Εισαγγελείς: Καταγγέλλουν παρεμβάσεις στο έργο τους με αφορμή την υπόθεση με το κύκλωμα χρυσού

Εισαγγελείς: Καταγγέλλουν παρεμβάσεις στο έργο τους με αφορμή την υπόθεση με το κύκλωμα χρυσού

 «Δικαστές και εισαγγελείς ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων», αναφέρουν 

stis-kalpes-simera-dikastes-kai-eisaggeleis_w_l
«Η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό», επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, καθώς με αυτό τον τρόπο «επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης».

Ειδικότερα, με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών για χειρισμούς τους σε εκκρεμή, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, υπόθεση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει ότι η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης.

Οι ενέργειες αυτές, υπογραμμίζει η Ένωση, «αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο των κατά νόμο αρμοδίων να κρίνουν εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών».

Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θεωρεί ότι «οι παρεμβάσεις αυτού του είδους αφενός μεν υποκαθιστούν τη συντεταγμένη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της χώρας».

Τέλος, η Ένωση επαναλαμβάνει ότι «οι εισαγγελείς και οι δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης