκαν με τον Γιώργο Τσίπρα ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους για συνάντηση στον Αλέξη Τσίπρα

kloubr-sida2
Με συνάντηση με τον εξάδελφο του πρωθυπουργού Γιώργο Τσίπρα από τον οποίο ζήτησαν ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα, λαμβάνοντας σχετική υπόσχεση, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3:30 η μεγάλη πορεία χιλιάδων  συνταξιούχων από όλη την Ελλάδα που νωρίτερα έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου αφού πρώτα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όταν η πορεία των συνταξιούχων έφτασε στην αρχή της Ηρώδου Αττικού εκεί τους «υποδέχθηκαν» οι κλούβες των ΜΑΤ που τους εμπόδισαν από το να φτάσουν μέχρι το Μαξίμου.

kloubr-sida3
kloubr-sida1


Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 90 λεωφορεία έχουν δρομολογηθεί πανελλαδικά. Λόγω της πορείας, μάλιστα, είναι κλειστός ο σταθμός «Σύνταγμα» του Μετρό.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί και ζητούν κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Κλείσιμο
Πρόκειται για κορύφωση ενός «μαραθώνιου» αγώνων από την αρχή του έτους, με πάνω από 150 τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Ταυτόχρονα, με τον αγώνα τους δίνουν απάντηση στους ελιγμούς της κυβέρνησης, η οποία διαφημίζει τη μη περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», την ίδια στιγμή που κρατά ατόφιες όλες τις προηγούμενες περικοπές καθώς και τον νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, με τις τεράστιες μειώσεις που επιφέρει στους νέους συνταξιούχους

sidaxis-new4
sidaxis-new3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης