Υπουργείο Παιδείας: Στο 13,9% οι καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια
Το υπουργείο Παιδείας με βάση τα στοιχεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το ποσοστό των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ήταν υπό κατάληψη - «Το σχολείο δεν μπορεί να γίνεται χώρος αντιπαράθεσης» σχολίασε το ΚΙΝΑΛ
Με αφορμή τις σημερινές καταλήψεις που είχαν εξαγγελθεί, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, το ποσοστό των καταλήψεων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια ανήλθε σε 13,9%
Σε ανακοίνωση του τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής για τις καταλήψεις στα σχολεία τονίζεται:
«O Tομέας Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με τις τελευταίες καταλήψεις σχολείων που πραγματοποιούνται με αφορμή το Εθνικό θέμα της Μακεδονίας, δηλώνει ξεκάθαρα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι διαφωνεί. Τα Εθνικά θέματα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο αντιπαράθεσης εντός των σχολείων .
Το σχολείο δεν μπορεί να γίνεται χώρος αντιπαράθεσης και μισαλλοδοξίας για κανένα θέμα.
Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τα μέλη της σχολικής κοινότητας ενάντια στον φανατισμό και το μίσος. Καλεί όλες και όλους να μην επιτρέψουν να διχαστεί περαιτέρω η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα η νέα γενιά μέσα στους σχολικούς χώρους».
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Το Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας είναι μια τραπεζική σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, ενώ εξελίσσεται διαρκώς ακολουθώντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής